Aplikacija ‘Go Electric’ s obogaćenom stvarnošću

Obogaćena realnost pruža vizualizaciju i upoznavanje električnih vozila Kia u realnom svijetu  

3.7.2020

Kia Motors Europe nedavno je lansirala novu aplikaciju ‘Go Electric’ koja strankama, koje razmišljaju o kupnji plug-in hibrida, objašnjava sve vidike Kijinih električnih vozila (EV). Nova aplikacija odgovara na pitanja koja brinu brojne vozače u vezi s novim EV-ovima, primjerice kako djeluju pojedini pogoni, kako se razlikuje vozačko iskustvo i kako se pune.

Obogaćena realnost pruža vizualizaciju i upoznavanje EV-ova u realnom svijetu  
Prva izvedba aplikacije Go Electric fokusirana je na popularnog potpuno električnog crossovera e-Niro. Vozačima omogućava upoznavanje njegovih brojnih funkcija i tehnologije vozila, a osim toga mogu mnogo naučiti o performansama baterija ovog Kijinog najprodavanijeg električnog vozila. Aplikacija korisnicima nudi i personalizaciju svog idealnog e-Nira i u obogaćenoj stvarnosti (AR, augmented reality) vizualizaciju vozila – u svojoj omiljenoj boji – pomoću kamere pametnog telefona ili tableta. AR vizualizator korisnicima omogućava da vide vozilo u okruženju u realnom svijetu, s miješanom stvarnošću (MR - mixed reality) u trenu se pojavljuje na autu, što korisnicima pruža dodatne informacije o određenim specifikacijama vozila.

Aplikaciju Go Electric upotrebljavat će i zaposleni u Kijinim zastupništvima, koji će strankama objašnjavati sve o rastućoj gami svojih električnih vozila. Aplikacija je posebice primjerena u današnjem vremenu korone jer strankama pruža upoznavanje djelovanja električnih vozila u komforu svog doma.

Besplatan prijenos aplikacije koja djeluje na iOS i Android mobilnim uređajima
Aplikacija djeluje na iOS i Android mobilnim uređajima. Kia će aplikaciju redovito osvježavati sa svojim budućim EV-ovima, hibridima i plug-in hibridima iz svoje europske ponude. Aplikacija je trenutno raspoloživa na engleskom jeziku, a uskoro je možemo očekivati i u drugim jezicima.

Prijenos Kijine aplikacije Go Electric besplatan je i dostupan na donjim poveznicama:
•    Apple App Store
•    Google Play Store

Kia. Prva za ljude.

***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka utemeljena 1944. godine proizvede oko 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 51.000 ljudi, godišnje prihode od 47 milijardi USD i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2019 J. D.  Power IQS Kia je zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvoditeljča automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i UEFA Europa League, najvećeg klupskog natjecanja na svijetu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan tvrtke »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi Karavani