Predstavljanje Galerija Specifikacije
Kia Optima

Značajke

+

Napredni radarski tempomat (ASCC)

Napredni radarski tempomat koristi radarski senzor, namješten na prednjem djelu vozila, koji prepozanje udaljenost od vozila ispred. Ako nije moguće održati sigurnu udaljenost sustav po potrebi zaustavlja vozilo.

+

Sustav za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake (LKAS)

LKAS koristi posebno namještenu kameru sprijeda koja detektira rubove ceste, te samostalnim asistiranjem pri upravljanju volana pomaže vozaču da se zadrži u voznoj traci.

+

Sustav detekcije mrtvog kuta (BSD)

Sustav detekcije mrtvog kuta koristi senzore, koji detektiraju događaje ispred i iza vozila te s vizualnim znakovima upozorava vozača na vozila u mrtvom kutu te pomaže vozaču pri jednostavnijoj i sigurnijoj promjeni prometne trake.

+

Sustav za pomoć pri parkiranju unatrag (SPAS)

Sustav koristi senzore namještene na boku koji Vam pomažu pri bočnom i pravokutnom parkiranju na parkiralištu. To je funkcija koja Vam pomaže pri pomicanju vozila iz bočnog parkirnog mjesta.

+

Monitor s 360 pogledom (AVM)

Pri brzini do 20 km/h AVM spaja 4 kamere (kameru straga, sprijeda i dvije s bokova vozila), te Vam nudi ptičju perspektivu prostora oko Vas.

+

Automatsko kočenje u slučaju nužde (AEB)

Sustav automatskog kočenja u slučaju nužde, koji ocjenjuje podatke s kamere i radara, lako i jednostavno može prepoznati sudar s drugim vozilom, pješakom ili preprekom te Vas upozorava i u potpunosti zaustavlja ili barem umanji posljedice.