Kia Europe u prvom kvartalu s izuzetnim rastom prodaje elektrificiranih vozila

U prvom kvartalu Kijin tržišni udio u Europi ostaje stabilan na 3,7 %  
Broj prvi put registriranih vozila Kia u Europi se u Q1 blago povećao
Elektrificirana vozila sada predstavljaju 28 % svih prodanih Kia vozila u Europi  
Prodaja elektrificiranih Kia (EV, PHEV, HEV) rasla usprkos zatvorenim salonima

23.4.2021

Kia je u prvom kvartalu (Q1) ove godine zabilježila blago povećanje broja prvi put registriranih vozila Kia u Europi, usprkos dugotrajnom zatvaranju većine prodajnih salona.

Nedavno objavljeni podaci govore kako je Kia zadržala svoj 3,7-postotni tržišni udio, što govori o stabilnoj prodaji ove najstarije južnokorejske automobilske marke tijekom pandemije.

Broj prvi put registriranih vozila Kia u Europi se u Q1 blago povećao
Podaci udruženja europskih automobilskih proizvođača (ACEA) razotkrivaju kako se Kijina prodaja u Europi (zemlje članice EU, EFTA i Velika Britanija) blago povećala na ukupno 113.812 vozila u prvom kvartalu 2021. godine. To predstavlja 0,7-postotno povećanje u odnosu na jednako razdoblje prošle godine.

Elektrificirana vozila sada predstavljaju 28 % svih prodanih Kia vozila u Europi  
U prvom kvartalu 2021. Kijina su plug-in hibridna, hibridna i električna vozila predstavljala 28,4 posto ukupne prodaje ovog brenda u Europi, a u jednakom periodu prošle godine iznosila je 18,9 %. To Kiju učvršćuje na vodećem položaju ponuđača rješenja čiste mobilnosti. Kia će uveliko obnoviti svoju gamu tako što će do 2026. godine lansirati 11 novih električnih modela, počevši s modelom EV6 čija online predrezervacija kreće ovih dana.

Jason Jeong, predsjednik Kia Europe, komentirao je: “Protekla godina bila je zahtjevna za većinu djelatnosti, a automobilska industrija brzo se promijenila. Usprkos tome zadržali smo rast prodaje u Europi povećanjem prodaje naših hibridnih, plug-in hibridnih i električnih vozila. EV6, Kijino novo isključivo električno vozilo, za koje su na nekim tržištima već moguće predrezervacije, biti će jedan od brojnih novih Kia modela koji će omogućiti još veću prisutnost brenda po cijeloj Europi.”

Prodaja elektrificiranih Kia (EV, PHEV, HEV) rasla usprkos zatvorenim salonima
Popularnost Kijinih električnih vozila i dalje raste. Prodaja modela Kia Niro, raspoloživog s tri tipa elektrificiranog pogona, povećala se za 29 posto, a prodaja električnog e-Nira čak za 124 posto. Kijin višestruko nagrađivani Sorento, kojeg kod nas očekujemo ovih dana, zabilježio je rast od 108 posto, većinom zbog plug-in hibridne izvedbe. Kod malih modela iz Kijine ponude, prodaja Picanta povećala se za 22 posto na ukupno 15.954 vozila, a prodaja Ria za 11 posto na ukupno 8.847 vozila.
Isprobajte Kiju.