XCeed PHEV

Značajke

Upoznajte moderni hibrid

Regenerativno kočenje pohranjuje kinetičku energiju i tako puni bateriju tijekom kočenja ili t.i. coastingom (ovo je stanje kada se vozilo vozi bez plina - po inerciji - i polako se zaustavlja do potpunog mirovanja). Coasting Guide analizira Vašu rutu kako bi Vas obavijestio kada treba maknuti nogu s papučice. Virtual Engine Sound System aktivira se samo kada vozite na struju kako bi sigurnosno obavijestio pješake o svojoj prisutnosti.

Status napunjenosti: Jednostavno

Uživajte u jednostavnom punjenju na kućnoj utičnici ili na javnoj stanici za punjenje. Bateriju možete napuniti (do 100%) na AC punionici za otprilike 2 sata i 15 minuta. 3 LED svjetla u sredini nadzorne ploče, koja su vidljiva i izvan vozila, govore Vam kakvo je stanje napunjenosti baterije.

Pametan način parkiranja

Pametna pomoć pri parkiranju (SPA) kontrolira obruč upravljača kako bi Vam pomogao da parkirate paralelno ili pod pravim kutom. SPA je također prikladan ako paralelno napuštate parkirno mjesto. Sve što trebate napraviti je pomaknuti i pritisnuti odgovarajuću papučicu.

Upozorenje na vozila u mrtvom kutu (BCW)

Sustav za upozoravanje na vozila u mrtvom kutu (BCW) koristi radar za nadzor Vaših mrtvih kutova te Vas zvučno i simbolom u bočnom retrovizoru upozorava na nadolazeća vozila.

Automatsko zasjenjenje svjetala (HBA)

Sustav automatskog zasjenjenja prednjih svjetala (HBA) otkriva vozila koja dolaze i automatski se prebacuje na kratka svjetla, osiguravajući najbolju moguću vidljivost bez zasljepljivanja ostalih sudionika u prometu.

Otkrijte čistu snagu

Kijin prvi plug-in hibrid napravljen u Europi kombinira snagu baterije od 8,9 kWh, elektromotora od 44,5 kilovata i motora 1.6 GDI sa 6-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Krajnji rezultat je impresivan: 104 kW (141 KS) za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 11 sekundi. Najbolje je to što se većina dnevnih vožnji može obaviti samo s električnim motorom.

Test vožnja