NOVA KIA OPTIMA PLUG-IN HYBRID

NOVA KIA OPTIMA
PLUG-IN HYBRID
NISKA POTROŠNJA GORIVA -
VRHUNSKI STIL I UDOBNOST.

Predstavljamo Kijino prvo priključno (plug in) hibridno električno vozilo koje kombinira najbolje iz svih područja - od atraktivnog dizajna do ugodnog interijera, niskih troškova održavanja i minimalnog utjecaja na okoliš. Sve to zahvaljujući plug-in hibridnom pogonu koji Optimu čini iznimno privlačnom za sve ekološki osviještene vozače - s dosegom od 54 km isključivo na struju sa samo 37 g/km CO2.

PREPOZNATLJIVA IZVANA. RAZLIČITA IZNUTRA.

Osim što je užitak za voziti, nova Kia Optima plug-in hibrid je užitak i za gledati iz svakoga kuta, izvana i iznutra.
Vanjski izgled
Lagan za prepoznati zahvaljujući svojim karizmatičnim i mišičavim linijama, vanjski izgled Optime predstavlja mnogo novih vizualnih poboljšanja koja joj daju jedinstven izgled i poboljšanu aerodinamiku. To uključuje redizajnirane branike koji poboljšavaju aerodinamiku, posebne umetke za prednju rešetku, posebna LED svjetla i naravno integrirani punjač za struju.
Unutrašnjost
Poseban dizajn se ističe puno više nego što se čini na prvi pogled stoga nije iznenađenje da je unutrašnjost nove Kia Optime plug-in hibrida jednako zapanjujuća kao i vanjski izgled. Moderna, prostrana i visoko kvalitetna - to su neke od riječi koje će Vam pasti na pamet kada uđete u novu Optimu plug-in hibrid.

NAJBOLJE IZ OBA SVIJETA: PLUG-IN HIBRIDNA TEHNOLOGIJA OBJAŠNJENA

Novu Optimu plug-in hibrida pokreće kombinacija benzinskog i električnog motora, koji se može puniti i u Vašem domu na običnu utičnicu ili na javnoj postaji za punjene. Upravo to Vam dopušta neograničenu fleksibilnost dok vozite.
Vozeći se samo na struju nova Optima plug-in hibrid može prijeći do 54 km bez korištenja benzinskog motora. Put do Vašeg odredišta nikada neće bit problem zahvaljujući motoru s unutarnjim izgaranjem koji Vam omogućava da vozite plug-in hibrid kao bilo koje drugo vozilo. Inovativan motor koristi Kijin efektivan 2.0-litreni GDI benzinski motor koji donosi 156 konjskih snaga. Upravo taj motor pomaže električnom motoru da se puni tijekom vožnje nakon što se baterija isprazni.
Plug-in hibridna tehnologija prati korak s performansama nudeći glatki prijelaz iz električnog načina vožnje u hibridni način vožnje. Uz dobre performanse, nisku potrošnju goriva i niske emisije plinova Optima plug-in hibrid jednostavno se vozi i održava kao obično vozilo.
Sa svojom naprednom tehnologijom, impresivnim performansama i 7-godišnjim tvorničkim jamstvom na bateriju i čitavo vozilo čini Optimu plug-in hibrid pobjedničkim izborom.

PREPOZNATLJIV IZVANA. RAZLIČIT IZNUTRA.

8-inčna navigacija s Kia's Connected Services, i Apple CarPlay

Uživajte u svim prednostima Kijinog najnovijeg infotainment sustava koji uključuje naprednu navigaciju s podrškom TomTom Live Services (1) - koja nam pruža informacije o prometu uživo, prati kamere za brzinu (2), lokalno pretraživanje zanimljivih lokacija te vremenska prognoza. Možete biti informirani u potpunosti bez dodira gumba: zahvaljujući glasovnoj kontroli Android Auto i Apple CarPlay (3) možete imati ruke na upravljaču i oči na cesti cijelo vrijeme tijekom vožnje.

Bežični punjač

Prazna baterija? Nemate kabel za punjenje? Nema problema. Jednostavno stavite svoj mobitel u pretinac na središnjoj konzoli i pustite ga da se puni bežično dok vozite. Kada izlazite iz vozila, sustav za otkrivanje stranih objekata upozorava Vas ako ste ostavili uređaj na punjaču (4).

