Kia Motors Europe s novim voditeljem marketinga

Carlos Lahoz ima više od dvadeset godina iskustva u automobilskoj branši.

10.1.2020

Kia Motors Europe postavila je Carlosa Lahoza za novog voditelja marketinga koji odmah stupa na funkciju. Gospodin Lahoz bit će zadužen za Kijin marketing i komunikacijske programe, a bit će odgovoran za brojna područja kao što su npr. Kijin digitalni marketing, brend i strateško marketinško planiranje, odnosi s javnošću, društveni mediji i korisničko iskustvo.

Lahoz izravno podređen Emiliu Herreri, izvršnom direktoru Kia Motors Europe
Carlos Lahoz će ulaskom u Kijin europski menadžment zamijeniti Artura Martinsa, koji je odnedavno zaposlen u centrali korejskog giganta u južnokorejskoj prijestolnici Seulu. Lahozov izravno nadređeni bit će Emilia Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe.

Kia s novim hibridnim i električnim modelima želi osnažiti svoj ugled
„To je posebno uzbudljivo razdoblje za Kiju, jer u Europi sve više jača shvaćanje našeg brenda kao pametnog, cjenovno pristupačnog i elektrificiranog”, rekao je Emilio Herrera. „S još nekoliko dolazećih električnih i hibridnih modela, Carlos će raditi s marketinškim odjelom kako bi Kia i dalje pružala dobar odnos i komunikaciju s postojećim i potencijalnim strankama na najučinkovitiji način. Njegovo znanje o tome kako Kia funkcionira, zajedno s uvidom u to što naše stranke žele od svojih vozila i od brenda, čini ga idealnim  za ovu ulogu.”

Kijina regionalna središnjica zadužena za 39 tržišta u Europi i Zakavkazju
Gospodin Lahoz ima više od dvadeset godina iskustva u automobilskoj branši. Prije dolaska na sadašnju funkciju, pet je godina bio direktor strateškog planiranja i operacija u Kia Motors Europe, gdje je bio odgovoran za dugoročnu poslovnu strategiju, upravljanje CO2, poslovne analize i planiranje prodaje. Bio je također zadužen za Kijinu europsku proizvodnju, planiranje djelovanja u Kijinoj europskoj tvornici u Slovačkoj. U Kijinu europsku centralu došao je kao viši menadžer poslovnog planiranja španjolske podružnice (Kia Motors Iberia).

44-godišnji Španjolac završio je Ekonomski fakultet na Sveučilištu u Zaragozi, a nakon toga na red je došao i MBA studij na poslovnoj školi u Madridu. Slijedilo je poslijediplomsko usavršavanje na Wharton School (University of Pennsylvania, SAD). Gospodin Lahoz pored maternjeg španjolskog jezika tečno govori engleski i talijanski, a dobro se snalazi i na njemačkom.

Kia. Prva za ljude.

***

Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka utemeljena 1944. godine proizvede oko 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 51.000 ljudi, godišnje prihode od 47 milijardi USD i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2019 J. D.  Power IQS Kia je zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i UEFA Europa League, najvećeg klupskog natjecanja na svijetu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan tvrtke »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi Karavani