DEZINFEKCIJA PUTNIČKE KABINE ILI KLIMATSKOG SUSTAVA VOZILA

Jeste li za vrijeme trajanja pandemije COVID-19 imali simptome infekcije te ste zbog hitnih obaveza upotrebljavali vozilo?

Predlažemo Vam da se zbog veće sigurnosti pobrinete za:

  1. Zamjenu filtera kabine kao glavne komponente pri čišćenju zraka u unutrašnjosti vozila
  2. Dezinfekciju klima uređaja, koji je pravi raj za različite bakterije, plijesni, gljivice i druge alergene, ili dezinfekciju putničkog prostora

Postoji više načina čišćenja klima uređaja odnosno putničkog prostora:

  • Najjednostavnija je metoda čišćenja kabine vozila sa sprejem, koji se namjesti u kabinu vozila prethodno pripremljen i aktivira na odgovarajući način.
  • Metoda čišćenja s pjenom, metoda kod koje se pjena za čišćenje direktno dovodi u kanale klima uređaja kao i samog isparivača.
  • Dostupne su i druge različite metode s korištenjem ozona ili ultrazvuka.

Učinkovitosti pojedinih metoda se razlikuju, stoga se za određenu metodu posavjetujte s vašim servisnim savjetnikom

ODGOVORI NA VAŠA PITANJA

Ukoliko unutrašnjost mog Kia vozila izgleda čisto, je li to zaista tako?

Bakterije, virusi i drugi onečišćivači nevidljivi su golim okom. Čak i ako Vaša Kia izgleda čisto, onečišćivači su i dalje prisutni i mogu uzrokovati neugodne mirise, alergije, bolesti i druge probleme.

Zašto je potrebno zamijeniti filter kabine?

S vremenom, filter kabine postaje manje učinkovit zbog zasićenja česticama. One sprječavaju protok zraka kroz ventilacijski sustav i omogućavaju ulazak prašine i alergena u klima uređaj.

Koje su prednosti originalnog filtera kabine?

Budući da je originalni filter kabine dizajniran i napravljen posebno za vašu Kiju, savršeno se uklapa, što znači da nema praznina na kojima zrak može proći pored čistača. Također, filtarski materijal ima optimalnu debljinu i površinu s točno određenim brojem pora, što omogućava optimalnu ravnotežu između filtracije i strujanja zraka.

Koliko nevidljivih putnika prevozite u Vašem vozilu?

Bakterije i virusi, kao što je COVID-19, nevidljivi su golim okom. Zbog toga, čak i ako Vaše vozilo izgleda čisto, može imati nevidljive putnike:

382 vrste bakterija (otprilike) po kvadratnom centimetru u prosječnom vozilu.

356 vrsta bakterija (otprilike) na mjenjaču.

850 vrsta bakterija (otprilike) u prtljažnom prostoru vozila.

Površina prosječnog upravljača četiri je puta prljavija od WC školjke.

ODRŽAVANJE FILTERA KABINE I DEZINFEKCIJA KABINE SU VRLO BITNI

Filter kabine mora se zamijeniti svaki put kad je onečišćen, a najkasnije svake dvije godine ili 30.000 kilometara. Dodatno čišćenje ili dezinfekcija kabine učinit će još više za još čišću unutrašnjosti vozila.

PROVJERITE RAD KLIMA UREĐAJA

Približava se toplije vrijeme kada je upotreba klima uređaja obavezna. Klima uređaj u vozilu preporučljivo je pregledati barem jednom godišnje, čime osiguravate njegovu optimalnu učinkovitost. Redovnim servisom klima uređaja u vozilu, možete izbjeći moguće kvarove te neugodne mirise i alergije. Za učinkovito djelovanje, klimatski sustav mora imati dovoljnu količinu plina, stoga Vam preporučujemo kontrolu plina za klimu svake dvije godine. Na taj način jednostavno možete sniziti troškove održavanja.

KLIMA UREĐAJ PREPUSTITE STRUČNJACIMA

Omogućite si ugodnu i sigurnu vožnju. Prepustite Vaše vozilo našim stručnjacima koji će se pobrinuti za besprijekorno djelovanje klima uređaja Vašeg vozila. Naši će profesionalni mehaničari uz pomoć vrhunske opreme napraviti održavanje i servis klime u Vašem vozilu. U našim radionicama omogućujemo Vam pregled i dijagnostiku vozila, te se svakako pobrinemo i za popravak eventualnih kvarova Vašeg vozila. Pobrinite se da Vaše vozilo bude redovito servisirano te da Vam služi još puno godina.

Prijavite vozilo na servis

Prijava na servis Potražite zastupnika