16. 09. 2013

Iz Kije su potvrdili da će se njihov novi zadivljujući europski koncept, kojeg će predstaviti 10. rujna na salonu u Frankfurtu, zvati Kia Niro.

Niro predstavlja Kijin pogled na budućnost B klase i može se pohvaliti urbanim izgledom i čvrstoćom, a između ostalog donosi i inovativni motor. Vozilo je dizajnirano u Kijinom frankfurtskom dizajnerskom studiju – manje od kilometar udaljenom od salona – pod vodstvom Francuza Gregory-a Guillauma, Kijinog glavnog europskog dizajnera.

Prihvaćajući svaki izazov koji postavljaju suvremeni vozači Niro predstavlja kombinaciju nestašnog robusnog karaktera, ali još uvijek elegantnog oblika te mješavinu materijala (određeni dijelovi od nehrđajućeg čelika), a sve to unutar kompaktnih dimenzija.

Rođen kao plod Kijine odlučnosti u traženju novih kompaktnih vozila za sofisticirane vozače kojima je veličina itekako bitna. Niro predstavlja zanimljive elemente koje obično ne povezujemo s manjim vozilima. Stvoren je u Europi kako bi zadovoljio i najzahtjevnije europske ukuse.

Kia će Nirovo frankfurtsko »rođenje« iskoristiti za »opipavanje pulsa« potencijalnih kupaca što će se koristiti kod razvoja budućih serijskih modela.

 

***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Preduzeće osnovano 1944. godine proizvede više od 2,7 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 150 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih evropskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svjetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

06. 09. 2013

Potpuno novi Kia Soul doživjet će svoju europsku premijeru u sklopu 65-og Frankfurtskog salona automobila (Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) 10. rujna 2013, godine. Također, Kijino zadivljujuće novo gradsko koncept vozilo B-segmenta doživjeti će svoju svjetsku premijeru. Na pozornici će im se pridružiti i novi bi-fuel Kia Picanto LPG i redizajnirana Kia Optima. Potpuno novi Kia Soul ostaje vjeran... Više ...

07. 08. 2013

Kia Motors Slovakia je u prvoj polovini ove godine s ukupno proizvedenih 158.000 vozila zabilježila 6-postotno povećanje proizvodnje u svojoj europskoj tvornici u slovačkoj Žilini. Tvornica je u veljači počela s proizvodnjom novog pro_cee’da, a u lipnju su počeli proizvoditi i sportske izvedbe pro_cee’d GT i cee’d GT. Tvornica sada radi punim kapacitetom u tri proizvodne smjene, što se dogodilo prvi put... Više ...

15. 07. 2013

    Kijino nepobjedivo 7-godišnje jamstvo ili 150,000 kilometara bezbrižne vožnje učinili su iznimno veliku prekretnicu u automobilskoj industriji. Novi podaci potvrđuju pozitivan učinak na vrijednost vozila, potvrđuju kako su Kijina vozila uistinu atraktivnija pri preprodaji. 7-godišnje jamstvo nije samo jasan pokazatelj vrhunske kvalitete svih Kijinih modela, već i izravno utječe na smanjenje troškova  za sve kupce novih ili rabljenih Kijina.     Kia je u siječnju 2010. godine uvela 7-godišnje jamstvo, odnosno, jamstvo na 150,000 prijeđenih kilometara za sva nova vozila iz modelne palete Kije (do tada je... Više ...

30. 05. 2013

Nakon dvogodišnjeg preispitivanja Venge s 1,4-litarskim benzinskim CVVT motorom u EcoDynamics izvedbi (start/stop sustav), u Auto Bildu su posebno naglasili prostranu i korisniku ugodnu putničku kabinu, visok položaj pri sjedenju, jednostavno ulaženje i izlaženje, vrlo korisnu kliznu zadnju klupu i tiho djelovanje motora u gradskoj vožnji. Tokom testa Vengin motor nije zahtijevao nikakvo... Više ...