Kia dobitnica dvije dizajnerske nagrade Red Dot za ‘Moving Inspiration Project’

EV6 je prvo vozilo iz Azije koje će biti stalno izloženo u muzeju automobila u Torinu
Nagrade Red Dot nastavak su ožujske ukupne pobjede modela EV6

16.9.2022

Kia je dobitnica dvije dizajnerske nagrade Red Dot za svoju dizajnersku instalaciju 'Moving Inspiration Project', namjenski napravljena za potrebe talijanskog lansiranja višestruko nagrađivanog potpuno električnog crossovera EV6.

Kia osvojila nagrade “marketing” i “prostorno komuniciranje”
Instalacija i namjenska komunikacijska kampanja osvojile su nagrade za marketing i prostorno komuniciranje u okviru Red Dot Design Awards.

Dizajnerska instalacija naglašava dinamičnost električnog crossovera EV6 i filozofije brenda 
Nova instalacija napravljena kao plod suradnje talijanske podružnice Kije, talijanske podružnice marketinške agencije Innocean i Roberta Palombe (Palomba Serafini Studio) te inspirirana Kijinim sloganom "Pokret koji inspirira ", kreirana je kako bi naglasila dinamiku EV6 i filozofiju brenda Kia. Instalacija, premijerno razotkrivena za vrijeme talijanske novinarske prezentacije modela EV6 u studenom protekle godine, predstavlja zamisao o automobilu koji se naizgled kreće čak i kad miruje.

Videosnimci prikazuju umjetničko djelo od početne inspiracije do instalacije 
Projekt je široj javnosti predstavljen s tri videosnimka (poveznice ispod teksta) koji su najprije bili objavljeni na tome namijenjenoj stranici na službenoj stranici Kije u Italiji, ali i na Kijinim društvenim kanalima. Prvi video po imenu Inspiration pomogao je ilustrirati genezu projekta s umjetničkog vidika, dok se drugi video po imenu Creation fokusirao na samu izvedbu instalacije. Finalni videosnimak po imenu Installation pokazao je umjetničko djelo u finalnom obliku.

EV6 je prvo vozilo iz Azije koje će biti stalno izloženo u muzeju automobila u Torinu
Kijin crossover koji naglašava neuobičajenu konstrukciju i električne mogućnosti je i prvo azijsko vozilo koje će biti stalno izloženo u muzeju automobila MAUTO u Torinu. EV6 je postao dio stalne muzejske zbirke unutar prostora namijenjenog motorima. EV6 je izložen zajedno s instalacijom "Moving Inspiration" napravljenoj za potrebe komercijalnog lansiranja vozila.

Nagrade Red Dot nastavak su ožujske ukupne pobjede modela EV6
U ožujku je Kia EV6 ostvario ukupnu pobjedu na prestižnim dizajnerskim nagradama Red Dot osvojivši najprestižnije priznanje 'Red Dot: Best of the Best' za svoj pionirski i u budućnost usmjeren dizajn. Potpuno električni crossover pobijedio je i u kategoriji 'Red Dot: Inovativni proizvodi'. Pored ovih nagrada EV6 je osvojio i priznanja "Europski automobil 2022. godine", "Njemački automobil 2022. godine" u kategoriji Premium, "Irski automobil 2022. godine", "Automobil 2022. godine« britanskog magazina What Car? i »Crossover godine « po mišljenju TopGear.com 2021.

Za pregled tri video snimke ‘Moving Inspiration Project’ kliknite na donje poveznice:
Inspiration: Moving Inspiration Project | Episodio 1 
Creation: Moving inspiration Project | Episodio 2 
Installation: Moving Inspiration Project | Episodio 3 
 

Posljednje vijesti