Sve novosti

29. 06. 2015

- Kontinuirana poboljšanja već treću godinu zaredom podigla su Kiju na 2. mjesto od 33 automobilske marke

- Kia je br. 1. među masovnim markama
- Kia Sorento i Soul s najvišim ocjenama u svojim razredima
- Ostalih 5 Kijinih modela među Top 3 u svojim kategorijama
- Gotovo 20-postotno poboljšanje

S više vozila na američkom tlu nego ikada ranije, Kia Motors je nedavno doživjela još jednu prijelomnicu. Ugledna kompanija J.D. Power je južnokorejskog diva ocijenila kao 2. najboljeg u IQS 2015 studiji (Initial Quality Study). Kijin rezultat u IQS studiji se popravio za čak 20 bodova u odnosu na prošlogodišnji, do tada najbolji Kijin rezultat. Tako se Kia podigla za 4 mjesta i dospjela na fantastično 2.mjesto – zaostala je tek za luksuznim Porscheom – od ukupno 33 automobilske marke te je proglašena brojem 1.među svim masovnim markama.

Za Kijin uspon najzaslužniji su bestseleri Soul i Sorento, dok su se ostali modeli - Rio, Optima, Cadenza, Sportage i Sedona (‘Grand Carnival’ na nekim tržištima) plasirali u Top 3 u svojim kategorijama.

“Vjerujemo da izvještaj J.D.Power ne ostavlja nikakve nedoumice o tome kako su Kijini proizvodi  vrhunska vozila, a ti rezultati nas posebno raduju jer studija IQS zaista predstavlja glasove naših kupaca,” rekao je Michael Sprague, izvršni direktor u Kia Motors America i nastavio:  “Kijin rast je jedna od najvećih priča o uspjehu u automobilskoj industriji, a iza nje stoje mukotrpan rad više tisuća članova tima širom svijeta i dugoročna strategija fokusiranosti na kvalitetu, što u konačnici jača ugled marke i poboljšava iskustva vlasnika Kia vozila.”                                                                                                                                                               

Kijina prodaja u SAD-u se više nego udvostručila u zadnjih 6 godina, između ostalog zahvaljujući izgradnji američke tvornice. Zato se marka polako, ali sigurno penjala po ljestvici J.D. Powerovih IQS godišnjih izvještaja. Nakon što je Soul 2012. završio na 1. mjestu u svom segmentu, Kia je u 2013. ušla među 10 najboljih. S pobjednicima Soulom i Sportagom Kia je u 2014. završila na 6. mjestu. Uz to je potrebno spomenuti i kako je Kijina tvornica u Georgiji, čija je izgradnja koštala 1,1 milijardu dolara, a gdje se proizvode Sorento i Optima, u ovogodišnjoj studiji ostvarila svoj najbolji dosadašnji rezultat od svih tvornica u Sjevernoj Americi. Osim toga je tvornica Kwangju, gdje se proizvodi Soul, postala br. 1 u azijsko-pacifičkoj regiji.

U svojih 29 godina postojanja godišnja studija J.D. Power IQS analizira mišljenja vlasnika vozila u 26 razreda. Vlasnici vozila ocjenjuju vozačko iskustvo, performanse motora i mjenjača i širok raspon problema povezanih s kvalitetom unutar prvih 90 dana vlasništva.

 

***
Kia Motors Corporation jedna je od najuspješnijih globalnih automobilskih kompanija s naglašenim smislom za kvalitetne automobile mladolikog izgleda. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 3 milijuna vozila godišnje koja se putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaju u 170 država. Korporacija širom svijeta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov najjači adut je europski način rada automobila. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih Kia vozila odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Kvalitetu njegovog rada potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito europsku orijentiranost Kia dokazuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora koji Kiju postavljaju na sam tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i glavni sponzor teniskog Grand Slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama nadilaze očekivanja kupaca, a revolucionarno 7-godišnje jamstvo predstavlja najbolji izbor za Vaš novac.

 

23. 06. 2015

Iz Kije javljaju kako će ovih dana dostići brojku od 15 milijuna vozila proizvedenih u južnokorejskim tvornicama i izvezenih u druge zemlje. Ova preijelomna brojka dolazi 40 godina nakon prvih 10 primjeraka modela Bris pick-upa izvezenih u Katar 1975. godine. Zbog lakšeg percipiranja količine, kao primjer navodimo da kada bi 15 milijuna Optima limuzina (dužine 4.845 mm) postavili jednu iza... Više ...

12. 06. 2015

Korporacija Kia Motors je na svečanosti u Mexico Cityju objavila početak poslovanja u ovoj srednjoameričkoj zemlji. Događaju je prisustvovalo čak 250 predstavnika vlade, gospodarstva i medija, koji su svjedočili Kijinom ulasku na jedno ovako veliko automobilsko tržište i novoj eri globalne ekspanzije ovog južnokorejskog automobilskog diva. Na događaju su otkrivene pojedinosti. Deveti najveći... Više ...

29. 05. 2015

Nedavno je Kia u Europi proizvela milijunitog cee’da što je najveća prijelomnica od 2006., kada su pokrenuli europsku proizvodnju. cee’d je od svog dolaska prije devet godina odigrao važnu ulogu u Kijinom održivom rastu i uspjehu. Jubilarni milijuniti cee’d, koji je stigao s Kijine proizvodne linije u Slovačkoj, bio je sportski biserno bijeli cee’d GT u petovratnoj... Više ...

25. 05. 2015

Prema podacima europskog udruženja automobilskih proizvođača (ACEA) Kia Motors Europe zabilježila je najbolji travanj u svojoj povijesti uz rast od 7,4% u odnosu na isti period prošle godine.   Kia je prošli mjesec prodala 33.602 vozila što predstavlja najbolji europski travanj u povijesti ovog korejskog giganta. To je ujedno i najbolji prvi kvartal u povijesti s prodanih 96.062 vozila (+7,4 % u odnosu na 1.... Više ...