Saznajte zašto je Kia Sportage genijalan i prezabavan auto koji je pravi mamac na tržištu s funkcijama i opcijama koje privlače široku publiku

Kia Sportage oduševila nas je svojim praktičnim i zabavnim funkcijama: Ima i opciju s kojom nikada nećete naljutiti druge vozače

26.7.2022

Prije nešto više od godinu dana, Kia je promijenila svoj vizualni identitet logotipa. S takvim, izmijenjenim logom, često se danas ljudi zbune na cesti kada vide nove modele ove marke, pitajući se o kojem se autu uopće radi. Novi logotip krasi i jedan njihov nadaleko poznati model, Kiu Sportage.

Sportage izvana djeluje zaista moćno, kako i uostalom, priliči jednom SUV-u. Koliki je i koliko je veći od ostalih automobila, vidljivo je uspoređujući ga na parkingu, gdje se Kia u usporedbi s ostalim autima doima kao div. Moćni izgled Sportaga pojačavaju i prednja LED svjetla u obliku bumeranga, kao i stražnja svjetla koja spaja elegantna lajsna.  

Kada smo već kod njegovih svjetala, valja istaknuti kako se radi o pametnim svjetlima. Riječ je o inteligentnom sustavu koji ne zasljepljuje vozače koji vam dolaze ususret, a radi na principu da snop svjetla zaobilazi druga vozila. Tako da - nikada nećete naljutiti druge vozače sa svjetlima, jer pametni sustav će se pobrinuti da svjetla ne smetaju.

Pošto se radi u SUV-u, u auto se jako lako ulazi, a tu su i svi drugi benefiti koje imamo kada je riječ o ovakvim automobilima - iznimna preglednost jer se sjedi povišeno, komocija te prostrana kabina u kojoj ćete uživati gdje god da sjedite. U kabini prevladavaju kvalitetni detalji, kokpit je presvučen kožom pa se sve doima jako fino i uglađeno. Za još ljepši ugođaj tu je i LED osvjetljenje koje može svijetliti u čak 64 boje.
U prednjem dijelu vozila dominiraju vozačev displej i glavni ekran. Ta dva, zasebna ekrana dimenzija 12,3 inča, dizajnerski su izvedeni tako da imate osjećaj da se radi o jednom velikom ekranu koji se proteže duž više od polovice dužine kokpita. Ispod glavnog ekrana još je jedan višenamjenski displej, koji može mijenjati svoje funkcije. Na njemu tako možete regulirati klimu, a jednim pritiskom na dodirni zaslon mijenjate mu funkcije, odnosno prebacujete ga na ekran na kojem se namješta radio, navigacija i ostalo. 

Super praktično i funkcionalno. Na isti princip promjene rade i kotačići - oni su čas za regulaciju temperature u autu, a čas za regulaciju jačine zvuka. Što se samog glavnog ekrana tiče, krase ga dobar odaziv i dobra rezolucija, kao i pregršt funkcija koje se nude na njemu. 

U komociji i prostranosti u Sportageu uživat će i putnici na stražnjoj klupi, koja nudi jako puno mjesta. U stražnjem dijelu automobila je i klima, tu su čak dva stupnja grijanja sjedala, USB priključci za punjenje mobitela, ali i kukica na sjedalu gdje možete okačiti jaknu ili sako i biti sigurni da vam se ništa neće izgužvati.

Ono što bi dodatno moglo razveseliti putnike straga je i to da se sjedala mogu naginjati, pa ćete i straga moći namjestiti svoj idealni položaj sjedenja.

Zapremnina prtljažnika našeg testnog modela iznosila je 591 litara, a kada se spusti stražnja klupa, dobit ćete ravan pod i zapremni prostor od 1780 litara. 

Kia Sportage dolazi s cijelom paletom motora, pa tako možete kupiti benzinca, dizelaša, blagog hibrida i plug-in hibrida. 

Za vožnju su vam na raspolaganju tri načina, eco, sport i normal. Sportage je pun sigurnosne opreme; točnije, vozačima će na raspolaganju biti čak 17 sustava sigurnosti. Tu je automatsko kočenje, držanje u traci, a jedna od zgodnijih stvari meni osobno svakako je bio znak upozorenja da je vozilo ispred vas krenulo. Za one koji vole malo opakije ceste, u ponudi je i model 4x4.

Cijena ovog modela je 264.690 kuna, a za taj novac dobit ćete siguran, praktičan i obiteljski SUV sa sedam godina garancije. Pregršt opcija koje se nude u ovom autu pravi su mamac za one koji vole razigrane automobile. 

 Upoznajte Kiju!

Za pregled izvornog članka kliknite OVDJE

 

Posljednje vijesti