03. 06. 2016

-    Nakon prve etape Kia Soul EV na odličnom 2. mjestu
-    Kia Soul EV jedino električno vozilo sa 7-godišnjim jamstvom

Električni Kia Soul je jedan od sudionika ovogodišnjeg Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016 , gdje se hrvatskom turističkom rutom natječu isključivo električna vozila. 30 vozača, koji stižu iz čak 9 zemalja, natjecat će do nedjelje kada ćemo dobit konačnog pobjednika.

Električnog Soula EV vozi poznati automobilski novinar Ivan Cvetković iz magazina Auto motor i sport, koji je zajedno s Markom Tomcem nositelj Guinnessovog rekorda u štedljivoj vožnji.

Namjera projekta je da se podigne svijest o ekologiji, uštedi energije i održivom razvoju u Hrvatskoj. Konkurencija je žestoka, a uz domaći Rimac Concept One tu su Tesla S, e-Mercedes, Renault Zoe i E-Beetle.
Nakon prvih 160 kilometara i prvog dana, od Rovinja, preko Poreča, Motovuna i Buzeta električna Kia Soul EV više nego uvjerljivo je stigla do Opatije.

 

Na ispitu spretnosti Ivan Cvetković iz Auto motor i sporta imao je drugo vrijeme. Ispred svih Tesli! Današnja, 2. etapa vodi preko Senja, Starigrada i Zadra do Šibenika, a konačni cilj utrke je u nedjelju u Zagrebu na Trgu bana Jelačića.

Kia Soul dosad je osvojila mnoštvo nagrada za dizajn, a zbog ikoničnog izgleda plijeni pozornost. Kia je kao marka među prvima u svijetu u očuvanju okoliša po Interbrandovoj ljestvici 50 najboljih globalnih zelenih marki, više od 12 modela osvojilo je certifikat zaštite okoliša, nova generacija Kijinih motora smanjuje potrošnju goriva i smanjuje emisiju štetnih plinova, stoga nas ne čudi da nakon prvoga dana natjecanja Soul na ispitu spretnosti stoji uz bok Rimcu.

 

Kia Soul EV je jedino električno vozilo koji nudi 7-godišnje jamstvo koje vrijedi za cijelo vozilo (naravno i na baterije), a Tesla Rally je još jedan dokaz Kijine kvalitete.

 

Više o Kijinoj kvaliteti na: http://www.kia.hr/kvaliteta

 

#KiaPrvaUKvaliteti

***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske tvrtke s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka osnovana 1944. godine proizvede više od 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Pri zadovoljstvu kupaca pogotovo odskaču modeli Soul i Sorento, koji su u studiji 2015 JD Power IQS pobijedili u svojim kategorijama, dok je Kia zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova i ukupno drugo (iza Porschea). Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

25. 05. 2016

Nagrađujemo dvoje najkreativnijih s po 3 ulaznice za utakmice Hrvatska: Španjolska i Hrvatska: Češka. Sudjelujte!   ... Više ...

28. 04. 2016

Dobitnici paketa ulaznica za utakmice Hrvatske reprezentacije: 1. Maja Oltran 2. Matija Grgurić 3. Milan Pilić 4. Danijel Blažević 5. Željko Oblak 6. Ivan Jeletić 7. Josip Plečić 8. Tomislav Valdec 9. Petra Banović Santos 10. Ivan Cvitaš 11. Ismet Hadžić 12. Damir Čarkezović      Dobitnici Euro navijačkih rekvizita: 1. Karlo Kaladić 2. Damir Toplek 3. Hrvoje Šandl 4. Tajana Kramar Šandl 5. Vedran Pracaić 6. Zlatko... Više ...

08. 04. 2016

U predzadnjem ožujskom broju uglednog njemačkog magazina Auto Bild, objavljen je usporedni test četiri sportska terenca – Hyundai Tucson, Mazda CX-5, Ford Kuga i Kia Sportage, u kojem se Kia Sportage iskazao kao najbolji. U 15. broju 2013. godine, novinari Auto Bilda za stari Sportage napisali su kako mu “nedostaje točka na 'i’ – povoljna cijena i 7-godišnje jamstvo mnogo su doprinijeli odluci o kupnji starog modela Sportage”. Iznijeli su još nekoliko mišljenja na osnovi najnovijih detaljnih testiranja: “Novi model Sportage strankama će se također... Više ...

04. 04. 2016

Kia Motors je osvajanjem dvije red dot nagrade za dizajn proizvoda za 2016. godinu, inače jedne od najprestižnijih međunarodnih nagrada za industrijski dizajn, još jednom potvrdila svoju reputaciju proizvođača vozila po najvišim dizajnerskim standardima. Kijini najnoviji modeli, novi sportski terenac Kia Sportage i limuzina Optima, dobitnici su nagrada red dot. Nezavisni žiri Optimu je nagradio i kao... Više ...