• Novi Sportage

  Novi Kia Sportage.

  Vjerujte vašim očima.

  Nikad vas neće prestati oduševljavati, novi Kia Sportage je podvrgnut nadahnutim dizajnerskim promjenama i sad je spreman za privlačenje još većeg broja pogleda nego dosad.

 • Izvedi več o novem dizajnu.

  Doznaj sve o novom dizajnu.
  > Istraži odmah

 • Spoznajte najnovejše tehnologije

  Upoznaj zadivljujuće tehnologije
  > Istraži odmah

 • Razišči vso udobnostno opremo.

  Otkrij sve dodatke koji omogućavaju udobnost
  > Istraži odmah

360°

Započni 360° pregled
Klikni i povuci
 • 16" alloy wheel

  16" alu naplatci

 • 17" alloy wheel

  17" alu naplatci

 • 18" alloy wheel

  18" alu naplatci

Dizajn
“Imate pravo
ostati fascinirani.”

Dizajn o kojem se priča.

Upoznavanje

Poželjniji nego ikad prije, uz odvažan dizajn novi Kia Sportage nadopunjuju novi profinjeni dodaci. Oštriji vanjski detalji, uključujući redizajniranu prednju masku, nova svjetla i nove mogućnosti pri odabiru alu naplataka koje su usklađene s njegovim elegantnim stilom i kvalitetnim materijalom u unturašnjosti. Pripremite se da zadivite gdje god krenuli.

Umjetnost dizajna.

Proizveden u Europi.

Uz njegove prepoznatljive linije i fascinantne dodatke kao što su opcija Xenon prednjih svjetala i stražnjih LED svjetla, novi Kia Sportage ostavlja snažan prvi dojam.

Novi stil prednje maske.

Još odvažniji dizajn.

Novi Kia Sportage donosi novi izgled prepoznatljive Kijine "tigrov nos" prednje maske motora. Taj izgled je evoluirao kao pobjednik u kategoriji hrabrosti pri dizajnu automobila. Sada uokoviren fascinantnim kromiranim obrubom visokog sjaja i dostupan u opcijama lattice-type i wedge-shaped.

“Juriti za ovim automobilom čisti je užitak.”

Velika prednja svjetla.

Uz pogled prema naprijed dolazi i napredno razmišljanje.

Robusna prednja maska dolazi i uz opciju Xenon prednjih svjetala koja privlače poglede. Zavučena su naizgled sa strane i nastavljaju se na očaravajuće linije krova novog Kia Sportagea, dolaze uz opciju LED dnevnih svjetala koje povećavaju vidljivost.

Zadivljujuća stražnja svjetla.

Odvažnija. Svjetlija. Bolja.

Kombinacija stražnjih svjetala također je znatno evoluirala uz svjetla oblika žarulje koja dodatno nadopunjuju zategnuti izgled i elegantno oblikovan stražnji dio vozila koji pruža snažan visoko tehnološki izgled. Također se, po prvi put, nudi i opcija LED stražnjih svjetala koja dodatno naglašavaju prisutnost Sportagea u noćnim uvjetima vožnje.

Kabina usmjerena prema vozaču.

Užitak zajamčen.

Suvremen izgled Sportageove kabine uokviren je u meku instrument ploču. No, nije sve u izgledu. Ploča je napravljena s namjerom da je vozaču na dohvat ruke sve što mu je potrebno za udobnu, zabavnu i sigurnu vožnju. Prekidači na obruču upravljača omogućavaju jednostavnu upotrebu audio sustava i bluetootha – sve to bez pomicanja pogleda s ceste.

“Čvrsti materijal za teške svakodnevne poslove.”
Meke unutrašnje površine vrata.

Meke unutrašnje površine vrata.

Predivne površine unutrašnjosti.

Kada se radi o kvaliteti završne obrade novi Sportage pogotovo se iskazao. Dovoljno je pogledati atraktivne linije i detalje unutrašnje površine vrata – mekšim na dodir i novom IMG (In-Mould Graining) zrnatom obradom teksture.

Superiorna središnja upravljačka konzola.

Superiorna središnja upravljačka konzola.

Kvaliteta u svakom centimetru.

Središnja upravljačka konzola novog Sportagea odiše kvalitetnom izradom i materijalima ugodnima na dodir. Ergonomski je poboljšana i s inovativnim mekim nano premazom. Fokusiranost na detalje tu ne završava jer je središnja konzola istovremeno i praktična i privlačna.

Panoramski krovni prozor.

Više sunca. Više užitka.

