13. 03. 2013

Novi Kia pro_cee’d osvaja nagradu “Najbolji od najboljih” (Best of the Best)
Pobjedničke “Winner” nagrade  osvojili su i Kijini modeli cee’d, cee’d Sportswagon i novi Carens

Kijin dizajnerski tim osvojio je četiri prestižne ‘red dot’ nagrade za dizajn, uključujući nagradu “Najbolji od najboljih” (Best of the Best) za novi Kia pro_cee’d u kategoriji dizajna proizvoda.  Modeli Kia cee’d u 5-vratnoj izvedbi, cee’d Sportswagon i novi Carens osvojili su pobjedničke nagrade ‘Winner’.  

Ovo je druga dizajnerska nagrada za novi Kia pro_cee`d koji je već u studenom 2012. godine osvojio iF nagradu za dizajn. Kia pro_cee`d na tržište stiže u svibnju ove godine. S ove četiri nagrade u 2013. godini Kia je ukupno skupila čak 10 ‘red dot’ nagrada za dizajn od 2009. godine. Osim navedenih, ponosni laureati su bili i Kijini modeli Soul, Venga, Sportage i Optima. Kia Optima je također osvojila nagradu “Najbolji od najboljih” (Best of the Best). Nagradama za dizajn potom su se okitili i 5-vratni Kia Rio te Kia Picanto.

“Iznimno smo ponosni na sve ‘red dot’ nagrade koje su osvojili naši modeli unutar obitelji cee`d, kao i nagradom za novi Kia Carens. Posebno smo sretni zbog nagrade “Najbolji od najboljih”  (Best of the Best) dodijeljene novom Kia pro_cee’da jer je nakon Kia Optime, naš model opet osvojio ovo prestižno priznanje ocjenjivačkog suda.” naglasio je Peter Schreyer, predsjednik i voditelj dizajnerskog tima Kia Motors korporacije.

“Činjenica da su naša četiri najvažnija modela osvojila četiri nagrade za dizajn je iznimno veliko priznanje rada našeg dizajnerskog tima. Naši automobili sada u kontinuitetu osvajaju nagrade već petu godinu zaredom te upravo je to potvrda da uspješno provodimo strategiju razvoja Kije predvođenog dizajnom.”

red dot
red dot jedan je od glavnih svjetskih nagradnih natječaja za dizajnerske projekte koje organizira Dizajnerski centar North Rhine-Westphalia još od 1955. godine. Ove je godine 1,865 proizvođača iz 54 države prijavilo 4,662 proizvoda. Ocjenjivački sud bio je sastavljen od 37 međunarodno priznatih stručnjaka iz područja dizajna. Stručnjaci su isprobavali i testirali proizvode, a nagrade dodjeljivali prema kriterijima, kao što su stupanj inovacije, funkcionalnost, ergonomija, trajnost, ekologija i jednostavnost upotrebe. Samo su proizvodi s najvišim standardom dizajna bili u mogućnosti osvojiti prestižnu red dot nagradu. Ovogodišnje će nagrade biti uručene pobjednicima 1. srpnja 2013. godine na svečanosti u Alvar Aalto operi u Essenu u Njemačkoj.


Kia cee’d obitelj i Kia Carens: atraktivni kompaktni modeli unutar svojih segmenata
Kia cee’d po prvi je put predstavljen 2007. godine u Europi, a do danas je postao vrlo respektabilan i prepoznat model u C segmentu. Osvajač red dot “Najbolji od najboljih” nagrade za 2013. godinu, 3-vratni Kia pro_cee’d donosi novi sportski mišičav i dinamičan izgled čime se razlikuje od 5-vratnog modela cee`d.  S iznimnim performansama i bogato serijski opremljen dolazi na tržište pokretan s dva dizelska (1.4 litrena i 1.6 litrena) te dva benzinska (1.4 litrena i 1.6 litrena) motora, najjače snage do 135 KS, a najnižim CO2 emisijama manjim od 100 g/km.

