Prestanite se pitati. Počnite voziti.

Nikad nije bilo bolje vrijeme za odabir #goelectric. Otkrijte široku ponudu Kijinih elektrificiranih modela.

OTKRIJTE VIŠE

Prestanite se pitati.

Zanima Vas odabir #goelectric, ali prvo želite saznati više? Na pravom ste mjestu.

video
Koliki je domet električnog vozila?
Danas je Kia lider u elektrifikaciji pogona i može se pohvaliti širokim spektrom električnih i hibridnih vozila koji mogu smanjiti troškove održavanja i poboljšati užitak u vožnji.
Emilio Herrera
Izvršni direktor Kia Motors Europe
e-Soul je Kijino prvo globalno električno vozilo koje postaje sve popularnije među europskim kupcima koji traže ekološki prihvatljivije vozilo istaknutog dizajna.
Artur Martins
Potpredsjednik odjela za globalno brendiranje i marketing Kia Motors Corporation
video
Koja je cijena punjenja električnog vozila?
video
Gdje i kako puniti električno vozilo?
Još uvijek se pitate? Pročitajte česta pitanja.

Želite saznati još više?

Sada je vrijeme za #goelectric. Pročitajte više o svijetu električnih vozila.

Kia s prodajno rekordnim 3. kvartalom u Europi

132.933 prodane Kije u Europi od srpnja do rujna (+10% u odnosu na 2019.), što je prodajno najbolji kvartal

Saznajte više

Kia s novom uslugom Kia Charge u Europi

KiaCharge s jednom karticom, jednim korisničkim računom i mjesečnim plaćanjem 160.000 mjesta za punjenje diljem Europe uz upotrebu jednog korisničkog računa

Saznajte više

Rekordan tržišni udio Kije u Europi zbog popularnosti elektrificiranih modela

Svaka 4. prodana Kia u Europi je elektrificirana (električna vozila, blagi hibridi, hibridi, plug-in hibridi) Kijin europski tržišni udio ove godine iznosi 3,6 % – najviši u povijesti Kije u Europi

Saznajte više

Kia odlučnije ulazi među pružatelje usluga mobilnosti

Ostvarenje strategije Plan S zajedno s globalnim partnerima i otvorenim inovacijama

Saznajte više

Električne Kije za rekordni tržišni udio u Europi

Prodaja električnih modela veća za 65%, a plug-in hibrida za 29% Prodaja elektrificiranih Kia veća za 18% Svaka četvrta prodana Kia u Europi je hibridna ili električna

Saznajte više

Aplikacija ‘Go Electric’ s obogaćenom stvarnošću

Obogaćena realnost pruža vizualizaciju i upoznavanje električnih vozila Kia u realnom svijetu  

Saznajte više

Nova toplinska pumpa za duži domet električnih Kija

Inovacija na području grijanja za veći domet EV-ova pri niskim temperaturama

Saznajte više

Još uvijek se pitate?

Ako imate još pitanja, niste jedini. Evo najčešćih pitanja.

Koliki je domet električnog vozila?
To ovisi o mnogim čimbenicima - ne samo o modelu koji vozite. Ovisi i o brzini vozila, koliko često ubrzavate, terenu, klimi, geografskim čimbenicima poput npr. nadmorske visine i količini prtljage koju nosite sa sobom. S nekim modelima možete voziti i do 455 km s jednim punjenjem. Ti će se brojevi znatno povećati tijekom sljedećeg desetljeća jer električna vozila bilježe izuzetan napredak u dometu zahvaljujući napretku u tehnologiji baterija.
Gdje se puni i koja je cijena punjenja električnog vozila?
Vaša prva opcija, ako imate mogućnost parkiranja kod kuće, je punjenje električnog vozila kod kuće. To je praktično i iznenađujuće jeftino, a postoji i mnogo pružatelja usluga koji Vam mogu povoljno instalirati punionicu. Brzina punjenja ovisi o instaliranoj jedinici za punjenje. I dalje možete koristiti i javnu mrežu za punjenje koja ima sve više mjesta za punjenje na ulicama. Jednostavno spojite svoje vozilo na kabel za punjenje, aktivirajte punjenje (obično putem beskontaktne RFID kartice ili mobilne aplikacije) i omogućite vozilu da sve ostalo radi samo.
Koliko traje punjenje električnog vozila?
Ovisi o tome kako i gdje punite. Korištenjem visokonaponskog DC konektora na javnim punionicama možete napuniti bateriju od 20% do 80% za 42 minute. Koristeći domaću kućnu punionicu (wall-box), potpuno ćete napuniti bateriju za 9,5 sati *.
* U slučaju baterije velikog dometa kapaciteta 64kW.
Koja je cijena punjenja električnog vozila?
Izračuni pokazuju da su razlike u troškovima vlasništva električnih vozila i klasičnih vozila vrlo različite te se kreću od oko 5000 do 20.000 eura po vozilu (u četiri godine s 20.000 prijeđenih kilometara godišnje), ovisno o zemlji, vrsti električnog vozila i ostalim varijablama.

U svakom slučaju, električna vozila jeftinije je održavati, a zahvaljujući Kijinom 7-godišnjem jamstvu svi vlasnici Kia električnih vozila mogu biti dodatno bezbrižni dugih 7 godina.
Koja je cijena električnog vozila?
Postoje brojne financijske koristi, kao što su niži pogonski troškovi, troškovi održavanja i popravaka, do nultih poreza za ceste i znatno niži troškovi goriva.

