Nagrade Red Dot 2018: nova trostruka pobjeda za Kiju

Dizajnerske nagrade dobili Stinger, Stonic i Picanto  

9.4.2018

Kia je osvajanjem 3 nova prestižna priznanja Red dot ponovo dokazala vrhunski rad na području dizajna svojih vozila. Sportska limuzina Stinger, kompaktni crossover Stonic i treća generacija gradskog mališana Picanto ove godine odnijeli su pobjede u svojim kategorijama.

Stinger dobitnik nagrade ‘Red Dot: najbolje od najboljeg’
Međunarodni žiri, koji čine stručnjaci s područja dizajna, Stingera je proglasio za ‘Najbolje od najboljeg’, čime je nagradio njegov izuzetan dizajn.

Ukupno već 21 nagrada Red Dot
Trostruka pobjeda u 2018. Nastavak je Kijinog uspješnog niza, jer ovaj brend od 2009., kada je kao prvi nagradu osvojio Soul, u svojoj bogatoj kolekciji ima čak 21 nagradu Red Dot. Najnoviji uspjeh dolazi nakon još jednog trostrukog trijumfa – nagrada iF Design, koje je Kia nedavno osvojila.

“Naš globalni dizajnerski tim može biti izuzetno ponosan zbog ova tri najnovija priznanja. Ova priznanja potvrđuju Kijinu dizajnersku izvrsnost i inovativnost prepune strasti, što je još jednom pohvaljeno od strane međunarodnih dizajnerskih eksperata,” kaže Peter Schreyer, predsjednik i glavni dizajner u korporaciji Kia Motors. “Osvajanje već četvrtog priznanja ‘Red Dot: najbolje od najboljeg’ je nešto izuzetno. Moderan pristup klasičnom gran turismo stilu je u obliku Kia Stingera još jedan dokaz Kijinih visokih dizajnerskih standarda.”

Stinger, dizajniran u Kijinom europskom dizajnerskom centru u Frankfurtu, kombinira klasični gran turismo izgled s prostranom unutrašnjošću. Stinger, za kojeg su dizajneri inspiraciju našli u grand tourerima iz 70-ih godina prošlog stoljeća, donosi elegantne fastback proporcije i mišičav izgled, koji svojim ramenima podsjeća na bocu coca-cole i naglašava pogon na stražnje kotače.

Stonic, Kijin prvi kompaktni crossover, također dizajniran u Frankfurtu, donosi atraktivan i odvažno dizajniran eksterijer, koji je odlično uparen s nešto višim položajem sjedenja i praktičnim SUV izgledom. To je najviše personaliziran Kijin model dosad, jer kupcima pruža širok izbor dvobojnih kombinacija eksterijera i interijera.

Treća generacija Picanta – Kijinog najmanjeg modela – u A razred vozila donosi mladolik i energičan karakter. Mališan predstavlja prepoznatljiv dizajn i visokokvalitetnu, visokotehnološku kabinu, s mnoštvom mogućnosti prilagođavanja željama kupaca. Zahvaljujući inteligentnim dizajnerskim rješenjima Picanto se - usprkos svojim skromnim dimenzijama - može pohvaliti najvećom prostranošću u svojoj klasi.

Red Dot nagrade: prijavljenih više od 6.300 proizvoda iz 59 zemalja
Natječaj Red Dot Awards, koji se od 1955. izvodi pod okriljem dizajnerskog centra Ren-Vestfalija, važi kao jedan od najprestižnijih na svijetu na području dizajna. Žiri čini 40 neovisnih stručnjaka među kojima su neovisni dizajneri, profesori dizajna i novinari.

Nagrade Red Dot podjeljuju u tri kategorije (dizajn proizvoda, komunikacijski dizajn i konceptni dizajn), i ocjenjuju ih na osnovu kriterija kao što su inovacije, formalna kvaliteta, funkcionalnost i ekološka primjerenost. Za priznanja za 2018. godinu natjecale su se tvrtke iz 59 zemalja, koje su prijavile više od 6.300 proizvoda.

Svečano predstavljanje red dot nagrada održat će se 9. srpnja 2018. u njemačkom Essenu u opernoj kući Aalto, koju je dizajnirao Alvar Aalto.

 

 

Kia. Prva u postignućima.

***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede oko 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 51.000 ljudi, godišnje prihode od 47 milijardi dolara i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Pri zadovoljstvu kupaca pogotovo odskaču modeli Soul i Sorento, koji su u studiji 2016 JD Power IQS pobijedili u svojim kategorijama, dok je Kia zauzela 1. mjesto od svih brandova. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjava svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

 

Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi Karavani