29. 05. 2013

-    U ožujku širom svijeta prodali 653.361 Kijino vozilo, što je 2,7% vise nego u ožujku prošle godine
-    Prodaja u Europi veća za 6,6%

Iz korporacije Kia Motors javljaju da su u ožujku u svijetu prodali 653.361 vozilo, što je 2,7% više nego u ožujku 2012.

Najveći rast zabilježen je u Kini (+20%), gdje su prodali 48.364 vozila, a u Europi su imali 7-postotni rast (57.651 prodano vozilo). Kina je i tržište, gdje je Kia zabilježila najveći rast u prvom kvartalu ove godine (+24%, 144.559 vozila), a taj uspjeh su još ispratili Europa (+6%, 135.571 vozilo) i tzv. Općta tržišta – u Kiji tako zovu područja koja obuhvaćaju Centralnu i Južnu Ameriku, Karibe, Aziju (bez Kine i Južne Koreje), Pacifik, Bliski istok i Afriku (+2%, 123.898 vozila).

Kijin globalno najprodavani model u ožujku bio je Rio sa 44.371 prodanim primjerkom. Sportski terenac Sportage bio je drugi (32.966 vozila), dok je svoje mjesto na pobjedničkom postolju našao i Forte, predstavnik niže srednje klase (32.799). Među “pet veličanstvenih” su se još „ugurali“ limuzina Optima (23.981) i veliki sportski terenac Sorento, koji je našao 17.402 stranke.

Odlične rezultate ostvaruje i na hrvatskom tržištu, gdje se nakon prva 4 mjeseca Kia nalazi na odličnom  4. mjestu i sa 638 prodanih vozila drži 7,2% tržnog udjela cjelokupnog automobilskog tržišta.

Posebno se ističe sportski terenac Sportage koji u svom razredu drži uvjerljivo 1. mjesto sa 229 prodanih vozila i impresivnih 28% udjela.

 

***
Kia Motors Corporation jedna je najuspješnijih globalnih automobilskih korporacija s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka osnovana 1944. godine, godišnje proizvede više od 2,5 milijuna vozila koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 172 države. Korporacija širom svijeta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov je adut europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkom gradu Žilina i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je i službeni automobilski partner Svjetskog nogometnog prvenstva i glavni sponzor teniskog Grand Slama Australian Open. Slogan kompanije „The Power to Surprise“ predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.
13. 03. 2013

Kijin dizajnerski tim osvojio je četiri prestižne ‘red dot’ nagrade za dizajn, uključujući nagradu “Najbolji od najboljih” (Best of the Best) za novi Kia pro_cee’d u kategoriji dizajna proizvoda.  Modeli Kia cee’d u 5-vratnoj izvedbi, cee’d Sportswagon i novi Carens osvojili su pobjedničke nagrade ‘Winner’.   Ovo je druga dizajnerska nagrada za novi Kia pro_cee`d koji je već u studenom 2012. godine osvojio iF nagradu za dizajn. Kia pro_cee`d na tržište stiže u svibnju ove godine. S ove četiri nagrade u 2013. godini Kia je ukupno skupila čak 10 ‘red dot’ nagrada za dizajn od 2009.... Više ...

12. 03. 2013

Novi Kia pro_cee’d GT i cee’d GT – Kijini modeli najjačih performansi dosad, premijerno su predstavljeni 5. ožujka 2013. godine, u sklopu salona automobila Geneva Motor Show.     S ovim snažnim dvojcem Kia ulazi u jedan od najjačih automobilskih segmenata u Europi, oni su također Kijini modeli najjačih performansi dosad.     Kia pro_cee’d GT i cee’d GT pokretat će novi 1.6-litreni GDI benzinski motor s turbopunjačem opremljen s turbinom s dvostrukim ulazom (twin-scroll) te pojačanim unutrašnjim komponentama. Snaga i okretni moment su iznimno snažni i postižu 204 KS i 265 Nm. S obzirom na ovakve... Više ...

05. 02. 2013

Tijekom siječnja 2013. godine, registrirano je 1814 novih osobnih automobila, čak 48 % manje nego u siječnju 2012. godine, no kupci u Hrvatskoj sve više prepoznaju vrijednost Kia vozila. Tako je ukupno u siječnju prodano 161 novih Kia vozila. Brojka je to koja je dovela Kiju na treće mjesto od svih automobilskih marki. Prvi po prodaji je Volkswagen s 234 vozila, a drugi je Renault sa 189 vozila. Kia Sportage najtraženiji je SUV, te s čak 56 registracija Sportage je peti najtraženiji model tijekom siječnja. Tu su i četiri primjerka manje modela Kia cee'd, dok je Kia Rio ubilježio 43 registracije, čime je Kia pokazala da može imati čak tri primjerka među... Više ...

28. 01. 2013

Novi Kia pro_cee’d GT i cee’d GT – Kijini modeli najjačih performansi dosad, biti će otkriveni na svjetskoj premijeri 5. ožujka 2013. godine, u sklopu salona automobila Geneva Motor Show. Dizajnirani u Europi pod vodstvom dizajnerskog tima, Petera Schreyera, Kijinog predsjednika i glavnog dizajnera, dva debitantska modela donose hrabre sportske linije, LED dnevna svjetla, dvostruke ispušne cijevi, 18-inčne alu naplatke i atraktivne crvene kočione čeljusti. ... Više ...