Kia razotkriva funkcije 2. faze povezivosti UVO Connect

Nova pomagala bit će ugrađena u sve buduće modele Kia

10.6.2020

Kia Motors širi spisak svojih usluga UVO Connect koje će biti raspoložive europskim vozačima. Nova pomagala “2. faze” u nadolazećim će mjesecima biti raspoloživa kod svih novih i postojećih modela u Europi što će unaprijediti povezivost i upravljanje, a posljedično smanjiti stres na putovanjima.

Širok izbor novih i unaprijeđenih usluga UVO Connect
2. faza usluga UVO Connect kupcima nudi nekoliko novih prednosti, na primjer točnije vrijeme putovanja, navigacijsku asistenciju ‘zadnji kilometar’ kao i različita pomagala koja unaprjeđuju povezivost i upotrebljivost. Do njih će vozači moći pristupati pomoću unaprijeđene aplikacije UVO za pametne telefone ili putem infotainment sustava u vozilu.

Pablo Martinez Masip, koji je u Kia Motors Europe zadužen za razvoj Kia UVO Connecta, rekao je: “Težimo ka tome da predstavljamo tehnologije koje će olakšati naš život za upravljačem i biti intuitivnije. UVO Connect, koji je već raspoloživ kod većine naših modela, predstavlja središte našeg cilja tako da će nova ‘2. faza’ koju danas predstavljamo još više olakšati putovanja.”

U Europi će prvi modeli s uslugama UVO 2. faze biti predstavljeni tijekom ove godine – u skladu s lansiranjem unaprijeđenih izvedbi modela, uz 4. generaciju potpuno novog Sorenta.

Točnije predviđanje prometa
Jedna od najupotrebljivijih funkcija 2. faze UVO Connecta je online navigacija. Ova usluga u oblaku u realnom vremenu pomoću povijesnih podataka o prometu točnije predviđa stanje u prometu, što korisnicima nudi točniju predodžbu o vremenu putovanja i predviđenog dolaska.

Tako se ova novost kod procjene vremena putovanja razlikuje od uobičajenih sustava navigacije, čije planiranje se temelji isključivo na podacima uređaja u vozilu i prometnih informacija u realnom vremenu.

Obogaćena navigacija
Kijina nova navigacija ‘zadnjeg kilometra’ pomagat će korisnicima kako bi nastavili do krajnje destinacije, nakon što parkiraju vozilo i nastave pješice. To Kijinim strankama nudi idealno navigacijsko rješenje u gradovima, gdje su parkirališta često udaljena od trgovina, kafića i restorana.

Kada vozač ugasi motor nova funkcija ga pomoću push-up obavijesti u njegovoj aplikaciji UVO obavještava ako je njegova destinacija udaljena od 200 metara do 2 kilometra. Aplikacija korisnicima omogućava neprekidan pristup navigaciji Google Maps kako bi pješice dovršili putovanje. Moguće je i da korisnici upotrebljavaju navigacijsku funkciju obogaćene stvarnosti, ‘AR Guidance’, koja otvara kameru pametnog telefona i treperi sa AR turn-by-turn strelicama za usmjeravanje.

Prijenos korisničkih profila među autima
Stranke u aplikaciji UVO mogu upotrebljavati novu funkciju ‘prijenos korisničkog profila’. To im omogućava provjere i promjene postavki vozila direktno na pametnom telefonu, npr. navigacija, radio i Bluetooth. Prilikom paljenja motora stranke automatski dočekaju njihove postavke čime štede svoje vrijeme kako bi više uživali na svakom putovanju.

Novost vlasnicima vozila Kia omogućava i »back-up« UVO postavki u vozilu pomoću usluge u oblaku i prijenos postavki s jednog vozila na drugo. Ovaj sustav pomaže onim vozačima koji redovito mijenjanju različita Kia vozila, opremljena uslugama UVO Connect – npr. vozačima koji koriste službena ili unajmljena vozila, ili obiteljima s više od jednog korisnika usluga UVO Connect.

 

Različita pomagala za unaprjeđenje povezivosti i upotrebljivosti
Nova funkcija 2. faze Kijinog sustava UVO Connect je i ‘Valet Parking Mode’, koji korisnicima omogućava praćenje vozila na daljinu kada vozilo koristi netko drugi, kao i zaključavanje sustava zbog zaštite osobnih podataka, kao što su npr. navigacijske lokacije. Aplikacija UVO nudi pregled lokacije vozila, trajanje vožnje, prijeđene udaljenosti i najveće brzine tijekom vožnje, što pruža bezbrižnost kada je vozilo u tuđim rukama.

Različite usluge s područja pružanja podataka nudit će najbolji pružatelji
2. faza sustava UVO Connect nudit će i širok izbor usluga Kia Live Services, čije će podatke pružat najbolji pružatelji tih usluga koji će strankama pružati preciznije podatke. Umjesto ograničavanja na jednog pružatelja podataka, Kia Live Services će prikupljat podatke različitih specijalista s različitih područja, kao što su prometne informacije, raspoloživa parking mjesta i cijene istih, lokacije benzinskih crpki i cijene goriva te mjesta za punjenje za električna vozila, vremenske prognoze te online zanimljiva mjesta i informacije o radarima.

Kia. Prva za ljude.


***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka utemeljena 1944. godine proizvede oko 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 51.000 ljudi, godišnje prihode od 47 milijardi USD i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2019 J. D.  Power IQS Kia je zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvoditeljča automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i UEFA Europa League, najvećeg klupskog natjecanja na svijetu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan tvrtke »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi Karavani