06. 09. 2013

Potpuno novi Kia Soul i zadivljujući novi Kijin gradski koncept premijerno će biti prikazani u sklopu Frankfurtskog salona automobila
Novi Kia Picanto LPG s dvije opcije pogona (bi-fuel) i redizajnirana Kia Optima će se također prikazati u Frankfurtu

Potpuno novi Kia Soul doživjet će svoju europsku premijeru u sklopu 65-og Frankfurtskog salona automobila (Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) 10. rujna 2013, godine. Također, Kijino zadivljujuće novo gradsko koncept vozilo B-segmenta doživjeti će svoju svjetsku premijeru. Na pozornici će im se pridružiti i novi bi-fuel Kia Picanto LPG i redizajnirana Kia Optima.

Potpuno novi Kia Soul ostaje vjeran svojem autentičnom prepoznatljivom dizajnu uz najmodernije dizajnerske dodatke dolazi i unaprijeđena tehnologija koju nadopunjuje i velik raspon vrlo štedljivih motora.  Elegantni novi izgled karoserije inspiriran je poznatim Kijinim koncept vozilom iz 2012. godine Kia Track’sterom, a donosi svježinu i ozbiljnije crte bez gubitka svoje znakovite individualnosti.

“Soul je tijekom godina prikupio velik broj vjernih ljubitelja među kupcima Kia vozila, tako da nam je bilo iznimno važno da potpuno novi model ostane jednako originalan i vjeran originalnom modelu” naglašava Benny Oeyen, potpredsjednik odjela Marketing and Product Planning, pri Kia Motors Europe.

Potpuno novi Kia Soul stići će na europsko tržište početkom proljeća 2014. godine. Tada će  u potpunosti biti poznat raspon i performanse benzinskih i dizelskih motora te sve specifikacije koje će krasiti novi Kia Soul.

Kia će također predstaviti zadivljujući novi europski concept automobil Kia Niro koji nagovještava viziju budućnosti razvoja Kijinih B-segment vozila spremnih i odlučnih da sa stilom predvode brigu okolišu.

Stvaranje najnovijeg Kijinog concepta motivirano je Kijinom usmjerenosti prema razvijanju novih rješenja za gradske vozače. Dizajniran je i proizveden u Europi uzimajući u obzir zahtjeve i očekivanja europskih kupaca

Novi bi-fuel Picanto LPG također će biti predstavljen u Frankfurtu. Ovaj Kijin mališan razvijen je kao odgovor na sve veću potražnju kupaca koji žele malen, učinkovit i štedljiv gradski automobil. Novi model pokreće posebno dorađena verzija Kijinog trocilindričnog 1.0 Kappa motora, uz 67 KS snage i 90 Nm okretnog momenta.  Novi Picanto LPG jamči još manje troškove nego Kia Picanto model trenutno u prodaji.
    
Novi model postići će rekordnu potrošnju pri LPG pogonu od 5.8 l / 100 km uz emisije CO2 od 100 g/km, a modeli opremljeni automatskim sustavom stop-start (ISG) postići će 5.6 l / 100 km i 97 g/km.

Novi Picanto LPG opremljen je s dva spremnika goriva – 35-litreni benzinski spremnik u svojoj normalnoj poziciji nalazit će se ispred 27-litrenog LPG spremnika postavljenog ispod prtljažnog prostora u kojem se prethodno nalazila rezervna guma. Vozači mogu prebaciti iz benzinskog u LPG pogon (i obratno) jednostavnim pritiskom tipke na upravljačkoj ploči.
 
Prvotno, bi-fuel model bit će dostupan u Njemačkoj, Italiji, Poljskoj, Češkoj, Grčkoj, Portugalu i Nizozemskoj – gdje se očekuje da će ostvariti 7% od ukupne prodaje modela Picanto.  Kada stigne na tržište krajem ove godine, Picanto LPG bit će prvi i jedini model pokretan LPG pogonom koji dolazi uz Kijino jedinstveno 7-godišnje,150,000 km jamstvo.

