10. 08. 2017

Kia među Nijemcima najviše plasirana od svih 24 brendova

Kia Motors osvojila je još jednu nagradu za kvalitetu i pouzdanost, i to u studiji ugledne institucije J.D. Power o pouzdanosti vozila za 2017. godinu (VDS - Vehicle Dependability Study), koju su proveli među njemačkim kupcima, gdje je zauzela 1. mjesto.

Kia Sportage drugu godinu zaredom najpouzdaniji u svojem razredu
Sportage, europski prodajni hit, već drugu godinu zaredom je osvojio njemačke kupce i pobjedom u kategoriji ‘kompaktni sportski terenac’ pomeo svu konkurenciju.

14.000 vlasnika vozila u Njemačkoj ocijenilo 71 model
Istraživanje je ove godine obuhvatilo oko 14.000 vlasnika vozila u Njemačkoj, koji su ocijenjivali pouzdanost 71 modela 24 proizvođača automobila.

U ovogodišnjoj studiji institucije J.D. Power o pouzdanosti vozila, koja bilježi kvalitetu vozila i broj problema na 100 vozila (100 PP), s iznimno niskim brojem problema odskakao je Kia Sportage 3. generacije. Kijin europski hit zabljesnuo je ne samo u svojem razredu, već među svim modelima i sa samo 77 problema na 100 vozila (PP77) osvojio je ukupno 2. mjesto u konkurenciji 71 modela svih proizvođača, koji se prodaju u Njemačkoj.

Sportage - Kijin najprodavaniji model u Europi – imao je čak 7 bodova prednosti u odnosu na najbližeg konkurenta u svojoj kategoriji  kompaktnih sportskih terenaca.

Prošle godine se ovaj model Kije iskazao na testu izdržljivosti (100.000 km) čuvenih njemačkih magazina Auto Bild i Auto Motor und Sport. Sportage je testove položio bez ikakvog kvara i zabilježio najbolji rezultat bilo kojeg testnog vozila do tada.

Studija o pouzdanosti vozila VDS 2017 je Kiju proglasila ‘najboljim automobilskim brandom’, s najmanje zabilježenih problema od svih brandova. Kia je među 24 ocijenjena branda jedina, koja je imala manje od 100 bodova i bila značajno ispod prosjeka koji iznosi 151 bod.

Steffen Cost, izvršni direktor Kia Motors Deutschland, rekao je: “Ovo dostignuće je nešto na što mora biti ponosna čitava Kijina ekipa, jer izvanredan rezultat ne temelji se na ocjeni malobrojnog žirija, već predstavlja mišljenje tisuća stručnjaka, koji svoja vozila poznaju jako dobro. Kia je poznata po svojem 7-godišnjem tvorničkom jamstvu, koje smo predstavili prije 10 godina, prilikom lansiranja cee'da, a imaju ga svi naši modeli od 2010. godine. Rezultati istraživanja o pouzdanosti vozila još jednom dokazuju da našim strankama sasvim opravdano obećavamo vrhunsku kvalitetu.”

Kia najbolja i u istraživanju J.D. Power o početnoj kvaliteti vozila u SAD
Kia je nedavno pobijedila u istraživanju J.D. Power o početnoj kvaliteti za 2017. godinu, koju su proveli u SAD-u, a objavljena je krajem lipnja. To je također druga pobjeda zaredom. Kia je osvojila 1. mjesto u 5 od 26 kategorija obuhvaćenih istraživanjem što je najviše od svih proizvođača. Soul (treća pobjeda u nizu), Niro i Sorento te modeli Forte i Cadenza – koji se ne prodaju u Europi – pobjednici su u svojim kategorijama. Sportage i Optima su bili drugoplasirani u svojim kategorijama, dok je velika luksuzna limuzina Cadenza dobila najvišu ocjenu od 243 modela, koje je ocijenjivalo više od 77.000 vlasnika vozila.

Istraživanje J.D. Power VDS 2017 o pouzdanosti vozila u Njemačkoj
Međunarodna ugledna kompanija J.D. Power, koja je nastala 1968. godine u SAD, od 2002. godine obavlja studiju za njemačko tržište. U ovogodišnjoj online anketi o pouzdanosti vozila sudjelovalo je više od 14.000 vozača, koji su iznijeli detaljne ocjene o svom vlasničkom iskustvu s vozilom koje voze duže od 2 godine. Studija je obuhvatila samo modele koji su dobili barem 75 ocjena. Rezultati su podijeljeni po kategorijama kvalliteta /pouzdanost, privlačnost i troškovi održavanja i temelje na broju problema. Od 2008. rezultate studije detaljnije objavljuje njemački magazin AUTO TEST.

 

Isprobajte Kiju na test vožnji i uvjerite se u Kia kvalitetu!

 

Prijavite se na test vožnju

***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka osnovana 1944. godine proizvede više od 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Kia je u studiji 2017 JD Power IQS zauzela 1. mjesto od svih automobilskih marki. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

18. 07. 2017

Kia je u okviru prestižnih nagrada German Brand Award (GBA) osvojila zlatnu medalju za ‘izvrsnost u strategiji marke, upravljanju i stvaranju marke’. Žiri je najstarijeg korejskog proizvođača automobila odlikovao i u kategoriji ‘interni brending’. Kia oduševljava ‘snagom iznenađenja’ Kia je žiri, sastavljen od nezavisnih stručnjaka, uvjerila ne samo načinom komuniciranja svojih... Više ...

05. 07. 2017

Brončano priznanje IDEA za koncept velikog SUV-a Veliki konceptni sportski terenac Kia Telluride dobio je prestižnu dizajnersku nagradu, koju dodjeljuje američko društvo dizajnera IDSA. Kia je osvojila brončanu medalju za uspješan dizajn IDEA 2017 (International Design Excellence Awards) u kategoriji prijevoznih sredstava i to za konceptno vozilo, premijerno predstavljeno na salonu automobila u Detroitu u siječnju 2016. godine. Telluride nastavlja seriju Kijinih dizajnerskih nagrada ... Više ...

29. 06. 2017

Kia ove godine bolja za 11 bodova Kia je već drugu godinu zaredom najbolji brend po zadovoljstvu kupaca po rezultatima studije IQS (Initial Quality Study) tvrtke J.D. Power za 2017. godinu, koja istražuje zadovoljstvo kupaca 90 dana nakon kupnje vozila. Kijino poboljšanje kvalitete najbolji je rezultat bilo kojeg proizvođača automobila u zadnjih 20 godina studije. Modeli Soul, Forte, Cadenza, Niro i Sorento na vrhu svojih kategorija ... Više ...

26. 05. 2017

Kia Motors je po podacima europske udruge proizvođača automobila ACEA u prva četiri mjeseca ove godine postigla novi prodajni rekord na europskom tržištu (EU28 + EFTA države). Kia u Europi prvi put s tržišnim udjelom od 3 posto Rekordnih 166.266 prvi put registriranih Kia vozila od 1. siječnja do 30. travnja predstavlja rast od 11,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine,... Više ...