Provjerite mogućnosti koje nudi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te ostvarite subvenciju do 70.000 kuna koja smanjuje početno ulaganje u električno vozilo.
Što je hibridno električno vozilo i kako djeluje?
Hibridna vozila imaju dva pogona: koriste kombinaciju motora s unutarnjim izgaranjem i elektromotora. Ovaj motor i elektromotor mogu raditi odvojeno ili zajedno - s ciljem osiguravanja maksimalne učinkovitosti smanjenjem potrošnje goriva i smanjenjem emisija. To je posebno učinkovito u načinu gradske vožnje s puno zaustavljanja i pokretanja. Postoji nekoliko različitih tipova hibridnih vozila: između ostalih, potpuni hibrid (full hybrid) i plug-in hibrid. Razlikuju se prema prirodi izvora energije i stupnju hibridizacije. Potpuni hibrid nema mogućnost priključka za punjenje baterije jer se puni sam: pametni regenerativni sustav vraća energiju pri kočenju ili kada je vozilo u tzv. coastingu (stanje u kojem vozilo vozi bez plina - po inerciji - i polako se zaustavlja do potpunog mirovanja), postižući tako maksimalnu regeneraciju pri vožnji nizbrdo. Plug-in hibrid radi isto kao i potpuni hibrid, s razlikom što ima veću bateriju i nudi dodatnu mogućnost punjenja iz električne utičnice. To proširuje domet do 50 kilometara samo s električnom energijom.
Je li potrebno održavati električna vozila?
Električna vozila zahtijevaju mnogo manje održavanja od klasičnih vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem. To je zato što je njihov "unutarnji rad" puno jednostavniji. Dok električni motor u električnom vozilu sadrži malo više od desetak pokretnih dijelova, klasični motor s unutarnjim izgaranjem obično ima stotine pokretnih dijelova. A što je manje dijelova u električnom vozilu, to se manje mogu pokvariti. Ovo jednostavnije održavanje znači niže troškove održavanja i manje problema. Električno vozilo ima manje tekućina koje treba redovito mijenjati ili dodavati. Zahvaljujući regenerativnom kočenju, kočni sustavi električnih vozila obično traju dulje u usporedbi s konvencionalnim vozilima. Baterije u električnim vozilima, kao i kod konvencionalnih vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem, ne traju vječno. No, kod Kia električnih vozila i baterija je osigurana sa 7-godišnjim jamstvom, za bezbrižnost svih sedam godina. Vaš je zadatak prijaviti se za redovan godišnji servis jednom godišnje, gdje će pregledati Vaše električno vozilo kako bi još dugo ostalo u najboljoj formi.
Koliko je razgranata mreža električnih punionica?
Iako se razgranatost mreže za punjenje razlikuje od zemlje do zemlje, jedno je sigurno: europska mreža za punjenje električnih vozila neprestano se širi - sa sve boljom infrastrukturom javnih punionica koje se nalaze u trgovačkim centrima, javnim parkiralištima, parkiralištima poduzeća i benzinskim postajama na autocestama. Uz rastuću potražnju za punionicama i s njezinim utjecajem na inovacije i tehnologiju, ova se infrastruktura punionica nastavlja širiti i poboljšavati našu budućnost. Uz sve to, sva Kia električna vozila nude usluge Kia Live Services koje pruža TomTom®, uključujući informacije o dostupnim parkirnim mjestima i pretraživač električnih punionica koji Vas prikladno usmjerava do najbližeg mjesta za punjenje bilo gdje u Europi.

Počnite voziti

Sada, kada znate činjenice, #goelectric i otkrijte sve elektrificirane modele iz Kijine ponude.

Kia e-Niro

KIA NIRO HYBRID

Saznajte više

KIA NIRO PLUG-IN HYBRID

Saznajte više
(1) 7-godišnje Kia jamstvo (do 150.000 km) za novo vozilo
Kia jamstvo pokriva razdoblje od 7 godina od prve registracije ili do 150.000 km, ovisno o tome što se prije dogodi. Vrijedi u svim državama članicama EU (+ Srbija, BiH, Crna Gora, Kosovo, Norveška, Švicarska, Island i Gibraltar). Moguća su odstupanja u jamstvenim uvjetima za određene dijelove, npr. baterija, lak i oprema koji podliježu lokalnim zakonima i uvjetima. Za više informacija o jamstvu za Kia vozila, molimo da posjetite [www.Kia.com].

Kijine visokonaponske litij-ionske baterije u električnim vozilima (EV), hibridnim vozilima (HEV) i plug-in hibridima (PHEV) imaju dug vijek trajanja. Za ove baterije vrijedi Kia jamstvo za razdoblje od 7 godina od prve registracije ili do 150.000 km, ovisno o tome što se prije dogodi. Za niskonaponske baterije (48 V i 12 V) koje se nalaze u Kijinim blagim hibridima (MHEV) vrijedi Kijino dvogodišnje jamstvo, od prve registracije bez ograničenja kilometraže. Za električna vozila, Kia jamči 65% kapaciteta baterije. Jamstvo ne pokriva smanjenje kapaciteta baterije vozila PHEV, HEV i MHEV. Da biste izbjegli smanjenje kapaciteta, slijedite upute [https://www.kia.com/eu/service/7-year-warranty/] ili pročitajte Korisnički priručnik. Za više informacija posjetite [www.Kia.com]

(2) TomTom® Live Services / Kia Live
Usluge su besplatne 7 godina od prvog aktiviranja navigacije u mobilnoj mreži. Ako se prva aktivacija nije dogodila odmah nakon kupnje vozila, trajanje se smanjuje za razdoblje od kupnje do prve aktivacije.
Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi Karavani