Sve novosti

15. 12. 2014

-    Sorento s certifikatom TÜV Nord za životni ciklus proizvoda
-    Već 12 Kijinih modela s certifikatom ISO 14040

Novi Sorento, koji je premijerno predstavljen u listopadu na salonu automobila u Parizu, zadnji je Kijin model koji je dobio ugledni međunarodni certifikat za svoj utjecaj na okolinu tijekom svog čitavog životnog ciklusa.

TÜV Nord, vodeća nezavisna organizacija za tehničku inspekciju, je novom Sorentu podijelila certifikat za ispunjavanje standarda ISO 14040 za životni ciklus proizvoda (LCA - Life Cycle Assessment). LCA predviđa utjecaj vozila na okolinu kroz njegov čitav životni ciklus kao i njegov širok izbor razvojnih i proizvodnih faktora, npr. pridobivanje sirovina, predproizvodna testiranja i iskorištenje proizvodnih kapaciteta.

Prvi TÜV Nord certifikat Kia je dobila 2008. za model cee’d, a uslijedilo je još 11  modela tako da Kia sad ima čak 12 modela koji se mogu pohvaliti certifikatom ISO 14040.

U odnosu na prethodnika novi Sorento je unaprijedio svoj potencijal stvaranja fotokemijskih oksidansa za skoro 13% (POCP). POCP mjeri količinu smoga koja se proizvede pri procesu izrade vozila i samo vozilo kroz svoju čitavu životnu dobu.

Kia je već prije nekoliko mjeseci najavila svoju namjeru da za sve svoje tvornice širom svijeta stekne certifikat ISO 50001, koji je međunarodni standard za planiranje i implementaciju čuvanja energije, a certifikat će doprinijeti boljem upravljanju  potrošnjom energije. Taj certifikat Kijina tvornica u gradu Gwangju posjeduje već od 2012. godine, a ostale tvornice slijede uskoro.

   

***
    Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Poduzeće  osnovano 1944. godine proizvede više od 2,7 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 170 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

 

09. 12. 2014

Novi Kia Sorento nedavno je osvojio maksimalnih 5 zvjezdica za sigurnost na Euro NCAP crash testovima. Zahvaljujući čvršćoj karoseriji i širokom izboru pasivne i aktivne sigurnosne opreme Kijin novi veliki sportski terenac iskazao se maksimalnom ocjenom na sva četiri područja testiranja (90% svih mogućih bodova za zaštitu odraslih putnika, 83% za zaštitu djece,... Više ...

20. 11. 2014

Kia i vodstvo sjevoernoameričke košarkaške lige NBA potpisali su višegodišnji ugovor o marketinškom partnerstvu koji predstavlja nastavak uspješne suradnje započete još 2008. godine. Pored dosadašnje uloge „službenog automobilskog partnera“, Kia je nakon nedavnog predstavljanja luksuzne limuzine K900 s pogonom na zadnje kotače, ujedno postala i... Više ...

24. 10. 2014

Košarkaš LeBron James postao je novi sportski ambasador Kije, čak štoviše postao je prvi Kijin luksuzni ambasador. LeBron James definitivno je jedan od najboljih košarkaša u povijesti NBA lige. LeBron, ili po nadimku King (Kralj), može se pohvaliti s dvije titule NBA prvaka i 2 olimpijske zlatne medalje. Ujedno, LeBron je čak 10 puta sudjelovao u NBA All-Star... Više ...

21. 10. 2014

Kada se, ne tako davne 2007. godine, Kia opredijelila za dizajn kao temeljni pokretač budućeg rasta kompanije, definitivno nije pogriješila. Postavivši na čelo dizajnerskog tima jednog od najcjenjenijih svjetskih dizajnera Petera Schreyera počinje poslovni uzlet ove tvrtke. Prema, danas objavljenom, Interbrandovom ekskluzivnom popisu 100 „Najboljih svjetskih brandova“ vrijednost... Više ...