24. 04. 2014

-    1.6-litreni turbo GDI premijerno na kineskom tržištu
-    Izgled srednje velike limuzine prilagođen kineskim kupcima
-    Prodaja K4 u drugoj polovici 2014.

Kia Motors je na upravo otvorenom salonu automobila u Pekingu predstavila novu limuzinu K4.

Srednje velika limuzina K4, razvijena isključivo za kinesko tržište, predstavlja jednostavan i prepoznatljiv vanjski izgled – s niskim »nosom«, klinastim profilom i velikim prtljažnikom – te izvanrednu prostranost u kabini, koja je opremljena brojnim visokotehnološkim pomagalima za vrhunsku udobnost i maksimalnu sigurnost.
 
4,72 metra dugo vozilo obećava uzbudljivu vožnju sportskih performansi, koje pruža Kijin 1,6-litreni turbo benzinski GDI motor s direktnim ubrizgavanjem goriva (to je ujedno njegova kineska premijera) u kombinaciji s 7-stupanjskim DCT mjenjačem s dvostrukim kvačilom, koji osigurava lagano, brzo i glatko mijenjanje brzina.

Izvanredna prostranost modela K4 je rezultat brižljivog rada dizajnera i za srednje veliku limuzinu neuobičajeno dugog međuosovinskog razmaka (2.700 mm). Pored prostranosti, koja je najveća u toj klasi, ovaj Kijin novitet se može pohvaliti i dodatnom opremom kao što je tipka za start motora, sportski mjerači Supervision i Kijin UVO infotainment sustav.

Što se tiče sigurnosne opreme K4 je serijski opremljen sa šest zračnih jastuka, elektronskim programom stabilnosti ESP i kamerom za vožnju unatrag. Model će po ocjenama Kijinih inženjera zbog svoje sigurnosne strukture te aktivnih i pasivnih sigurnosnih sustava osvojiti maksimalnih 5 zvjezdica po kineskoj varijanti NCAP testiranja C-NCAP.

Proizvodnja i prodaja K4 u Kini je predviđena u drugoj polovici ove godine. Prema očekivanjima nova će Kijina limuzina u najvećoj mjeri privući obiteljski orijentirane stranke u 30-im i 40-im godinama.

 

***
Kia Motors Corporation jedna je najuspješnijih globalnih automobilskih korporacija s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka osnovana 1944. godine, godišnje proizvede više od 2,5 milijuna vozila koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 172 države. Korporacija širom svijeta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov je adut europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkom gradu Žilina i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je i službeni automobilski partner Svjetskog nogometnog prvenstva i glavni sponzor teniskog Grand Slama Australian Open. Slogan kompanije „The Power to Surprise“ predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

15. 04. 2014

Kia je u ožujku ove godine u Europi postigla apsolutni rekord za ožujak, a i kvartalni prodajni rekord u cijeloj svojoj povijesti. Korejski gigant je u 30 europskih zemalja u ožujku ukupno prodao 40.479 vozila – 10% više nego u ožujku 2013. – i 89.450 u prva tri mjeseca 2014., što je 7,4-postotni rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Kijina najveća tržišta... Više ...

10. 04. 2014

Kia će za nekoliko dana na salonu automobila u New Yorku predstaviti novi monovolumen.   Novi monovolumen sa 8 sjedala promijenit će klasu velikih monovolumena i ponudit će funkcionalnost pri prijevozu osoba i njihove prtljage, ali i vjerno služiti svim avanturistima.    Više informacija o novajliji slijedi uskoro.     ... Više ...

11. 03. 2014

Hank Lee, potpredsjednik i glavni izvršni direktor korporacije Kia Motors, nedavno se pridružio inženjerima iz Kijinog centra za istraživanja i razvoj kako bi definirali europske specifikacije novog modela Soul EV potrebne za prodaju u Europi. Električni novitet će 4. ožujka doživjeti europsku premijeru na 84. salonu automobila u Ženevi. Proizvodnja električnog Soula počinje u drugoj polovici godine.... Više ...

22. 01. 2014

Na upravo otvorenom salonu automobila u Detroitu Kia je predstavila svoj dosad najagresivniji koncept GT4 Stinger koji stražnjim pogonom i rasporedom sjedala 2+2 pomiče granice mogućnosti. Čovjeka i stroj stavlja u harmoniju kako na cesti tako i na stazi. Ne iznenađuje da je GT4 Stinger »divlje dijete« dizajnera iz Kijinog kalifonijskog dizajnerskog centra, gdje se 2012. godine rodio i koncept... Više ...