Novosti za: Sorento

11. 03. 2015

-    ‘iF Design Award’ za 3. generaciju Kia Sorenta
-    Novi Sorento kod nas u prodaji od travnja 2015.

Kia Motors i dalje osvaja nagrade za izvanredan dizajn. Ovaj put je Sorento, Kijin najpoznatiji model, po prvi put osvojio prestižnu nagradu ‘iF Design Award’.

Žiri globalno priznate nagrade je u kategoriji »proizvod« odlikovao 3. generaciju Sorenta koji ovih dana stiže u Europu. Pored ocjenjivanja dizajna žiri je uzeo u obzir i ostale kriterije: konačna obrada, stupanj inovacije, utjecaj na životnu sredinu i sigurnost.

Novi Kia Sorento je Kijin sedmi model s navedenom nagradom. Od 2010. godine osvojili su ju (po ovom redoslijedu) modeli Venga, Sportage, Optima, Picanto, pro_cee’d i Soul.

“Vrlo sam ponosan na ovu nagradu Kije Sorenta jer je to priznanje velikog napretka u kvaliteti,” kaže Peter Schreyer, predsjednik i glavni dizajner u Kia Motors Corporation i Hyundai Motor Company.

“Kia Sorento kombinira klasični stav SUV-a s premium izgledom i osjećajem, što je pogotovo vidljivo u kabini. Nudi vrlo kvalitetan dizajn i izvanrednu vrijednost za taj novac. To je veliko dostignuće naših međunarodnih dizajnerskih timova, što je i jedan od razloga zašto se radujem ovoj nagradi.”

Novog Sorenta su razvili u Kijinom dizajnerskom timu u korejskom Namyangu, a svoje znanje su pridodala i njihova dizajnerska odjeljenja u Frankfurtu i Irvineu (Kalifornija).

 

Svestranost, najsuvremenija oprema i novi 4x4 pogon
Novi Kia Sorento svestrani je sportski terenac sa stilom. Gladak, prema zadnjem dijelu zategnut profil i zaobljene površine daju Sorentu elegantan izgled. Prostrana unutrašnjost slijedi vodoravnim linijama i nudi luksuzan izgled, kao i vrlo ugodan osjećaj vrhunskih materijala po cijeloj kabini.

U odnosu na prethodnika novi Kia Sorento, koji se nudi s 5 ili 7 sjedišta, ima duži međuosovinski razmak i putnicima pruža više prostora. Prtljažni prostor je zahvaljujući kliznom dijelu klupe i njene djeljivosti (u omjeru 60:40) veći, zbog čega je još svestraniji, a maksimalna zapremina prtljažnika iznosi čak 1.732 litra.

Sorento ima snažan i efikasan 2,2-litarski turbodizelski motor snage 200 KS, a varijante s pogonom na sva 4 kotača mogu se pohvaliti Kijinim novim Dynamax™ All-Wheel-Drive sustavom koji je razvijen u suradnji s austrijskom Magnom.

Hi-tech pomagala između ostalog uključuju premium dodatke kao što su 360-stupanjski prikaz događanja oko vozila (Around View Monitor) i sustav pametnog automatskog parkiranja, koji olakšavaju manevriranje i parkiranje vozila. Kupci mogu naručiti najnovije sigurnosne sustave kao npr. sustav za upozoravanje kod nenamjerne promjene vozne trake, sustav za upozoravanje kod pomicanja vozila iza, sustav za prepoznavanje prometnih znakova ili prilagodljivi tempomat.

Novi Kia Sorento ovih dana stiže u Europu, a u našoj zemlji ga očekujemo početkom travnja.

iF Design
Od 1953., kada su ih prvi put podijelili, iF Design nagrade postale su jedne od najvažnijih nagrada za vrhunski dizajn. Nagrada proizlazi iz ‘Formgerechte Industrieerzeugnisse’ (Dobar industrijski dizajn), koju su dijelili na sajmu u Hanoveru (Hannover Messe) i jedno je od najvećih natjecanja na svijetu na području dizajna.iF Design Award dijeli se u pet grana. U ovoj godini za nagrade su se borile tvrtke iz 53 zemlje, koja su prijavila čak 4.783 radova. Novi Kia Sorento nagrađen je u kategoriji Automobili/vozila/bicikla. Više o nagradama i dobitnicima saznajte na www.ifdesign.de.

 

***
    
        Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Poduzeće osnovano 1944. godine proizvede više od 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 170 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.