Vrhunski audio sustav

Poslušajte, svi ljubitelji glazbe! Infotainment sustav na dodir uparen je s moćnim Harman/Kardon audio sustavom od 590 watta i 10 zvučnika koji nude izvanredni zvuk. Sve to nudi Vam iskustvo u kabini koje nećete pronaći nigdje drugdje.

KIJINA TEHNOLOGIJA DRIVE WISE(5) VIŠE SIGURNOSTI. VIŠE UŽITKA.

Detekcija mrtvog kuta i sustav za pomoć pri vožnji unatrag

Budite obaviješteni baš onda kada Vam to treba na cesti - za sigurnije putovanje s manje stresa. Detekcija mrtvog kuta upozorava Vas kada drugo vozilo uđe u Vaš mrtvi kut, dok Vas sustav za pomoć pri vožnji unatrag upozorava kada Vam se približava drugo vozilo dok izlazite iz svojeg parkirnog mjesta.

Pametni sustav za pomoć kod parkiranja

Parkiranje bez ruku, parkiranje bez muke: sustav vam pomaže pronaći odgovarajući parking, te preuzima kontrolu nad upravljačem i samostalno parkira vozilo s lakoćom u paralelna i okomita parkirna mjesta. Sve što Vi trebate je dodavati gas i kočiti.

Sustav za zadržavanje vozila unutar vozne trake

Uvijek ostanite u voznoj traci i pri željenoj brzini - za sigurniju vožnju. Sustav za zadržavanje vozila unutar vozne trake automatski Vas ispravlja ako krenete izlaziti izvan vozne trake bez pokazivača smjera dok sustav za ograničenje brzine čita ograničenja brzine i prikazuje ih na instrumentnoj ploči.

Napredni tempomat (ASCC)

Maknite nogu s pedale gasa dok napredni tempomat preuzima kontrolu. Dopušta Vam da podesite vozilo na određenu brzinu i udaljenost od vozila ispred Vas. Koristeći radarske senzore u prednjem dijelu vozila sustav održava udaljenost dok istovremeno prilagođava brzinu usporavajući ili ubrzavajući kako bi zadržao Optimu pri željenoj brzini.

Sustav automatskog kočenja u nuždi (AEB)

U pravom duhu Drive Wise aktivne sigurnosne tehnologije, Kijin autonomni sustav kočenja detektira i reagira brže od vozača na potencijalni sudar s drugim vozilom ili pješakom (6).
(1) TomTom Live Services
Usluge su besplatne 7 godina nakon prvog povezivanja navigacije s mobilnom mrežom.
(2) TomTom sustav za detektiranje kamera brzine
Mnoge države i lokalne vlasti slažu se da TomTom sustav za detektiranjem kamera brzine čini vožnju sigurnijom. Kia je sukladna lokalnim zakonima i prilagođava svoj sustav gdje je potrebno.
(3) Android Auto i Apple CarPlay
Kia Optima Plug-in hibrid biti će jedan od prvih modela s Android Auto, dizajniran da radi s Android uređajima koji imaju 5.0 (Lollipop) sustav ili novije modele. Apple CarPlay biti će do kraja 2016. dostupan na svim Sportswagon modelima za iPhone 5 ili novije modele. Obadva sustava predstavljaju sustav glasovne kontrole koja dopušta vozaču da zadrži ruke na upravljaču i oči na cesti tijekom cijele vožnje.
(4) Bežični sustav punjenja za pametne telefone
Bežični punjač kompatibilan za mobitele s Qi tehnologijom ili adapterom.
(5) Drive Wise tehnologije
Drive Wise tehnologije su pomoćni sustavi i ne oslobađaju vozača njegove/njezine odgovornosti da sigurno upravljaju vozilom u bilo koje vrijeme. Vozač/vozačica i dalje mora prilagoditi svoju vožnju svojim vozačkim mogućnostima te zakonima i uvjetima na cesti. Drive Wise tehnologija nije dizajnirana da vozi samostalno. Za više informacija, molimo Vas da pogledate upute za uporabu.
(6) Sustav autonomnog kočenja
Sustav autonomnog kočenja (AEBS) je pomoćni sustav i ne oslobađa vozača njegove/njezine odgovornosti da sigurno upravljaju vozilom u bilo koje vrijeme. Vozač/vozačica i dalje mora prilagoditi svoju vožnju svojim vozačkim mogućnostima te zakonima i uvjetima na cesti. Drive Wise tehnologija nije dizajnirana da vozi samostalno. Za više informacija, molimo Vas da pogledate upute za uporabu.