Kia Carens je novi kompaktni monovolumen stvoren za užitak cijele obitelji. Novi model kombinira sportski izgled, prostranu i funkcionalnu unutrašnjost te atraktivan izgled koji je postao standard za Kijina vozila. U obje verzije, s 5 ili 7 sjedala, Carens u serijskoj opremi donosi impresivnu razinu prostranosti i praktičnosti, uključujući klima uređaj, moderan audio sustav, podesiv više-funkcionalan upravljač, tempomat i LED dnevna svjetla. Carens će biti pokretan s dva benzinska (1.6-litrenim and 2.0-litrenim) motorom i 1.7-litrenim turbodiesel motorom, snage od 135 do 166 KS, te najnižim emisijama CO2 od 124 g/km.

Svaki novi Kia model u Europi dolazi uz jedinstveno 7-godišnje jamstvo.

***
Kia Motors Corporation jedna je najuspješnijih globalnih automobilskih korporacija s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka osnovana 1944. godine, godišnje proizvede više od 2,5 milijuna vozila koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 172 države. Korporacija širom svijeta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov je adut europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkom gradu Žilina i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je i službeni automobilski partner Svjetskog nogometnog prvenstva i glavni sponzor teniskog Grand Slama Australian Open. Slogan kompanije „The Power to Surprise“ predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.
12. 03. 2013

Novi Kia pro_cee’d GT i cee’d GT – Kijini modeli najjačih performansi dosad, premijerno su predstavljeni 5. ožujka 2013. godine, u sklopu salona automobila Geneva Motor Show.     S ovim snažnim dvojcem Kia ulazi u jedan od najjačih automobilskih segmenata u Europi, oni su također Kijini modeli najjačih performansi dosad.     Kia pro_cee’d GT i cee’d GT pokretat će novi 1.6-litreni GDI benzinski motor s turbopunjačem opremljen s turbinom s dvostrukim ulazom (twin-scroll) te pojačanim unutrašnjim komponentama. Snaga i okretni moment su iznimno snažni i postižu 204 KS i 265 Nm. S obzirom na ovakve... Više ...

05. 02. 2013

Tijekom siječnja 2013. godine, registrirano je 1814 novih osobnih automobila, čak 48 % manje nego u siječnju 2012. godine, no kupci u Hrvatskoj sve više prepoznaju vrijednost Kia vozila. Tako je ukupno u siječnju prodano 161 novih Kia vozila. Brojka je to koja je dovela Kiju na treće mjesto od svih automobilskih marki. Prvi po prodaji je Volkswagen s 234 vozila, a drugi je Renault sa 189 vozila. Kia Sportage najtraženiji je SUV, te s čak 56 registracija Sportage je peti najtraženiji model tijekom siječnja. Tu su i četiri primjerka manje modela Kia cee'd, dok je Kia Rio ubilježio 43 registracije, čime je Kia pokazala da može imati čak tri primjerka među... Više ...

28. 01. 2013

Novi Kia pro_cee’d GT i cee’d GT – Kijini modeli najjačih performansi dosad, biti će otkriveni na svjetskoj premijeri 5. ožujka 2013. godine, u sklopu salona automobila Geneva Motor Show. Dizajnirani u Europi pod vodstvom dizajnerskog tima, Petera Schreyera, Kijinog predsjednika i glavnog dizajnera, dva debitantska modela donose hrabre sportske linije, LED dnevna svjetla, dvostruke ispušne cijevi, 18-inčne alu naplatke i atraktivne crvene kočione čeljusti. ... Više ...

17. 01. 2013

Poznati američki Auto magazin „Road & Travel“ dodijelio je Kiji Optimi priznanje „Međunarodni automobil godine 2013.“ na auto salonu u Detroitu. Potpuno redizajniran, zadivljujući dizajn Optime u kombinaciji s modernim pogodnostima i impresivnom vrijednosti u odnosu na cijenu, lansirao je ovaj model na vrh najprodavanijih Kijinih modela u 2012. godini. „Iznimno smo ushićeni što je naš najprodavaniji model, Optima, osvojio ovo prestižno priznanje u izboru žirija Road & Travel magazina. Tim priznanjem je dodatno unaprijeđen status Optime u ovom segmentu automobila“ izjavio je Michael Sprague, izvršni... Više ...