KIA – POTVRĐENO NAJBOLJA

Kia je dobila nagradu Best Buy za 2022. godinu
Kia nudi najbolji omjer cijene i kvalitete na hrvatskom tržištu

6.5.2022

U neovisnom istraživanju tržišta Best Buy Award - Auto Moto Hrvatska 2022./2023. – hrvatski kupci dali su najveći broj glasova u ocjenjivanju odnosa kvalitete i cijene u kategoriji gradskih automobila marki Kia.
 

Rezultat istraživanja Best Buy Award Hrvatska - Auto Moto 2022./2023. (www.bestbuyaward.org) temelji se na istraživanju koje je provela međunarodna nezavisna organizacija ICERTIAS (www.icertias.com).
 

Istraživanje je provedeno u skladu s odredbama Međunarodnog kodeksa ponašanja za tržišna i društvena istraživanja, koji su usvojili Međunarodna gospodarska komora (ICC) i Svjetsko udruženje stručnjaka za istraživanje tržišta (ESOMAR).
 

Glavni cilj istraživanja bio je steći uvid u iskustvo i percepciju hrvatskog stanovništva o proizvodima i uslugama te proizvođačima i trgovcima koji vjeruju da nude najbolju vrijednost za novac (tj. "best buy"), kao i percepciju onih koji nisu korisnici, ali imaju odgovarajuće mišljenje na temelju iskustva svojih najbližih (kolega, prijatelja, rodbine itd.).
Glavni cilj projekta odn. certifikata "Best Buy Award" služi kako bi se kupcima olakšalo pronalaženje najbolje cijene za najbolje proizvode i usluge na hrvatskom tržištu.
 

Ispitanicima je u anketi postavljeno sljedeće pitanje:
„Navedite naziv proizvođača obiteljskih automobila koji po vašem osobnom iskustvu ili iskustvu vaših bližnjih nudi najbolji omjer cijene i kvalitete na hrvatskom tržištu.“
“Najčešći odgovor je bio 'Kia'.
 

Pitanja su bila otvorenog tipa, što znači da su ispitanici mogli dati bilo kakav odgovor odn. odabir brenda na temelju njihovog iskustva, onog što su čuli od prijatelja, poznanika, rodbine, pročitali na forumima…
 

Zahvaljujući poziciji koju zauzima, Kia dobiva pravo korištenja certifikata prestižne oznake "Best Buy Award - broj 1 – najbolji omjer cijene i kvalitete" u gore navedenoj kategoriji. Korištenje certifikata vrijedi godinu dana od dana proglašenja.
 Upoznajte Kiju!

Posljednje vijesti