Opcija panoramskog krovnog prozora omogućava vam pogled u plavo nebo i ugodno provjetravanje. Prozor koji se proteže cijelom dužinom krova stvara prekrasan osjećaj prostranosti u kabini. S električno pokretanim kliznim mehanizmom otvaranja i zatvaranja zadužen je za maksimalnu udobnost i nebesku svjetlost. Dovoljan je samo pritisak na gumb.

Tehnologija
“Očaravajuće tehnologije...
zaplijenjene!”

Nadograđeno visokom tehnologijom.

Uvod

Novi Sportage predstavlja pametne i napredne sustave koji zajedno djeluju oko vas – postavljeni su tako da vam tijekom vožnje omogućavaju maksimalnu kontrolu i zadovoljstvo. Očekujte najbolje i bit ćete ugodno iznenađeni.

Hi-tech Supervision mjerači

Sve što morate znati dostupno je vašim očima.

Opcija Supervision sportskog mjerača, postavljenog među najvažnijim podacima o vozilu, odskače svojim 4,2-inčnim TFT LCD zaslonom koji ima nevjerojatno oštru rezoluciju. Uz njega vozač u djeliću sekunde s lakoćom može pročitati informacije – od potrošnje goriva i prijeđene udaljenosti do poruka upozorenja, informacija o izabranom Flex Steer načinu tvrdoće volana i još mnogo toga.

Start/stop sustav.

Ekološki. Ekonomičan.

Vaše vozilo često se od točke A do točke B probija kroz velik broj semafora i prometnih gužvi. Napredni start/stop sustav u ovakvim situacijama automatski pali i gasi motor – kada sklonite nogu s papučice kvačila i vozilo je u slobodnom hodu. Na taj način štedite dragocjeno gorivo. To je ekološki prihvatljivo, a i dobro za vaš novčanik.

Kamera za pomoć pri vožnji unatrag.

Detaljno vidite što je iza vas.

Nakon prebacivanja mjenjača za vožnju unatrag na 4,3-inčnom TFT LCD zaslonu u boji ili 7-inčnom zaslonu navigacije prikazuje se slika događanja iza vozila. Na taj vam je način olakšano parkiranje i istovremeno ste upozoreni na niske prepreke iza vas. *Opcija.

“Rješavanje slučaja zahtijeva maksimalan uvid.”
Sustav pametnog automatskog parkiranja (SPAS)

Sustav pametnog automatskog parkiranja (SPAS)

Parkiranje unatrag bez muke.

Uz sustav SPAS bit ćete oduševljeni jednostavnošću parkiranja – čak i na najužim parkiralištima. Sustav prepoznaje odgovarajući paralelni parking prostor i nakon toga automatski preuzima upravljanje i ocjenjuje udaljenost ispred i iza vozila. Sve što morate učiniti je prilagoditi brzinu i kočenje.

Udobnost
“Biti na radnom mjestu
još nikad nije bilo tako udobno.”

Neobična putovanja. Svaki dan.

Uvod

Sportage svojom profinjenom završnom obradom, skrivenim pomagalima i iznenađujućom prostranošću nudi puno razloga za osmijeh. Uz pregršt raspoloživih pomagala na cilj ćete doći u još boljem raspoloženju.

Jednostavna upotreba zaslona na dodir.

Zabava na dodir prstiju.

Osim standardnog audio sustava, kod novog Sportagea na raspolaganju je i 4,3-inčni i još veći 7-inčni TFT zaslon na dodir. Oba zaslona mogu se pohvaliti suvremenim zvučnim sustavom InfinityTM s krovnom antenom u obliku repa morskog psa – sve udobno kontrolirate vrhom prstiju. 7-inčni zaslon navigacijskog sustava čak uključuje i prepoznavanje glasa, funkciju čitanja tekstualnih poruka i šest besplatnih godišnjih nadogradnji karata. Sa svom tom naprednom tehnologijom i osjetnim smanjenjem upotrebe tipki bit ćete oduševljeni načinom na koji još više možete uživati u vašem automobilu.

Grijani upravljač.

Tople ruke u hladnim danima.

Kia s novim Sportageom nudi napredne tehnologije za bolju udobnost u vožnji, npr. grijani obruč upravljača koji grije vaše ruke bez obzira na to koliko je vani hladno*. *Opcija.

“Pogodi što sam pronašao u prtljažniku ...puno prostora!”
Prostrana kabina.

Prostrana kabina.

Više prostora. Više mogućnosti.

