Novi Kia Sorento auto godine u izboru Carbuyer-a

Novi Sorento s glavnom nagradom ‘Auto 2021. godine’ i nagradom za najbolje veliko obiteljsko vozilo

23.12.2020

Novi Kia Sorento je u Carbuyerovom jubilarnom 10. izboru za najbolje automobile 2021. godine osvojio 2 nagrade i to za ‘najbolje veliko obiteljsko vozilo’ i najprestižniju nagradu za ‘Auto godine’.

Nastavak uspjeha koje su u prošlosti nizali e-Niro, Picanto i cee’d
Kijin luksuzni SUV tako je nastavio uspješnu tradiciju modela e-Niro, Picanto i cee’d, koji su u prošlosti osvajali Carbuyerova priznanja.

Automobilski portal Carbuyer, koji na svom YouTube kanalu ima više od pola milijuna pretplatnika, podijelio je nagrade u 19 kategorija među kojima je glavnu nagradu za auto godine osvojio Kia Sorento 4. generacije.

Paul Philpott, predsjednik i izvršni direktor britanske podružnice Kia Motors, rekao je: “Za Sorenta je ova nagrada izuzetno dostignuće i to je jedna od onih nagrada koja naše zaposlenike i zastupnike čini ponosnima i predstavlja dodatnu motivaciju. Ovaj auto najbolje dočarava kako daleko smo kao brend stigli od ulaska na britansko tržište prije skoro 30 godina, jer pružamo vrhunsku kvalitetu, ekonomične i privlačne automobile, koji imaju sve veću bazu kupaca. Kia Sorento je ovu nagradu potpuno zaslužio.”

Richard Ingram, urednik stranice Carbuyer.co.uk, komentirao je: “Nagradu za najbolje veliko obiteljsko vozilo i glavnu nagradu za auto 2021. godine osvojio je model za kojeg smatramo kako je svestrano savršen.
 
"Kia Sorento je svestrani sportski terenac koji diše za vrat premium konkurentima, jer u istoj mjeri nudi luksuzni ambijent i prostranost. Konkurencija je u ovoj klasi žestoka, ali se nijedan konkurent s tako raznolikim talentima ne može približiti fantastičnom Sorentu. Čestitke Kiji na potpuno zasluženoj pobjedi.”

Novi Sorento negdje već u prodaji, kod nas u proljeće – stiže i kao plug-in hibrid
Sorento je prvi put raspoloživ i s hibridnom snagom. Na nekim europskim tržištima već su u prodaji hibridno-benzinska izvedba i dizelska izvedba – s najdužim europskim jamstvom – Kijinim tvorničkim 7-godišnjim jamstvom za cijelo vozilo (do 150.000 kilometara, prve 3 godine bez ograničenja prijeđenih kilometara). Ovisno o opremljenosti, novi Sorento može imati funkciju Terrain Mode koja pomaže kod svladavanja zahtjevnijih terena i sustav za upozoravanje na vozila u mrtvom kutu koji tijekom promjene vozne trake na instrument tabli prikazuje vozilo u vozačevom mrtvom kutu.
Novi Sorento kod nas dolazi u proljeće kada će premijerno dobiti i plug-in hibridnu izvedbu.
Kia. Prva za ljude.

***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka utemeljena 1944. godine proizvede oko 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 51.000 ljudi, godišnje prihode od 47 milijardi USD i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2020 J. D.  Power IQS Kia je zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i UEFA Europa League, najvećeg klupskog natjecanja na svijetu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan tvrtke »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

 

Posljednje vijesti