U 2020. godini očekujemo mnogo noviteta iz Kije

- 9 novih ili unaprijeđenih izvedbi modela

- Potpuno novi Sorento stiže u proljeće

13.12.2019

Kia će sljedeće godine na našem tržištu predstaviti mnogo noviteta. Ukupno će u 2020. godini ponuditi 9 novih ili unaprijeđenih izvedbi modela među kojima će biti najveći novitet proljetni dolazak potpuno novog Sorenta.

Legendarni sportski terenac Sorento, kojeg kod nas očekujemo u srpnju, nudit će najviše što u ovom trenutku pruža Kia. Od tri nova motora najprije će biti raspoloživ dizelski 2,2-litreni CRDi s 200 konjskih snaga, koji će dobiti 8-stupanjski DCT mjenjač s dvostrukim kvačilom, a u studenom stiže motor 1.6 T-GDI kao hibrid (240 KS) i plug-in hibrid s 280 KS. Potonji će kao najsnažnija izvedba prenositi snagu na sva četiri kotača (u ponudi samo kao 4WD) preko automatskog mjenjača. Njegove kombinirane emisije CO2 iznosit će samo 37 g/100 km, dok će domet isključivo na struju iznositi 68 kilometara.

 

 

Sorento će biti prvi model Kije koji će omogućavati otključavanje vozila pomoću mobitela i samostalno parkiranje pomoću pametnog ključa, prikaz događanja u mrtvom kutu na digitalnom zaslonu na instrumentnoj ploči i još mnogo toga.

Elektrifikacija postojeće ponude
Kia namjerava u nadolazećim mjesecima predstaviti elektrificirane pogone ostalih postojećih i budućih modela. Na proljeće stižu karavanski Ceed SW i crossover XCeed kao plug-in hibrid, s dometom do 58 kilometara isključivo na struju.

Kronološki popis dolaska na tržište:
- e-Soul – siječanj 2020.
- Ceed sw i XCeed - PHEV - travanj 2020.
- Stinger – unaprijeđen 2.0 T-GDI motor – svibanj 2020.
- Sorento (novi model) - srpanj 2020.
- Niro EV, HEV i PHEV - kolovoz 2020.
- Picanto (unaprijeđen postojeći model) – kolovoz 2020.
- Rio (unaprijeđen postojeći model) – kolovoz 2020.
- Stonic (unaprijeđen postojeći model)  - listopad 2020.
- Sorento HEV, PHEV – studeni 2020.

Značenje oznaka:
EV - Electric Vehicle – potpuno električno vozilo
HEV - Hybrid Electric Vehicle – hibridno vozilo
PHEV - Plug-In Hybrid Vehicle – plug-in hibridno vozilo

Kia. Prva za ljude.

***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka utemeljena 1944. godine proizvede oko 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 51.000 ljudi, godišnje prihode od 47 milijardi USD i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2019 J. D.  Power IQS Kia je zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i UEFA Europa League, najvećeg klupskog natjecanja na svijetu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan tvrtke »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi Karavani