Kia Europe i Uber partneri na području električne mobilnosti

Kia će osigurati napredna električna vozila, na čelu s modelima e-Niro i e-Soul
Uber do 2030. godine u Europi želi postati platforma mobilnosti bez emisija
Iskustvo s električnim vozilima iz prve ruke

7.7.2021

Kia Europe i Uber najavili su prijelomno partnerstvo na području električne mobilnosti koje će ubrzat popularnost naprednih baterijskih električnih vozila (BEV) u Europi, što će u urbanim sredinama smanjiti onečišćenje zraka i buku.

Kia će Uberovim vozačima predstavit posebnu ponudu naprednih BEV-ova, na čelu s modelima e-Niro i e-Soul
Partnerstvo predviđa da će Kia ponudit svoja baterijska električna vozila (npr. e-Niro i e-Soul) Uberovim vozačima po posebno povoljnim uvjetima, što će za Kiju značit potvrdu statusa vodećeg ponuđača elektrificiranih vozila u sektoru putničkih prijevoza.

Novo partnerstvo je dio Kijine prijelomne strategije Plan S, razotkrivene početkom ove godine koja predviđa 40-postotni udio ekološki prihvatljivijih modela u Kijinoj globalnoj prodaji do kraja 2030. godine. Kia će sukladno Planu S do kraja desetljeća godišnje u svijetu prodat 880.000 električnih vozila i 1,6 milijuna ekološki prihvatljivijih vozila.

Kia radi na popularizaciji električnih vozila – to je i inače srž strategije preobrazbe Plan S – i namjerava ojačat svoju globalnu ponudu s čak 11 novih električnih modela do 2026. godine, od kojih će 7 bit napravljenih na naprednoj E-GMP platformi. Ti novi modeli bit će putnička vozila, sportski terenci i jednovolumeni u različitim razredima, a baš svi će biti opremljeni vodećom tehnologijom dugog dometa u realnim uvjetima vožnje i omogućavati će brzo punjenje.

Uber do 2030. godine u Europi želi postati platforma mobilnosti bez emisija
I Uber želi drastično smanjiti ugljične emisije i do 2030. godine u Europi postati platforma mobilnosti s nultim emisijama. Ambicije platforme Uber u Europi uključuju više od 100.000 električnih vozila kojima će upravljat do 2025. godine. Kao dio tog cilja vozači platforme trebali bi do 2025. u 7 gradova (Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Lisabon, London, Madrid i Pariz) čak polovinu prijeđenih kilometara obaviti s vozilima s nultim emisijama.  

Iskustvo s električnim vozilima iz prve ruke
Kao dio šireg partnerstva Kia i Uber izvodit će zajedničke marketinške i obrazovne kampanje s ciljem promocije električnih vozila kod Uberovih vozača. Kia će vozačima nudit testne vožnje kako bi vozači njena vozila s nultim emisijama upoznali iz prve ruke.

Kia e-Niro s realnim dometom od 454 kilometra s jednim punjenjem (izvedba s baterijom kapaciteta 64kWh) zahvaljujući elegantnom izgledu crossovera kombinira funkcionalnost BEV-a s praktičnošću. Kabina ovog vozila bez emisija združuje moderno dizajniranu, prostranu i robusnu unutrašnjost s najsuvremenijom povezivošću i infotainment tehnologijom. Punjenje e-Nirove litij-ionske polimerne baterije do 80 posto traje samo 54 minute, ako koristimo DC (jednosmjerni tok) brzu punionicu snage 100 kW.

Kia i Uber će i dalje jačati strateško savezništvo na području baterijskih električnih vozila na 20 izabranih europskih tržišta, sukladno rastu potražnje.
Upoznajte Kiju.