PRVA ZA LJUDE

SPORTSKA SPONZORSTVA

Spajamo.

U tvrtki Kia proizvodnjom vozila spajamo ljude. Upravo zato jer sport spaja ljude, mi sponzorski dajemo potporu mnogim sportskim događajima.

Od vrhunskih događaja sponzoriramo nogometna prvenstva FIFA i UEFA, teniski turnir Australian Open i košarkašku ligu NBA, kao i mnoge poznate svjetske klubove i reprezentacije u sportovima kao nogomet, košarka, odbojka, brzo klizanje, skijaški skokovi, streličarstvo i mnogi drugi. Pored toga otvaramo sportske događaje na lokalnim razinama. Tako i u Hrvatskoj.

Kia i e-sport

Kia nedavno je zakoračila u arenu natjecateljskih video igara, u tzv. svijet esporta, tako što je postala glavni pokrovitelj europske lige League of Legends European Championship (LEC). League of Legends, online je natjecateljska arena i najpopularnija esport igra na svijetu. Igrači League of Legends nadziru ‘prvake’ i bore se u timovima za dominaciju teritorijem. LEC predstavlja najvišu razinu igre League of Legends u Europi, s deset ekipa, koje se bore u najvišoj ligi. Kao i tradicionalne sportove i LEC prate milijuni simpatizera koji prate ekipe profesionalnih igrača esporta i vrhunskih komentatora, a Kia s pogledom u budućnost sve više podržava ovaj vid sporta.

Kia sponzorstvo UEFA Europska liga

Kia Corporation je 2018. godine potpisala još jedan ugovor s europskom krovnom organizacijom UEFA u razdoblju od tri godine. Tako sada Kia sponzorira UEFA Europsku ligu, jedno od najvećih svjetskih natjecanja u kojem sudjeluje 56 europskih klubova. Kroz sponzorstvo, Kia jača zajedništvo i miroljubivo te nenasilno navijanje, a u svoje akcije aktivno uključuje djecu i odrasle kako bi im ispunila nogometne snove.

Kia – glavni sponzor turnira Australian Open

Od svog prvog sponzorstva 2002. godine Kia sudjeluje na turniru kao glavni sponzor i uspješno ga promovira i podržava. Od prvog dana partnerstva svake godine australskom teniskom savezu stavljaju na raspolaganje više od 100 novih vozila Kia čime omogućavaju nezaboravan i udoban prijevoz najboljim tenisačima, VIP gostima, službenim osobama i medijima.

Rafael Nadal - Kia Brand Ambasador

Rafael Nadal je od 2006. godine – tada još kao mlada španjolska teniska senzacija - globalni ambasador brenda Kia. Svojom suradnjom Nadal i Kia diljem svijeta zajedno ostvaruju Kijin slogan 'The Power to Surprise' (snaga iznenađenja).

Službeni automobilski partner FIFA od 2007. do 2022. godine

Kia kao partner od međunarodne krovne nogomente organizacije FIFA i službeni automobilski partner nudi vozila iz svoje bogate ponude modela i preko različitih marketinških aktivnosti i oglašavanja na stadionima jača svoju prepoznatljivost.

Kia sponzorstvo UEFA EURO

Europsko prvenstvo u nogometu, koje organizira europska krovna nogometna organizacija UEFA, najveći je nogometni događaj u Europi. Kia Corporation prestižni je globalni EUROTOP partner UEFA od 2006. do 2017. godine

Kia i moto-sport

Kia Lotos Race je prvenstvo koje se od 2006. održava u organizaciji Kia Polska, a u njemu nastupaju izabrani trkači, koji se natječu s prilagođenim vozilima Kia Picanto. Kia Lotos Race, koji mladim nadarenim vozačima omogućava da naprave prve korake u svijetu moto-sporta, sada je postalo međunarodno natjecanje! Više informacija možete naći na kialotosrace.pl/.