Iako je Sportage u cijelosti kompaktan, u njemu ćete primijetiti jedinstvenu prostranost. Zahvaljujući velikom međuosovinskom razmaku nudi puno prostora za noge, a pritom ne zaboravlja ni prostor za glavu i laktove – ni na stražnjim sjedalima. Uz prostranost dolazi i svestranost s brojnim kombinacijama sjedala i pregršt korisnih pretinaca, uključujući i one u vratima i veliki zatvoreni pretinac ispred suvozača.

Prilagodiv prtljažnik.

Velik po pitanju opreme i svestranosti.

Novi Sportage nudi velikodušni 564-litreni prtljažnik. Ako to nije dovoljno za sve vaše potrebe, stražnja sjedala su djeljiva u omjeru 60:40, a sa složivim sjedalima stvara se nevjerojatnih 1.353 litra, što vam daje slobodu kod prijevoza gotovo bilo čega što poželite.

Električno pomicanje sjedala.

Uvijek u savršenom položaju.

Zašto prihvatiti kompromise kod udobnosti, ako ne morate? Novi Kia Sportage nudi opciju opremljenosti električnim pomicanjem vozačeva sjedala, koje ima i potporu u leđnom dijelu. Jednostavnim pritiskom na prekidač možete podesiti željeni položaj vašeg sjedala u čak šest smjerova.

Inteligentni ključ.

Inteligentni ključ.

Jednostavan pristup postao je još jednostavniji.

Beskonačno traženje ključeva automobila postaje prošlost uz inteligentni ključ* u vašem džepu ili torbici. Kia Sportage automatski prepoznaje ključ u blizini vozila. Sve što morate učiniti je jednostavno povući ručicu vrata i na taj način otključati vozilo, a nakon toga pritisnete tipku Start/Stop za paljenje motora. *Opcija.

Podaci o vozilu

Vanjske dimenzije

(mm)

4.440 1.855 1.630 * * (1.640: s krovnim nosačima) 1.597 1.598 2.640 890 910

Motor

Performanse

Najveća snaga (KS/okr./min) 135 /6.300
0 do 100 km/h (sek.) 11.1
Najveća brzina (km/h) 178
Okretni moment (nm/okr./min) 164.3 /4.850
Potrošnja goriva (l/100km)* 6.4
CO2 Emisije (g/km) 149
Najveća snaga (KS/okr./min) 166 /6.200
0 do 100 km/h (sek.) 10.4
Najveća brzina (km/h) 196
Okretni moment (nm/okr./min) 205 /4.000
Potrošnja goriva (l/100km)* 7.8
CO2 Emisije (g/km)* 182
Najveća snaga (KS/okr./min) 115 /4.000
0 do 100 km/h (sek.) 12.3
Najveća brzina (km/h) 173
Okretni moment (nm/okr./min) 260 /1.250~2.750
Potrošnja goriva (l/100km)* 5.2
CO2 Emisije (g/km)* 135
Najveća snaga (KS/okr./min) 136 /4.000
0 do 100 km/h (sek.) 10.8
Najveća brzina (km/h) 182
Okretni moment (nm/okr./min) 320 /1.800~2.500
Potrošnja goriva (l/100km)* 5.5
CO2 Emisije (g/km)* 147
Najveća snaga (KS/okr./min) 184/ /4.000
0 do 100 km/h (sek.) 9,4
Najveća brzina (km/h) 195
Okretni moment (nm/okr./min) 382 /1.800~2.500
Potrošnja goriva (l/100km)* 5,9
CO2 Emisije (g/km)* 154

7-godišnje jamstvo

7-year warranty

7-godišnje jamstvo

Jedna briga manje.

Zamislite: jedna od glavnih briga manje, sedam godina vašeg života.
Nudimo vam najduže europsko jamstvo.

To je jamstvo za cijelo vozilo za potpunu bezbrižnost. Zašto tako dobra ponuda? Jer je Kia Sportage napravljen da traje i testiran po najvišim standardima pouzdanosti i izdržljivosti. Iako ste pokriveni jamstvom, vrlo vjerojatno vam nikad neće zatrebati. Sve dok jamstvo traje ono je ujedno i u potpunosti prenosivo na sve buduće vlasnike, što vam omogućava višu cijenu kod eventualne prodaje vozila.

Kijino 7-godišnje / 150.000 km jamstvo za novo vozilo vrijedi u svim zemljama EU
(uključuje i Srbiju, BiH, Crnu Goru, Norvešku, Švicarsku, Island i Gibraltar) u skladu s lokalnim važećim zakonodavstvom.