DRIVE WISE TEHNOLOGIJE

DRIVE WISE TEHNOLOGIJE

Predstavljamo DRIVE WISE: Kijinu novu inovaciju posvećenu autonomnoj vožnji i pomoćnim tehnologijama pri vožnji. Ova potpuno nova platforma omogućit će nam da predstavimo pametne sigurnosne inovacije na našim novim vozilima i kroz nadolazeće godine na ovaj način eliminiramo mnogo neposrednih opasnosti i stresova tijekom vožnje, mijenjajući način na koji doživljavate svoju Kiju. Za Vas ovo znači poboljšana sigurnost na cesti i lakša vožnja s više užitka.

Sustav upozorenja mrtvog kuta + sustav za pomoć pri vožnji unatrag

Uklonite područja koja ne vidite uz pomoć sustava upozorenja mrtvog kuta. Ova pametna tehnologija prati mrtvi kut i vizualno Vas upozorava na retrovizorima ako se drugo vozilo nalazi u mrtvom kutu. Kada idete unatrag sustav za pomoć pri vožnji unatrag upozorava Vas ako Vam prilazi vozilo. Ovaj sustav Vam omogućava da budete opušteniji kada izlazite iz parkirnih mjesta.

Sustav autonomnog kočenja

Sustav autonomnog kočenja (1) pomaže izbjeći nesreću i brine se za Vašu sigurnost. Senzori i kamere za otkrivanje pješake i vozila na cesti, upozoravaju Vas ako postoji rizik od sudara. U slučaju da ne reagirate na vrijeme, vozilo automatski zakoči kako bi pokušalo izbjeći ili ublažiti nesreću.

Napredni pametni tempomat

Ova aktivna pametna tehnologija ponaša se kao normalan tempomat dok senzori ne otkriju vozilo ili prepreku ispred vozila, onda automatski usporava ili potpuno staje kako bi očuvao sigurnu udaljenost od vozila i izbjegao sudar.

(1) Sustav autonomnog kočenja
Sustav autonomnog kočenja (AEBS) je pomoćni sustav i ne razdužuje vozača njegovih/njezinih odgovornosti da sigurno koriste automobil u bilo kojem vremenu. Vozači i dalje trebaju prilagoditi svoju vožnju prema njihovim osobnim vozačkim sposobnostima, zakonskim zahtjevima i cjelokupnoj cesti i prometnim uvjetima. AEBS nije dizajniran da vozi automobil samostalno. Za daljnje informacije, molimo Vas pogledajte vlasnički priručnik.

Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi Karavani