Sve novosti

24. 10. 2014

- Najbolji košarkaš današnjice postao Kijin prvi luksuzni ambasador
- Svoju bogatu kolekciju luksuznih automobila obogatio Kijinom limuzinom K900

Košarkaš LeBron James postao je novi sportski ambasador Kije, čak štoviše postao je prvi Kijin luksuzni ambasador.

LeBron James definitivno je jedan od najboljih košarkaša u povijesti NBA lige. LeBron, ili po nadimku King (Kralj), može se pohvaliti s dvije titule NBA prvaka i 2 olimpijske zlatne medalje. Ujedno, LeBron je čak 10 puta sudjelovao u NBA All-Star utakmicama te je dobitnik brojnih priznanja za svoje košarkaško umijeće. Poznat je kao dugogodišnja Nikeova ikona, a u svojoj 11-godišnjoj NBA karijeri, prema podacima Forbesa, zaradio više od 450 milijuna dolara. LeBron je jedan od rijetkih sretnika koji sebi mogu priuštiti automobil kakav god požele, a njegov najnoviji izbor luksuzna je limuzina Kia K900.

„Vozio sam K900 i oduševila me i prije partnerstva s Kijom, tako da sam zaista uzbuđen što ću postati Kijin prvi luksuzni ambasador," rekao je LeBron James dodajući: "U ovom partnerstvu radi se o snazi velikog stila i performansi. Kia i K900 postavljaju pred izazov konvencionalnu mudrost i ljudima pokazuju kako razmišljati drugačije. S time se slažem u potpunosti. Za mene partnerstvo mora biti iskreno i mora se poklapati s onim što sam ja kao osoba. Upravo zbog toga je ovo partnerstvo nešto je posebno."

Planetarno poznati košarkaš zasigurno će podići ugled Kijinih vozila. Za samo par mjeseci od dolaska na tržište već je prodano 1.106 primjeraka K900.

K900 vozačima u SAD-u, gdje se zasad jedino prodaje, pruža mogućnost izbora motora V6 ili V8 s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i prestižnom unutrašnjosti s drvenim i kožnim dodacima. Cijene vozila u SAD-u počinju s 60 tisuća dolara (oko 360 tisuća kn).

Pored LeBrona Jamesa sportski ambasadori korejskog giganta su još jedna NBA zvijezda Blake Griffin, tenisač Rafael Nadal i profesionalna golferica Michelle Wie.

 

***
Kia Motors Corporation jedna je najuspješnijih globalnih automobilskih korporacija s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka osnovana 1944. godine, godišnje proizvede više od 2,5 milijuna vozila koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 172 države. Korporacija širom svijeta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov je adut europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkom gradu Žilina i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je i službeni automobilski partner Svjetskog nogometnog prvenstva i glavni sponzor teniskog Grand Slama Australian Open. Slogan kompanije „The Power to Surprise“ predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

   

21. 10. 2014

Kada se, ne tako davne 2007. godine, Kia opredijelila za dizajn kao temeljni pokretač budućeg rasta kompanije, definitivno nije pogriješila. Postavivši na čelo dizajnerskog tima jednog od najcjenjenijih svjetskih dizajnera Petera Schreyera počinje poslovni uzlet ove tvrtke. Prema, danas objavljenom, Interbrandovom ekskluzivnom popisu 100 „Najboljih svjetskih brandova“ vrijednost... Više ...

07. 10. 2014

Kia Optima Hybrid osvojila je "Plus X" nagradu za inovaciju. Ova nagrada ujedno je i potvrda najviše kvalitete, najboljeg dizajna te najnaprednijeg razmišljanja u kreiranju proizvoda. Nezavisni žiri, u sastavu stručnjaka i novinara iz 25 različitih industrija, dodijelio je Kia Optimi Hybrid četiri "Plus X" nagrade. Optima Hybrid ocijenjena je kao najbolja u... Više ...

01. 10. 2014

Novi Kia Sorento će europsku premijeru doživjeti 2. listopada na salonu automobila u Parizu, a društvo će mu praviti unaprijeđeni modeli Rio i Venga. Njima će se na pozornici pridružiti koncept hibridne limuzine Optima koji predstavlja Kijinu novu štedljivu dizelsko-električnu hibridnu tehnologiju. Novi Kia Sorento će svojim novim izgledom, brojnim novitetima na području paketa opreme i udonosti napadati... Više ...

16. 09. 2014

      U sjedištu Kia Motors Europe u Frankfurtu nedavno su postavljene dvije inovativne punionice za brzo punjenje električnih vozila. Brze punionice namijenjene električnom Soulu EV, koji uskoro dolazi u Europu, dokaz su Kijinih ambicija da bude predvodnik u području naprednih pogonskih tehnologija.          Prilikom predstavljanja novih... Više ...