Predstavljanje Galerija Specifikacije
Predstavljanje Galerija Specifikacije
Kia Ceed Sportswagon

Značajke

+

Sustav za sprječavanje naleta (FCA)

Ako Vam padne koncentracija, ovaj sustav pruža trenutno upozorenje. Prepoznaje ako se ne odazovete na upozorenje i automatski koči kako biste izbjegli nesreću ili barem smanjili moguće posljedice.

+

Pametni ključ s gumbom za paljenje/gašenje motora (Start/Stop)

Početak Vaše zabavne vožnje ne može biti jednostavniji: uživajte u daljinskom otključavanju s pametnim ključem i gumbom za paljenje motora (start/stop sistem), koji Vam omogućava paljenje i gašenje motora pritiskom na gumb.

+

Sustav za upozoravanje vozača na dekoncentraciju (Driver Attention Warning)

Sustav prati različite uzorke ponašanja vozača i prepoznaje vozačevu dekoncentraciju za upravljačem. Ako pokazujete znakove pospanosti i dekoncentracije, upozorava Vas zvukom upozorenja i simbolom na komandnoj ploči.

+

Pametno automatsko parkiranje

Ovaj sustav olakšava parkiranje, koje je sada lakše nego ikad ranije. Sustav koristi prednje, bočne i zadnje senzore koji Vam pomažu kod paralelnog i pravokutnog parkiranja, ali i kod parkiranja pod kutem. Sve što trebate učiniti je kontrolirati pedalale za kočenje i pokretanje te prebaciti u rikverc.

+

Sustav za održavanje vozila u voznoj traci (Lane Keeping Assist)

Ovaj sustav koristi kameru na vjetrobranskom staklu pomoću koje prati oznake na tlu. Ako počnete napuštati voznu traku bez upotrebe žmigavaca, sustav Vas upozorava te čak i vraća vozilo u Vašu voznu traku.

+

Sustav za održavanje vozila u voznoj traci (Lane Following Assist)

Uglađeno i sigurno: Ovaj sustav znači veliki iskorak prema poluautonomnoj vožnji – održava Vas u sredini Vaše vozne trake i ujedno cijelo vrijeme kontrolira putnu brzinu vozila i udaljenost do vozila ispred, automatski ubrzava, koči i zaustavlja po potrebi.

Obitelj Ceed

Novi Ceed Sportswagon

Više o modelu

Novi ProCeed

Više o modelu

Novi XCeed

Više o modelu

Novosti

Kia je na novom Ceedu promijenila sve što je mogla; Vozili smo novi urbani crossover XCeed
tportal.hr, 22.11.2019.

Možda su neki i pomislili da će Kia samo dodati ponešto na karavansku SW izvedbu Ceeda, no prilično su se iznenadili kada je objavljen podatak da su na XCeedu ostala nepromijenjena samo prednja dvoja vrata

Pročitajte više

Auto Bild usporedni test: Kia XCeed 1.4 TGDI (103 kW) vs VW T-roc 1.5 TSI (110 kW)

Je li Kia konačno zbacila VW s trona?

Pročitajte više

PANAMERA ZA RACIONALNE: Testirali smo Kiju ProCeed 1.6 CRDi GT Line
jutarnji.hr, 25.09.2019

Prije samo dva desetljeća odnos većine vozača prema korejskim automobilima bio je potcjenjivački i nikome ni na kraj pameti nije bilo da će u kratkom vremenu Kia postati svjetski relevantan igrač u auto businessu.

Pročitajte više

Test vožnja

Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi Karavani