Novosti za: Carens

17. 10. 2013

- Najviša ocjena za Kijinog monovolumena s 5 ili 7 sjedala
- Carens dobio visoke ocjene u svim elementima Euro NCAP testova

Kompaktni monovolumen novi Kia Carens je od strane Euro NCAP, vodeće europske udruge na području sigurnosti u prometu, dobio maksimalnih 5 zvjezdica za sigurnost kod sudara.

Kia Carens samo je jedan od dva kompaktna monovolumena, koji su u ovoj godini stigli na europsko tržište i osvojili 5 zvjezdica na ovogodišnjim Euro NCAP testiranjima.  5-vratna Kia s 5 ili 7 sjedala je osvojila visoke ocjene za zaštitu odraslih (94%), zaštitu djece (76%), sigurnosnu opremu (81%) i zaštitu pješaka (64%).

Uz objavu rezultata testova je Benny Oeyen, podpredsjednik Kia Motors Europe zadužen za marketing i produktno planiranje, rekao:

 “Od početka programa razvoja novog Carensa Kijini inženjeri bili su u potpunosti posvećeni kreiranju monovolumena s najboljom sigurnosnom strukturom i sigurnosnim tehnologijama, koje u slučaju sudara štite vozače, njihove obitelji i pješake.”  te dodao: “U zadnjih pet godina kriteriji Euro NCAP simulacija sudara su se zaoštrili, što proizvođačima otežava postizanje najviših ocjena. Postignuti rezultat svjedoči o Kijinoj neprestanoj predanosti poboljšanju sigurnosti svojih vozila te dokazuje da je novi Carens, koji će biti prvenstveno zanimljiv obiteljima s aktivnim načinom života, među najsigurnijim vozilima na tržištu.”

Ocjenjivači Euro NCAP Carensu su dali maksimalni broj bodova za bočnu zaštitu kod udara u prepreku, za zaštitu 18-mjesečnog djeteta, zaštitu vrata putnika na prednjim sjedalima i zaštitu nogu pješaka. Udruga je također naglasila da je novi Carens opremljen upozorenjima za neprivezana sjedala za sve putnike, ograničivač brzine kao i da se sa dječija sjedala mogu primjereno ugraditi i odgovaraju tom vozilu.

Carensova standardna sigurnosna oprema uključuje 6 sigurnosnih zračnih jastuka (prednji i bočni zračni jastuci te bočne zračne zavjese), upozorenja za neprivezane sigurnosne pojaseve (sprijeda i otraga), sustav stabilnosti ESC, pomoć kod polaženja uzbrdo HAC (Hill Assist Control), koji spriječava pomicanje vozila unatrag i sustava ESS (Emergency Stop Signal), kod kojega u slučaju snažnog kočenja počinju da se pale i gase sva kočiona svjetla, koja upozoravaju vozila iza na nenadano kočenje.

Novi Carens vraća Kiju u jednu od najkonkurentskijih automobilskih klasa u Evropi i dizajniran je i napravljen da zadovolji potrebe i ispuni očekivanja suvremenih obitelji. Novajliju karakteriziraju vitke linije, napredan dizajn u unutrašnjosti, koji pruža prostranost s mogućnošću izbora 5 ili 7 sjedala te šarolik izbor sigurnosnih i komfornih pomagala.

Novi Kia Carens tako se pridružio ostaloj šestorici Kijinih modela (cee’d, Rio, Venga, Soul, Sportage i Sorento), koji su već ranije osvojili 5 zvjezdica po Euro NCAP.

 

***

Kia Motors Corporation jedna je najuspješnijih globalnih automobilskih korporacija s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka osnovana 1944. godine, godišnje proizvede više od 2,5 milijuna vozila koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 172 države. Korporacija širom svijeta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov je adut europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkom gradu Žilina i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je i službeni automobilski partner Svjetskog nogometnog prvenstva i glavni sponzor teniskog Grand Slama Australian Open. Slogan kompanije „The Power to Surprise“ predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.