Kia i Google napravili aplikaciju za vlasnički priručnik

Digitalni interaktivni vlasnički priručnik u novoj mobilnoj aplikaciji

Mobilna aplikacija raspoloživa u drugoj polovici godine

20.7.2020

Kia Motors Corporation najavila je dolazak aplikacije za vlasnički priručnik koji se temelji na umjetnoj inteligenciji, a plod je suradnje s Google Cloudom.

Mobilna aplikacija, koja je vrlo jednostavna za upotrebu, upotrebom kamere na pametnom telefonu objašnjava djelovanje funkcija modela Kia. Umjesto traženja u opsežnom tiskanom vlasničkom priručniku, vozači mogu pomoću aplikacije na jednostavan način upoznati različita pomagala.

Kia je već 2017. godine na određenim tržištima svojim strankama ponudila mobilnu aplikaciju za obogaćenu stvarnost (AR). Široka upotreba aplikacije bila je ograničena jer je zahtijevala mjerenja vozila i prekidača svakog pojedinačnog modela. Kia i Google su se fokusirali na prepoznavanje simbola na prekidačima kako bi aplikacija postala kompatibilna s bilo kojim modelom jer su simboli u vozilima univerzalni. Partnerstvo s Google Cloudom znači da je nova aplikacija za vlasnički priručnik sada jednostavnija i više prilagođena različitim svjetskim tržištima.

Prepoznavanje simbola pomoću umjetne inteligencije
Upotrebom Google Cloudove jedinstvene platforme, koja se temelji na tehnologiji umjetne inteligencije koja uči prepoznavanjem fotografija, funkcija Symbol Scanner omogućava preciznu identifikaciju simbola u vozilu iz bilo kojeg kuta.

Ako npr. korisnik s pametnim telefonom skenira simbol za tempomat na upravljačkom obruču, platforma umjetne inteligencije prepoznat će sliku pomoću komunikacije sa serverom. Pametni telefon će nakon toga u trenu pokazati video koji predstavlja funkcije tempomata.

Digitalna tražilica vlasničkog priručnika
Aplikacija nudi i funkciju traženja, a također pruža i mogućnosti Symbol Index i Warning Indicator Index koje nude ilustrativan prikaz simbola u vozilu i lampica za upozoravanje na instrument ploči te njihova objašnjenja.

Mobilna aplikacija raspoloživa u drugoj polovici godine
Kia Motors će aplikaciju za vlasnički priručnik aktivirati u drugoj polovici ove godine, najprije kod novih modela.

Kia Motors će zajedno s Google Cloudom i ubuduće razvijati usluge koje uključuju inovativne pametne tehnologije.

Google Cloud
Google Cloud različitim klijentima nudi najoptimalniju infrastrukturu, mogućnosti platforme i vrhunska rješenja, prilagođene pojedinačnim djelatnostima. Google Cloud je kao partner od povjerenja raspoloživ u više od 150 zemalja s kojim klijenti rješavaju svoje najkritičnije poslovne probleme.

Kia. Prva za ljude.


***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka utemeljena 1944. godine proizvede oko 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 51.000 ljudi, godišnje prihode od 47 milijardi USD i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2019 J. D.  Power IQS Kia je zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvoditeljča automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i UEFA Europa League, najvećeg klupskog natjecanja na svijetu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan tvrtke »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

 

Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi Karavani