29. 11. 2016

Večernji list je udružio snage s Kijom te će zajedno obići turističke lokacije diljem kontinentalne Hrvatske pritom detaljno istražujući svako mjesto i uživajući u udobnoj i sigurnoj vožnji. Kia je kao marka oduvijek bila pustolovne prirode stoga je ovo suradnja na obostrano veselje.

„Turistička patrola, najdugovječniji je projekt Večernjeg lista koji je ove godine odlučio istražiti i skrivene bisere kontinentalne Hrvatske. S obzirom da je vrhunska kvaliteta i predanost upravo ono što tražimo na neotkrivenim lokacijama, Kia koja utjelovljuje upravo te kvalitete, činila se sasvim prirodnim i logičnim izborom.”, rekao nam je reporter Večernjeg lista.

Stručni gastro tim novinara Večernjeg lista do sada je obišao Buje, Fužine, Ogulin, Otočac i Zabok, a lokacije na koje će se tek uputiti su Slavonski Brod, Bjelovar, Karlovac, Sisak i Velika Gorica. Na turističkim avanturama prati ih je Kia cee’d s kojom bezbrižno putuju diljem Hrvatske i plijene poglede gdje god da se nađu. Kia je nagrađivana mnogim nagradama za kvalitetu i dizajn stoga ne čudi da se Turistička patrola Večernjeg lista odlučila upravo na ovo vozilo.

Do sada su s našim cee’dom prošli puno sretnih kilometara te se s obzirom na razinu komfora koju nudi, cee’d pokazao izvrsnim suputnikom. Bilo da su se vozili krivudavim cestama Istre, ravnim slavonskim putevima ili brdovitim puteljcima Zagorja, Kia cee’d pobrinula se da ekipa Večernjeg stigne odmorna i spremna na avanture na svakoj destinaciji.

“Neka mjesta ostala su nam posebno u pamćenju poput Fužina i Buje gdje smo upoznali gospodina koji vozi kočiju te je do sada prevezao više od 15 tisuća gostiju i od kojeg smo saznali mnoge pustolovne priče o mjestu i njegovom životnom iskustvu koje je stekao radeći kao kočijaš u Fužinama.”, podijelio je s nama reporter Večernjeg lista.

Životopisni istarski gradić Buje, u kojem utočište redovno traže brojne poznate osobe, u sjećanju im je ostao i kao mirno i tiho mjesto obavijeno brežuljastim cestama na kojima su doživjeli istinski užitak vožnje. Sigurni smo da će Kia Turističku patrolu odvesti na još mnogo zanimljivih putovanja te ih sigurno i udobno dovesti do njihove sljedeće turističke destinacije.
.
 

***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Pri zadovoljstvu kupaca pogotovo odskaču modeli Soul i Sorento, koji su u studiji 2015 JD Power IQS pobijedili u svojim kategorijama, dok je Kia zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova i ukupno drugo (iza Porschea). Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

24. 11. 2016

Novi Kia Niro se odmah pokazao kao Kijin prodajni hit, jer su europski trgovci od njegovog predstavljanja početkom ljeta dobili više od 23.000 narudžbi. Od srpnja do kraja listopada strankama su isporučili 5.815 primjeraka Nira, a preostali kupci trebali bi svoja vozila dobiti do kraja godine. Praktičnost i dizajn spojeni učinkovitim hibridnim pogonom Kia Niro je prvo vozilo... Više ...

16. 11. 2016

Iz korporacije Kia Motors izvještavaju o rekordnoj globalnoj prodaji u listopadu, koja je iznosila čak 263.854 vozila. Time je najstariji korejski proizvođač automobila ostvario rast od 4,9% u odnosu na listopad 2015.   Rekordna prodaja u Kini i Europi U listopadu je Kia zabilježila rast prodaje u Kini (71.209 prodanih vozila, +23 %), u Zapadnoj Europi (35.544 vozila, +8,5 %), u... Više ...

10. 11. 2016

Teniski grand slam turnir Australian Open, koji spada među najvažnije teniske turnire na svijetu, svake godine se odvija zadnja dva tijedna u siječanju u Melbourneu. Već od 1905. godine je Australian Open jedan od četiri grand slam turnira među koje još spadaju Roland Garros, Wimbledon i US Open. Kia, koja je glavni pokrovitelj turnira još od 2002., nakon završetka nagradne igre... Više ...

02. 11. 2016

Peter Schreyer, glavni dizajner i predsjednik korporacije Kia Motors, ovih dana obilježava 10 godina rukovođenja dizajniranjem novih vozila ovog korejskog brenda. U periodu njegove dizajnerske 'vladavine' je proizvodnja vozila Kia porasla s 1,1 milijuna vozila u 2005. na impresivnih 3,05 milijuna vozila u 2015. godini. Izgradnja novog imidža Kije Kia je od... Više ...