Sve novosti

14. 07. 2015

-    Kia Soul EV nagrađen od strane Prix Auto Environnement MAAF 2015
-    Francuski novinari nagradili Kiju zbog njenih napora u dostizanju nultih emisija
-    Kia Soul EV obogatila svoju kolekciju nagrada

Kia Motors bogatija je za još jedno međunarodno priznanje. Ovaj put priznanje je dobio model Soul EV, koji je nedavno u Francuskoj osvojio prestižno priznanje Prix Auto Environnement MAAF 2015.

Soul EV, koji je Kijino prvo 100-postotno električno vozilo, pobijedio je u kategoriji ‘gradskog vozila na alternativnu energiju’. Prix Auto Environnement MAAF 2015, osnovan 2005. godine, čiji žiri čine novinari s automobilskog i ekološkog područja, nagrađuje inovacije i tehnologije koje stimuliraju održivu mobilnost.

Soon-Nam Lee, podpredsjednik marketinškog odjela u Kia Motorsu, rekao je: “Ova najnovija nagrada za Kia Soul EV, koji se može pohvaliti nultim emisijama, nova je potvrda naše neprestane predanosti ekološkoj održivosti. Uz to auto lijepo izgleda i zabavan je za voziti. Nadamo se kako je to pobjednička kombinacija, koja će privući još više kupaca.”

Kia Soul EV dosad je dobio brojna ugledna globalna priznanja, između ostalog; ‘Auto godine’ u Norveškoj po izboru Dagbladet, Autofil i Dinside, ‘Najbolje ekološki prihvatljivo vozilo’ po izboru čitalatelja američkog MotorWeek'sa te ‘Kanadski zeleni auto 2015.’ po mišljenju tamošnjeg udruženja automobilskih novinara.

Kia Soul EV osvojio je i nekoliko međunarodnih nagrada za svoj izgled, npr. ‘Red Dot’ 2015. godine za izvanredan dizajnerski proizvod, koja je jedna od najcjenjenijih međunarodnih nagrada na području dizajna. Tome je slijedilo i američko priznanje ‘GOOD DESIGN’, koje nagrađuje suvremenu dizajnersku izvrsnost.

Soul EV je potpuno električno vozilo, koje je idealno za gradske vožnje, a pored toga nudi i neobičan izgled, prostranu kabinu i velik prtljažnik. Pokreće ga moćni 192-ćelijski litijum-ionski polimerski baterijski sklop kapaciteta 27 kWh, a maksimalni domet vozila je 212 km s jednim punjenjem baterije.

 

***
Kia Motors Corporation jedna je od najuspješnijih globalnih automobilskih kompanija s naglašenim smislom za kvalitetne automobile mladolikog izgleda. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 3 milijuna vozila godišnje koja se putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaju u 170 država. Korporacija širom svijeta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov najjači adut je europski način rada automobila. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih Kia vozila odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Kvalitetu njegovog rada potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Pri zadovoljstvu kupaca pogotovo se ističu modeli Soul i Sorento, koji su u studiji 2015 JD Power IQS pobijedili u svojim kategorijama, dok je Kia zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova i ukupno drugo (iza Porschea). Izrazito europsku orijentiranost Kia dokazuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora koji Kiju postavljaju na sam tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i glavni sponzor teniskog Grand Slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama nadilaze očekivanja kupaca, a revolucionarno 7-godišnje jamstvo predstavlja najbolji izbor za Vaš novac.

 

 

29. 06. 2015

S više vozila na američkom tlu nego ikada ranije, Kia Motors je nedavno doživjela još jednu prijelomnicu. Ugledna kompanija J.D. Power je južnokorejskog diva ocijenila kao 2. najboljeg u IQS 2015 studiji (Initial Quality Study). Kijin rezultat u IQS studiji se popravio za čak 20 bodova u odnosu na prošlogodišnji, do tada najbolji Kijin rezultat. Tako se Kia podigla za 4 mjesta i dospjela na fantastično 2.mjesto – zaostala je tek za... Više ...

23. 06. 2015

Iz Kije javljaju kako će ovih dana dostići brojku od 15 milijuna vozila proizvedenih u južnokorejskim tvornicama i izvezenih u druge zemlje. Ova preijelomna brojka dolazi 40 godina nakon prvih 10 primjeraka modela Bris pick-upa izvezenih u Katar 1975. godine. Zbog lakšeg percipiranja količine, kao primjer navodimo da kada bi 15 milijuna Optima limuzina (dužine 4.845 mm) postavili jednu iza... Više ...

12. 06. 2015

Korporacija Kia Motors je na svečanosti u Mexico Cityju objavila početak poslovanja u ovoj srednjoameričkoj zemlji. Događaju je prisustvovalo čak 250 predstavnika vlade, gospodarstva i medija, koji su svjedočili Kijinom ulasku na jedno ovako veliko automobilsko tržište i novoj eri globalne ekspanzije ovog južnokorejskog automobilskog diva. Na događaju su otkrivene pojedinosti. Deveti najveći... Više ...

29. 05. 2015

Nedavno je Kia u Europi proizvela milijunitog cee’da što je najveća prijelomnica od 2006., kada su pokrenuli europsku proizvodnju. cee’d je od svog dolaska prije devet godina odigrao važnu ulogu u Kijinom održivom rastu i uspjehu. Jubilarni milijuniti cee’d, koji je stigao s Kijine proizvodne linije u Slovačkoj, bio je sportski biserno bijeli cee’d GT u petovratnoj... Više ...