26. 05. 2017

Rekordnih 166.266 prodanih vozila u Europi u prva četiri mjeseca ove godine

Kia Motors je po podacima europske udruge proizvođača automobila ACEA u prva četiri mjeseca ove godine postigla novi prodajni rekord na europskom tržištu (EU28 + EFTA države).

Kia u Europi prvi put s tržišnim udjelom od 3 posto
Rekordnih 166.266 prvi put registriranih Kia vozila od 1. siječnja do 30. travnja predstavlja rast od 11,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što značajno premašuje rast europskog tržišta, koji je bio u tom razdoblju 4,5 posto. Kia je po prvi put dostigla tržišni udio u Europi od 3,0 posto (2,8 % u istom razdoblju prošle godine). Najstariji korejski proizvođač automobila u travnju je s prodanih 41.279 vozila čak dostigao tržišni udio od 3,4 posto.

Ožujak 2017. Kijin najbolji mjesec do sada
Ožujak je predstavljao novu prekretnicu u povijesti Kije u Europi, jer je prvi put u jednom mjesecu prodano više od 55.000 novih vozila Kia.

Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “Dolazak novih vozila je dao novi elan našoj ovogodišnjoj prodaji. Posebice je pritom značajno proširenje naše ponude ekološki prihvatljivijih vozila, koje nam omogućava da zadovoljimo rastuću potražnju za naprednim tehnologijama pogona širom Europe.”

Cole je još dodao: “Važan je i dolazak novog Rija, čija je prodaja upravo počela. Do kraja godine Kia će predstaviti i različite izvedbe ekološki prihvatljivijih vozila i motora, novog Picanta i prestižni model Stinger, koji donosi autentični duh gran turismo vozila.”

Za rast zaslužni novi modeli i napredni motori
Dva ključna područja koja su uzrokovala rast Kijine prodaje su lansiranje novih modela i velik izbor novih hibridnih i električnih vozila.

Novi Rio, koji je u Europu stigao početkom ove godine (prodaja u Hrvatskoj upravo je počela), odmah je postao hit među europskim kupcima. Prodaja Rija je u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećana za 22 % (28.025 vozila u razdoblju siječanj-travanj 2017., u odnosu na 22.964 vozila u 2016.).

Gradski mališan Kia Picanto također je bio uspješan, a u Europi je ove godine već našao 22.443 kupca (+23 %). Podaci za Picanto se odnose na odlazeći i novi model, pošto je novi u prodaji tek od ožujka (prodaja u našoj zemlji predviđena je sredinom lipnja).

Vozila s alternativnim pogonom najveće su pojedinačno područje rasta Kijine prodaje u travnju. Prodaja hibridnih i električnih vozila Kia je u prva četiri mjeseca 2017. u odnosu na 2016. povećana više od devet puta. Najveći doprinos eksploziji prodaje dali su novi hibridni crossover Niro (10.339 vozila), Optima Plug-in Hybrid (307 vozila) i električni Soul EV (1.487 vozila). Potpuno novi model Niro, koji nije imao prethodnika, čak je postao 5. najprodavaniji model Kije – iza Picanta, Rija, Sportagea i obitelji cee’d.

Modeli Niro i Optima do kraja godine obogatit će svoju ponudu. Tako u drugoj polovici godine dolazi plug-in hibrid Niro Plug-in Hybrid, dok će se limuzinskoj Optimi Plug-in Hybrid pridružiti karavanska varijanta Optima Sportswagon Plug-In Hybrid. Ovi noviteti Kiji jamče da će do kraja 2020. ostvariti svoj cilj – poboljšati učinkovitost cjelokupne game modela za 25 % u odnosu na 2014., kada su krenuli s proizvodnjom ekološki prihvatljivijih vozila.

 

Isprobajte Kiju na test vožnji i uvjerite se u Kia kvalitetu!

 

Prijavite se na test vožnju

***

 


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka osnovana 1944. godine proizvede više od 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Pri zadovoljstvu kupaca pogotovo odskaču modeli Soul i Sorento, koji su u studiji 2016 JD Power IQS pobijedili u svojim kategorijama, dok je Kia zauzela 1. mjesto od svih automobilskih marki. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

 

19. 05. 2017

Kia Motors je predstavila različita poboljšanja pomoću kojih su povećali domet električnog Soula. Nova, učinkovitija baterija je zbog veće energetske gustoće i kapaciteta skladištenja energije povećala domet vozila za čak 18 %, s dosadašnjih 212 na 250 km (kombinirano, novi europski vozni ciklus, NEDC). Svoj doprinos kod povećanja dometa dali su i aerodinamično optimizirana maska hladnjaka, bolje gume i nova povratna opruga kočnica, koja ima manji otpor. ... Više ...

09. 05. 2017

Kia Motors slavi proizvodnju milijuntog primjerka svog najpoznatijeg sportskog terenca Sorento u svojoj američkoj tvornici. Baš na praznik rada, 1. svibnja, u Kijinoj tvornici u West Pointu u saveznoj državi Georgia proizveli su jubilarnog Sorenta, namijenjenog sjeveroameričkom tržištu. Tvornica u West Pointu zaslužna za čak 15.000 radnih mjesta u SAD ... Više ...

05. 05. 2017

Kia Motors je s vladom indijske savezne države Andhra Pradesh potpisala sporazum o gradnji nove tvornice u distriktu Anantapur. Na svečanosti u gradu Vijayawada prisustvovali su visoki predstavnici kompanije Kia Motors i predstavnici regionalnih vlasti. Kia investira 1,1 milijardu dolara Investicija u prvu Kijinu tvornicu u Indiji iznosi čak 1,1 milijardu... Više ...

19. 04. 2017

Kia je opet osvajač dizajnerskih priznanja Red Dot i među ovogodišnjom konkurencijom je zabilježila trostruku pobjedu. Optima Sportswagon, hibridni crossover Niro i potpuno novi Rio pobijedili su u svojim kategorijama. Optima Sportswagon za svoj izvanredan dizajn osvojila je najprestižniji naziv ‘najbolji od najboljih’, dok je Niro pohvaljen zbog posvećenosti detaljima. Optima... Više ...