30. 05. 2013

Jedan od najuglednijih automobilističkih magazina na svijetu, njemački Auto Bild, nakon završetka super testa u kojem je prijeđeno čak 100.000 kilometara, proglasio je Kijin monovolumen Vengu oznakom “san svakog kupca.”

Nakon dvogodišnjeg preispitivanja Venge s 1,4-litarskim benzinskim CVVT motorom u EcoDynamics izvedbi (start/stop sustav), u Auto Bildu su posebno naglasili prostranu i korisniku ugodnu putničku kabinu, visok položaj pri sjedenju, jednostavno ulaženje i izlaženje, vrlo korisnu kliznu zadnju klupu i tiho djelovanje motora u gradskoj vožnji.

Tokom testa Vengin motor nije zahtijevao nikakvo dolijevanje ulja između servisnih intervala, mjenjač je sasvim pouzdan i vozilo je nakon dvije godine i 100.000 km još uvijek koristilo prvobitne kočione pločice i diskove.
 
Rastavljanje Kia Venge i njenih brojnih dijelova uz pomoć stručnjaka DEKRA-e otkrilo je tek jedan nebitan kvar – napuknuto prednje svjetlo za maglu čija zamjena košta manje od 60 eura.
 
Među svih 97 vozila, koje su u Auto Bildu od 2000. godine podvrgnuli testiranju na 100.000 km testu, Kia Venga je na “vječnoj listi” zauzela drugo mjesto, što je svrstava među najpouzdanije modele na tržištu.

U zaključku iscrpnog članka u Auto Bildu su o Vengi napisali: “Besprijekorna Kia Venga radi sasvim pouzdano i bez primjedbi. Praktična Kia dostiže rezultat snova i njen jednostavan pristup do najsuvremenijih tehnologija je postavlja kao uzor svima – ono čega nema unutra, ne može se ni pokvariti.”

 


***


Kia Motors Corporation jedna je najuspješnijih globalnih automobilskih korporacija s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka osnovana 1944. godine, godišnje proizvede više od 2,5 milijuna vozila koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 172 države. Korporacija širom svijeta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov je adut europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkom gradu Žilina i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je i službeni automobilski partner Svjetskog nogometnog prvenstva i glavni sponzor teniskog Grand Slama Australian Open. Slogan kompanije „The Power to Surprise“ predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

29. 05. 2013

Iz korporacije Kia Motors javljaju da su u ožujku u svijetu prodali 653.361 vozilo, što je 2,7% više nego u ožujku 2012. Najveći rast zabilježen je u Kini (+20%), gdje su prodali 48.364 vozila, a u Europi su imali 7-postotni rast (57.651 prodano vozilo). Kina je i tržište, gdje je Kia zabilježila najveći rast u prvom kvartalu ove godine (+24%, 144.559 vozila), a taj uspjeh su još ispratili... Više ...

13. 03. 2013

Kijin dizajnerski tim osvojio je četiri prestižne ‘red dot’ nagrade za dizajn, uključujući nagradu “Najbolji od najboljih” (Best of the Best) za novi Kia pro_cee’d u kategoriji dizajna proizvoda.  Modeli Kia cee’d u 5-vratnoj izvedbi, cee’d Sportswagon i novi Carens osvojili su pobjedničke nagrade ‘Winner’.   Ovo je druga dizajnerska nagrada za novi Kia pro_cee`d koji je već u studenom 2012. godine osvojio iF nagradu za dizajn. Kia pro_cee`d na tržište stiže u svibnju ove godine. S ove četiri nagrade u 2013. godini Kia je ukupno skupila čak 10 ‘red dot’ nagrada za dizajn od 2009.... Više ...

12. 03. 2013

Novi Kia pro_cee’d GT i cee’d GT – Kijini modeli najjačih performansi dosad, premijerno su predstavljeni 5. ožujka 2013. godine, u sklopu salona automobila Geneva Motor Show.     S ovim snažnim dvojcem Kia ulazi u jedan od najjačih automobilskih segmenata u Europi, oni su također Kijini modeli najjačih performansi dosad.     Kia pro_cee’d GT i cee’d GT pokretat će novi 1.6-litreni GDI benzinski motor s turbopunjačem opremljen s turbinom s dvostrukim ulazom (twin-scroll) te pojačanim unutrašnjim komponentama. Snaga i okretni moment su iznimno snažni i postižu 204 KS i 265 Nm. S obzirom na ovakve... Više ...

05. 02. 2013

Tijekom siječnja 2013. godine, registrirano je 1814 novih osobnih automobila, čak 48 % manje nego u siječnju 2012. godine, no kupci u Hrvatskoj sve više prepoznaju vrijednost Kia vozila. Tako je ukupno u siječnju prodano 161 novih Kia vozila. Brojka je to koja je dovela Kiju na treće mjesto od svih automobilskih marki. Prvi po prodaji je Volkswagen s 234 vozila, a drugi je Renault sa 189 vozila. Kia Sportage najtraženiji je SUV, te s čak 56 registracija Sportage je peti najtraženiji model tijekom siječnja. Tu su i četiri primjerka manje modela Kia cee'd, dok je Kia Rio ubilježio 43 registracije, čime je Kia pokazala da može imati čak tri primjerka među... Više ...