Sve novosti

26. 09. 2016

U Europi se očekuje rast od 12 %

Proizvođač automobila Kia u Europi i dalje ne posustaje – u prodaji vozila bilježi rekordnih osam mjeseci, čime i dalje pretječe europsko tržište automobila koje se oporavlja nakon financijske krize.

15 posto bolje nego lani
Po podacima europskog udruženja proizvođača automobila ACEA je Kia do kraja kolovoza povećala prodaju za 15 posto, što znači 292.938 prvi put registriranih Kija u odnosu na 255.217 vozila u istom periodu prošle godine. Prodaja Kije je tako gotovo dvaput veća od rasta europskog tržišta u cjelini, koje se povećalo za 8 posto.

0,2 % povećanje tržišnog udjela
S povećanjem prodaje povećao se i tržišni udio najstarijeg korejskog automobilskog proizvođača, koji se u prvih osam mjeseci 2016. povećao na 2,9 %. U istom periodu prošle godine  tržišni udio je iznosio 2,7 %.

Kia u Europi očekuje rast od 12 %
Michael Cole, glavni izvršni direktor Kia Motors Europe, uspjeh je komentirao riječima: “Kia u Europi napada tržišni udio od 3 %. Najnoviji podaci pokazuju da smo na pravom putu da to postignemo. Velika potražnja je već premašila prvobitno planiranu prodaju u 2016., zato smo planove o rastu prodaje povećali s 9 na 12 posto.”

Najnoviji modeli poboljšavaju prodaju u Europi
Prodaja novog Sportaga - s prodatih 97.062 vozila u ovoj godini je Kijin najprodavaniji model u Europi - bolja je nego ikad prije (37 posto bolje nego lani). Iskazao se i cee'd, koji je našao 54.081 novog kupca, što je 5 posto više nego lani.

Izvanredan odaziv na novu Optimu
Dosad je bilo prodatih više od 4.500 primjeraka nove limuzine Optima, koja je stigla na tržište početkom godine (2.064 u istom periodu lani). S obzirom na činjenicu da Optima uskoro (kod nas sredinom studenog) dolazi u tri nove varijante - Sportswagon, Plug-in Hybrid i GT-  jasno je da će to samo još dodatno ojačati prodaju Optime na starom kontinentu.

Hibridni crossover Niro ovih dana kod prvih kupaca
Pri primjerci novog hibridnog crossovera Kia Niro ovih dana su dobili svoje prve vlasnike (kod nas sredinom studenog), a Korejci su do kraja kolovoza dobili već 1.800 narudžbi iz cijele Europe.

 


***
Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 3 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Pri zadovoljstvu kupaca pogotovo odskaču modeli Soul i Sorento, koji su u studiji 2016 JD Power IQS pobijedili u svojim kategorijama, dok je Kia zauzela 1. mjesto od svih brendova. Izrazito europsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim garancijom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

 

22. 09. 2016

Znanstveni piknik je društveno koristan projekt, a Kia je uvijek podržavala događaje ovakve prirode. Cilj piknika je promovirati znanost i umjetnost na opušten i zanimljiv način, što se vidi već iz samog imena.   Kia je uvijek otvorena na suradnje koje su u duhu obrazovanja i sporta, stoga smo ustupili organizatorima vozila na korištenje s kojima će zasigurno biti više... Više ...

21. 09. 2016

Novi Kia Rio će svjetsku premijeru doživjeti 29. rujna na salonu automobila u Parizu. Rio je globalno najprodavaniji model najstarijeg korejskog proizvođača automobila i s više od 473.000 prodatih primjeraka u 2015. godini predstavljao je 16 % Kijine ukupne godišnje prodaje. Novi Rio, Kijin predstavnik u B razredu, kupcima će nuditi potpun paket – atraktivan izgled, izvanrednu... Više ...

20. 09. 2016

Kia je 17. i 18. og rujna bila partner triatlona u Zagrebu koji je bio održan na Jarunu. U Kiji smo oduvijek podržavali sportske projekte koji su i društveno korisni. Obzirom da je to bilo zadnje kolo ove sezone u triatlonu, iznimno nam je drago da smo bili dio ove sportske priče. Istovremeno se u Puli održavalo poznato natjecanje „Ironman“ na kojem je Kia sponzorirala jednog od natjecatelja, Deana... Više ...

15. 09. 2016

Obavještavamo Vas da je upravo krenula Kijina nova prodajna akcija "Pobjedničko financiranje" koja se odnosi na sve naše modele i traje do kraja listopada. Tako je sada Rio 1.25 CVVT (oprema Fun) dostupan već od 849 kn mjesečno, cee'd 1.4 CVVT Active od 999 kn, a Sportage 1.6 GDI Active od 1.599 kn mjesečno. Svi modeli Ria imaju uštedu u iznosu od 6.000 kn bez obzira na modelsku godinu, što ga čini Best... Više ...