Studija Auto Express među vlasnicima novih vozila – Kia je najbolja
autoexpress.co.uk, 15.06.2022

Kia XCeed najbolje ocijenjen među svim modelima, Rio je ukupno 2., a Sportage 6.

4.7.2022

U studiji 2022. Power Driver koju je izvodila britanski časopis Auto Express anketirali su tisuće vlasnika do dvije godine starih vozila – ove godine se za titulu borilo čak 75 modela.

Istraživanje o novim automobilima 2022. Driver Power najbolji je vodič u Ujedinjenom Kraljevstvu o tome što vlasnici misle o svojim automobilima koji su tako privlačni na stranicama proizvođača i u prodajnim salonima trgovaca.

6. mjesto: Kia Sportage
Šesto mjesto u ovogodišnjem istraživanju impresivan je rezultat posljednje generacije ovog Kijinog izuzetno uspješnog srednje velikog SUV-a. Vlasnici su rekli kako im se sviđaju praktičnost, stil i udobnost u prednjem i stražnjem dijelu Sportagea. I za djecu su se sudeći prema odzivima dobro pobrinuli, tehnologija je jednostavna za upotrebu, a troškovi servisiranja su prihvatljivi.

3. mjesto: Kia Rio
Među najboljom trojicom opet se našao Kia Rio. Iako je ovaj korejski model bio drugi u prošlogodišnjoj studiji još jedan impresivan niz rezultata omogućava mu da i u 2022. ostane na pobjedničkom postolju.
Rio ove godine nije pobijedio u svojoj kategoriji, ali se iskazao na svim područjima. Vlasnici naglašavaju kako je infotainment njegov snažan adut; ugrađena satelitska navigacija djeluje dobro, dok je zaslon na dodir odgovarajuće osjetljiv, a pruža i solidan broj fizičkih tipki. Rio je dobio bodove i zbog dobrog omjera između cijene i kvalitete, pritom vozači tvrde kako je i cjenovno pristupačan. Prema mišljenju vlasnika posebno je impresivna potrošnja goriva, a dobra je i visina osiguravajuće premije. Većina vlasnika Rija pohvalila je njegovu unutrašnjost za koju su mišljenja da je dobro izrađena. Prednja sjedala posebno su udobna, ali i oni koji sjede straga imaju dovoljno prostora za noge. Vlasnicima Rija sviđa se kako se auto drži ceste i kako su odzivne kočnice, a i upravljanje je odgovarajuće. Vožnja je dobra, vlasnici kažu kako je prtljažni prostor solidan za automobil poprilično kompaktnih proporcija. Također su ocijenili da ovaj korejski model ima dobar izbor sigurnosnih funkcija koje baš sve dobro djeluju.

Pobjednik: Kia XCeed 
Rezultati najboljih automobila u istraživanju Driver Power često su blizu, ali ove godine pobjednički Kia XCeed ima veliku prednost pred svojim najbližim takmacima. Srednje veliki crossover ima 2 velika aduta s kojima je izborio ukupnu pobjedu: vanjština plus vožnja i upravljivost. Prema mišljenju vlasnika nijedan drugi auto nema kvalitetniju karoseriju, odzivnije upravljanje ili učinkovitije kočnice. XCeed dobio je visoku ocjenu i za svoj izgled, kvalitetu vožnje i upravljivost. Nema područja na kojem se Kijin crossover nije iskazao, ali je još jedan vrhunac i njegova unutrašnjost. Vlasnici su bili ugodno iznenađeni time kako je osmišljena kabina i kako su udobna prednja sjedala. Pored toga vozači cijene i da je preglednost odlična i kako je sve izrađeno po visokom standardu kao i od materijala odlične kvalitete. Xceedov zaslon na dodir dobro je vidljiv i odzivan, a Kia je osigurala dobar balans između fizičkih tastera i upravljanja na zaslonu na dodir. Sva tehnologija je jednostavna za upotrebu i povezivanje pametnog telefona s informacijsko-zabavnim sustavom nije problematično. 
Opća kvaliteta izrade je kod XCeeda fantastična i vlasnici izvještavaju da je to auto čije je održavanje jeftino. Na kraju dodajmo i kako korejski model ima uglađen mjenjač, puno praktičnih pretinaca i djeci prijatnije funkcije od bilo kog drugog vozila.

Za gledanje originalnog članka, molimo, kliknite OVDJE

Posljednje vijesti