17. 10. 2013

- Najviša ocjena za Kijinog monovolumena s 5 ili 7 sjedala
- Carens dobio visoke ocjene u svim elementima Euro NCAP testova

Kompaktni monovolumen novi Kia Carens je od strane Euro NCAP, vodeće europske udruge na području sigurnosti u prometu, dobio maksimalnih 5 zvjezdica za sigurnost kod sudara.

Kia Carens samo je jedan od dva kompaktna monovolumena, koji su u ovoj godini stigli na europsko tržište i osvojili 5 zvjezdica na ovogodišnjim Euro NCAP testiranjima.  5-vratna Kia s 5 ili 7 sjedala je osvojila visoke ocjene za zaštitu odraslih (94%), zaštitu djece (76%), sigurnosnu opremu (81%) i zaštitu pješaka (64%).

Uz objavu rezultata testova je Benny Oeyen, podpredsjednik Kia Motors Europe zadužen za marketing i produktno planiranje, rekao:

 “Od početka programa razvoja novog Carensa Kijini inženjeri bili su u potpunosti posvećeni kreiranju monovolumena s najboljom sigurnosnom strukturom i sigurnosnim tehnologijama, koje u slučaju sudara štite vozače, njihove obitelji i pješake.”  te dodao: “U zadnjih pet godina kriteriji Euro NCAP simulacija sudara su se zaoštrili, što proizvođačima otežava postizanje najviših ocjena. Postignuti rezultat svjedoči o Kijinoj neprestanoj predanosti poboljšanju sigurnosti svojih vozila te dokazuje da je novi Carens, koji će biti prvenstveno zanimljiv obiteljima s aktivnim načinom života, među najsigurnijim vozilima na tržištu.”

Ocjenjivači Euro NCAP Carensu su dali maksimalni broj bodova za bočnu zaštitu kod udara u prepreku, za zaštitu 18-mjesečnog djeteta, zaštitu vrata putnika na prednjim sjedalima i zaštitu nogu pješaka. Udruga je također naglasila da je novi Carens opremljen upozorenjima za neprivezana sjedala za sve putnike, ograničivač brzine kao i da se sa dječija sjedala mogu primjereno ugraditi i odgovaraju tom vozilu.

Carensova standardna sigurnosna oprema uključuje 6 sigurnosnih zračnih jastuka (prednji i bočni zračni jastuci te bočne zračne zavjese), upozorenja za neprivezane sigurnosne pojaseve (sprijeda i otraga), sustav stabilnosti ESC, pomoć kod polaženja uzbrdo HAC (Hill Assist Control), koji spriječava pomicanje vozila unatrag i sustava ESS (Emergency Stop Signal), kod kojega u slučaju snažnog kočenja počinju da se pale i gase sva kočiona svjetla, koja upozoravaju vozila iza na nenadano kočenje.

Novi Carens vraća Kiju u jednu od najkonkurentskijih automobilskih klasa u Evropi i dizajniran je i napravljen da zadovolji potrebe i ispuni očekivanja suvremenih obitelji. Novajliju karakteriziraju vitke linije, napredan dizajn u unutrašnjosti, koji pruža prostranost s mogućnošću izbora 5 ili 7 sjedala te šarolik izbor sigurnosnih i komfornih pomagala.

Novi Kia Carens tako se pridružio ostaloj šestorici Kijinih modela (cee’d, Rio, Venga, Soul, Sportage i Sorento), koji su već ranije osvojili 5 zvjezdica po Euro NCAP.

 

***

Kia Motors Corporation jedna je najuspješnijih globalnih automobilskih korporacija s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka osnovana 1944. godine, godišnje proizvede više od 2,5 milijuna vozila koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 172 države. Korporacija širom svijeta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov je adut europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkom gradu Žilina i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je i službeni automobilski partner Svjetskog nogometnog prvenstva i glavni sponzor teniskog Grand Slama Australian Open. Slogan kompanije „The Power to Surprise“ predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

16. 09. 2013

Niro predstavlja Kijin pogled na budućnost B klase i može se pohvaliti urbanim izgledom i čvrstoćom, a između ostalog donosi i inovativni motor. Vozilo je dizajnirano u Kijinom frankfurtskom dizajnerskom studiju – manje od kilometar udaljenom od salona – pod vodstvom Francuza Gregory-a Guillauma, Kijinog glavnog europskog dizajnera. Prihvaćajući svaki izazov koji postavljaju suvremeni vozači Niro... Više ...

06. 09. 2013

Potpuno novi Kia Soul doživjet će svoju europsku premijeru u sklopu 65-og Frankfurtskog salona automobila (Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) 10. rujna 2013, godine. Također, Kijino zadivljujuće novo gradsko koncept vozilo B-segmenta doživjeti će svoju svjetsku premijeru. Na pozornici će im se pridružiti i novi bi-fuel Kia Picanto LPG i redizajnirana Kia Optima. Potpuno novi Kia Soul ostaje vjeran... Više ...

07. 08. 2013

Kia Motors Slovakia je u prvoj polovini ove godine s ukupno proizvedenih 158.000 vozila zabilježila 6-postotno povećanje proizvodnje u svojoj europskoj tvornici u slovačkoj Žilini. Tvornica je u veljači počela s proizvodnjom novog pro_cee’da, a u lipnju su počeli proizvoditi i sportske izvedbe pro_cee’d GT i cee’d GT. Tvornica sada radi punim kapacitetom u tri proizvodne smjene, što se dogodilo prvi put... Više ...

15. 07. 2013

    Kijino nepobjedivo 7-godišnje jamstvo ili 150,000 kilometara bezbrižne vožnje učinili su iznimno veliku prekretnicu u automobilskoj industriji. Novi podaci potvrđuju pozitivan učinak na vrijednost vozila, potvrđuju kako su Kijina vozila uistinu atraktivnija pri preprodaji. 7-godišnje jamstvo nije samo jasan pokazatelj vrhunske kvalitete svih Kijinih modela, već i izravno utječe na smanjenje troškova  za sve kupce novih ili rabljenih Kijina.     Kia je u siječnju 2010. godine uvela 7-godišnje jamstvo, odnosno, jamstvo na 150,000 prijeđenih kilometara za sva nova vozila iz modelne palete Kije (do tada je... Više ...