Boje

{{spinner.loading_percent}} %
Pokreni 360° pogled
BOJE {{ selected_color.name }}

Sve pod kontrolom

POMOĆNI SUSTAV UPOZORENJA ZA VOZILA U MRTVOM KUTU (BCA)

Kada želite promijeniti traku, pomoćni sustava upozorenja za vozila u mrtvom kutu prepoznaje vozila u Vašem mrtvom kutu i upozorava Vas simbolom upozorenja u bočnom ogledalu i na centralnom zaslonu. Ako počnete mijenjati voznu traku dok se automobil nalazi u Vašem mrtvom kutu, Sorento će automatski zakočiti i izbjeći sudar, a simboli upozorenja u retrovizoru i na centralnom zaslonu će treptati, dok će se istovremeno oglasiti zvučno upozorenje.

SUSTAV ZA SPRJEČAVANJE NALETA (FCA)

Pomoću podataka s kamere i radara iz Vašeg vozila, sustav FCA analizira podatke o drugim vozilima, pješacima ili biciklistima koji prelaze cestu kako bi izbjegao mogući sudar s njima. FCA sprječava sudare s vozilima koja skreću lijevo na raskrižju. Ako se otkrije opasnost od sudara, na zaslonu se između pokazivača pojavljuje simbol upozorenja, a istovremeno se automatski započinje kočenje maksimalnom silom kočenja.

SUSTAV ZA ODRŽAVANJE VOZILA U VOZNOJ TRACI (LKA)

Uvijek na Vašoj strani radi boljeg fokusa: uz pomoć kamere na vjetrobranskom staklu koja nadzire cestovne oznake, LKA Vas upozorava u slučaju slučajne promjene trake (bez upotrebe pokazivača smjera), ispravlja položaj upravljača i vraća Vas u Vašu traku.

UPOZORENJE NA VOZAČEVU DEKONCENTRACIJU (DAW)

DAW sustav nadgleda kretanje Vašeg upravljača i obrasce pomicanja i ubrzanja te Vas upozorava u slučaju smanjene koncentracije. Primjerice, ako vozilo u koloni ispred Vas krene, a Vi se ne pomaknete, sustav će Vas upozoriti. Međutim, ako pokazujete znakove pospanosti, DAW će predložiti zaustavljanje.

NAPREDNI SUSTAV ZA ODRŽAVANJE VOZILA U VOZNOJ TRACI (LFA)

Kijina autonomna vožnja druge razine veliki je korak prema poluautonomnoj vožnji. U kombinaciji s radarskim tempomatom, LFA sustav prati ubrzanje, kočenje i položaj upravljača u odnosu na vozila ispred. To znači da je vožnja u gužvi lakša i sigurnija. Sustav koristi kameru i senzore radara kako bi osigurao sigurnu udaljenost od vozila ispred te nadzire cestovne oznake kako bi zadržao vozilo na sredini vozne trake. LFA radi u rasponu od 0 do 180 km/h.

RADARSKI TEMPOMAT S FUNKCIJOM STOP & GO (SCC W/S&G) I NSCC

SCC upotrebom kamere i radara održava zadanu brzinu, osiguravajući tako sigurnu udaljenost između Vas i vozila ispred. Također kontrolira ubrzanje i usporavanje kako bi zaustavio Vaše vozilo kada to učini vozilo ispred, a krene kada krene i vozilo ispred. Uz to, SCC-u pomažu navigacija (NSCC) i informacije o kartama naprednog sustava za pomoć (ADAS), što omogućuje automobilu da automatski usporava u bilo kojem zavoju te dodatno pridonosi sigurnosti i vožnji unutar ograničenja brzine.

POMOĆ KOD PARKIRANJA NA DALJINU (RSPA-ENTRY)

Pomoć kod parkiranja priručno je pomagalo koje Vam olakšava parkiranje ili napuštanje parkirnog mjesta automatskim parkiranjem ili premještanjem vozila. RSPA također omogućuje daljinsko pomicanje vozila naprijed-nazad, pomoću gumba na pametnom ključu.

INTELIGENTNO UPOZORENJE NA OGRANIČENJE BRZINE (ISLA)

Sustav ISLA koristi kameru za čitanje oznaka za ograničenja brzine uz cestu i prikazuje podatke pored brzinomjera i na navigacijskom zaslonu. Tada možete sami prilagoditi brzinu vozila u skladu s ograničenjima.

POMOĆ ZA SPRJEČAVANJE SUDARA KOD VOŽNJE UNATRAG (RCCA)

Da bi vožnja unatrag bila još sigurnija - posebno kada vozite unatrag na parkiralištima s ograničenom preglednosti - RCCA zvučno i vizualno upozorava vozača i pomaže u automatskom kočenju, ako radari za unatrag prikazuju vozilo s lijeve ili desne strane. Ako vozač u izborniku odabere opciju upozorenja (Warning Only), sustav će upozoriti samo zvučno i vizualno, bez automatskog kočenja.

SIGURAN IZLAZ IZ VOZILA (SEA)

Kako bi spriječio putnike na stražnjim sjedalima da izađu iz vozila, sustav otkriva svaki neposredni rizik. U slučaju opasnosti, sustav zaključava vrata te zvučno i vizualno upozorava ugrožene putnike.

Test vožnja

Novi Sorento je automobil 2021. godine

Kia Sorento osvojio je nagrade 'Automobil godine' i 'Najbolje veliko obiteljsko vozilo' na izboru automobilskog portala Carbuyer - s obrazloženjem da je svestrano savršen!