Odgovarajući na povratne informacije kupaca i razvoja na vrlo kompetitivnom europskom tržištu, u sklopu salona automobila u Frankfurtu bit će predstavljena i redizajnirana Kia Optima koju odlikuje unaprijeđen elegantan dizajn, novi tehnološki sustavi, praktičnost i nove sigurnosne tehnologije, te još jače i kvalitetnije karakteristike.
    
Redizajnirana Optima, ne samo da donosi vizualno osvježenje ovog D-segment modela, nego još značajniju završnu izvedbu, jednu od ključnih razvojnih značajki na koju su se fokusirali Kijini inžinjeri. Mjere koje su stvorene kako bi se smanjila buka u novom modelu sastavljene su od postavljanja dinamičnog amortizera na stražnji ovjes, poboljšanja zvučne izolacije i dodavanja jačih aluminijskih naplataka. U kombinaciji ove mjere su smanjile buku za 3.3 dB.

Brojne promjene stvorene kako bi povećale učinkovitost motora također su primjenjene, uključujući i remen alternatora s jednosmjernim kvačilom i inovativnim sistem djelovanja baterije. Kao rezultat novih mjera emisije CO2 kreću se između 133 g/km u 1.7-litrenom dizelskom modela, a spuštaju se do 128 g/km u kombinaciji s stop/start ISG sustavom. Optima se nalazi u društvo najmanje opterećenih vozila dodatnim “ CO2 porezom” u većini europskih zemalja što kupcu omogućava niže troškove registracije vozila.


Kia Motors Corporation jedna je najuspješnijih globalnih automobilskih korporacija s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka osnovana 1944. godine, godišnje proizvede više od 2,5 milijuna vozila koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 172 države. Korporacija širom svijeta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov je adut europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkom gradu Žilina i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je i službeni automobilski partner Svjetskog nogometnog prvenstva i glavni sponzor teniskog Grand Slama Australian Open. Slogan kompanije „The Power to Surprise“ predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

07. 08. 2013

Kia Motors Slovakia je u prvoj polovini ove godine s ukupno proizvedenih 158.000 vozila zabilježila 6-postotno povećanje proizvodnje u svojoj europskoj tvornici u slovačkoj Žilini. Tvornica je u veljači počela s proizvodnjom novog pro_cee’da, a u lipnju su počeli proizvoditi i sportske izvedbe pro_cee’d GT i cee’d GT. Tvornica sada radi punim kapacitetom u tri proizvodne smjene, što se dogodilo prvi put... Više ...

15. 07. 2013

    Kijino nepobjedivo 7-godišnje jamstvo ili 150,000 kilometara bezbrižne vožnje učinili su iznimno veliku prekretnicu u automobilskoj industriji. Novi podaci potvrđuju pozitivan učinak na vrijednost vozila, potvrđuju kako su Kijina vozila uistinu atraktivnija pri preprodaji. 7-godišnje jamstvo nije samo jasan pokazatelj vrhunske kvalitete svih Kijinih modela, već i izravno utječe na smanjenje troškova  za sve kupce novih ili rabljenih Kijina.     Kia je u siječnju 2010. godine uvela 7-godišnje jamstvo, odnosno, jamstvo na 150,000 prijeđenih kilometara za sva nova vozila iz modelne palete Kije (do tada je... Više ...

30. 05. 2013

Nakon dvogodišnjeg preispitivanja Venge s 1,4-litarskim benzinskim CVVT motorom u EcoDynamics izvedbi (start/stop sustav), u Auto Bildu su posebno naglasili prostranu i korisniku ugodnu putničku kabinu, visok položaj pri sjedenju, jednostavno ulaženje i izlaženje, vrlo korisnu kliznu zadnju klupu i tiho djelovanje motora u gradskoj vožnji. Tokom testa Vengin motor nije zahtijevao nikakvo... Više ...

29. 05. 2013

Iz korporacije Kia Motors javljaju da su u ožujku u svijetu prodali 653.361 vozilo, što je 2,7% više nego u ožujku 2012. Najveći rast zabilježen je u Kini (+20%), gdje su prodali 48.364 vozila, a u Europi su imali 7-postotni rast (57.651 prodano vozilo). Kina je i tržište, gdje je Kia zabilježila najveći rast u prvom kvartalu ove godine (+24%, 144.559 vozila), a taj uspjeh su još ispratili... Više ...