Sve novosti

01. 10. 2014

-    Europska premijera 3. generacije legendarnog Sorenta
-    Premijera unaprijeđenih modela Rio i Venga
-    Koncept Optima T-Hybrid predstavlja Kijin prvi hibrid s dizelskim i pomoćnim elektro motorom

 

Novi Kia Sorento će europsku premijeru doživjeti 2. listopada na salonu automobila u Parizu, a društvo će mu praviti unaprijeđeni modeli Rio i Venga. Njima će se na pozornici pridružiti koncept hibridne limuzine Optima koji predstavlja Kijinu novu štedljivu dizelsko-električnu hibridnu tehnologiju.

Novi Kia Sorento će svojim novim izgledom, brojnim novitetima na području paketa opreme i udonosti napadati klasu prestižnih velikih sportskih terenaca. Od velike pomoći će mu biti uspjeh prethodnika, koji je davne 2002. godine postavio Kiju na kartu globalnih automobilskih marki. Kreatori novog Sorenta upotrijebili su brojne stilske detalje s prošlogodišnjeg koncepta Kia Cross GT, kao što su npr. vertikalna maska koja podsjeća na tigrov nos te u stražnjem dijelu zategnuta svjetla i profil.

Ispod Sorentovog vitkog profila i zaobljenijih površina krije se 3. generacija vozila koja putnicima pruža luksuzniju putničku kabinu s osjetno kvalitetnijim materijalima. Ovisno o tržištu ovaj Kijin novitet će nuditi širok izbor naprednih tehnologija koje će povećati udobnost. To su, između ostalog, ekran koji pomoću četiri kamere prikazuje događaje oko vozila (Around-View Monitor), što vozaču pomaže pri parkiranju te pametno otvaranje električnih prtljažnih vrata (Smart Power Tailgate).

Novi Sorento je duži, širi i niži od prethodnika. Može se pohvaliti i većim međuosovinskim razmakom koji omogućava više prostranosti u kabini i veću upotrebljivost. Prtljažni prostor je povećan na 605 litara (VDA), a kupci mogu birati varijantu sa 5 ili 7 sjedala.

Novi Sorento iznimno puno je dobio i na brojnim drugim područjima kao što su vozna dinamika, upravljivost, uglađenost i sigurnost. Može se pohvaliti brojnim nadogradnjama – tvrđom karoserijom, poboljšanjima ovjesa i upravljanja, manjom bukom i vibracijama te većim međuosovinskim razmakom.

Europskim kupcima na raspolaganju će biti tri motora: 2,4-litreni benzinski GDI motor s direktnim ubrizgavanjem goriva te dva turbo dizelska motora sa 2,2- i 2,0-litrenom zapreminom za koje se može očekivati da će biti najtraženiji.

Novi Sorento će se širom Europe prodavati od početka iduće godine.

Pored legendarnog Sorenta Kia će u Parizu predstaviti novo poglavlje svog globalnog bestselera - poboljšanog Rija. Ukupno su ih prošle godine širom svijeta prodali čak 471.000 primjeraka (od toga 56.821 u Europi).

Redizajnirani Kia Rio će iduće godine, kada će stići na ceste, predstaviti osvježen izgled, kako vanjštine tako i unutrašnjosti, dok će i dalje zadržati ključne adute s kojima je postao Kijin najprodavaniji model posljednjih nekoliko godina.

Eksterijer je doživio zapažene promjene jer su dizajneri promijenili prednji branik i maglenke, a novi je i Kijin zaštitni znak - tigrova maska. Na raspolaganju su tri nova kompleta aluminijskih naplataka (15-, 16- i 17-inčni). Novitet je i osvježen profil Rija koji s novim zadnjim branikom zaokružuju Kijinu vanjsku preobrazbu. Nove su i dvije boje karoserije - plava (Urban Blue) i žuta (Digital Yellow), koje dopunjuju već ionako bogatu paletu boja.

Riova kabina je sada svjetlija zahvaljujući kromiranim dodacima i centralno postavljenom audio sustavu. Moći će se naručiti i digitalni radio (DAB) i nova generacija audio-navigacijskog sistema (AVN) sa 7-inčnim ekranom koji se može pohvaliti bržim djelovanjem i bržim računanjem puta (ovisno o raspoloživosti na pojedinim tržištima).

Poboljšani Rio će u Europi biti na raspolaganju s četiri učinkovita motora – s rasponom snage od 75 do 109 KS – s pogonom na prednje kotače preko 6-stupanjskog ručnog ili 4-stupanjskog automatskog mjenjača. Svaki od tih motora moguće je naručiti i sa sustavom start/stop (ISG) druge generacije.

Rio će se u 5-vratnoj, hatchback varijanti za europsko tržište proizvoditi u južnokorejskoj tvornici Sohari, a na Starom kontinentu ga očekujemo početkom iduće godine.

Pet godina nakon predstavljanja Kia će u Parizu pokazati poboljšanu Vengu. Popularni monovolumen, koji su osmislili, dizajnirali i proizvode u Europi i namijenjen je isključivo europskim kupcima. Od 2009. godine prodan je u više od 150.000 primjeraka (od toga 29.000 prošle godine).

Poboljšana Venga će i dalje svojim korisnicima pružati upotrebljivost, svestranost i pouzdanost što europski kupci i očekuju. Sada predstavlja i novi izgled sprijeda i straga, suvremeniju kabinu, nove aluminijske naplatke i veći izbor dodatne opreme.

Kijin europski dizajnerski odjel koji se nalazi u Frankfurtu, Vengi je namijenio veći ‘tigrov nos’, koji je sada odvojen od znaka Kia te promijenjenu donju masku s maglenkama i LED dnevnim svjetlima. Na zadnjem dijelu su novost vodoravni kromirani okviri svjetala koji će biti dostupni i u opciji s LED svjetlima. Novi su i 16- i 17-inčni aluminijski naplaci.

U kabini je Venga opremljena detaljima u metalik boji sa svijetlim umecima, što ostavlja kvalitetniji dojam, a novi izgled su dobili i središnja konzola i audio sustav. Kao opcija bit će ponuđen i grijani volan te novi audio-video-navigacijski (AVN) sustav sa 7-inčnim ekranom.

Poboljšana Venga će i dalje nuditi mogućnost izbora čak 7 motora – 1,4-litreni i 1,6-litreni benzinski i dizelski motori koji proizvode od 77 KS do 128 KS s pogonom na prednje kotače  koji snagu prenose preko 5- ili 6-stupanjskog ručnog ili 4-stupanjskog automatskog mjenjača.

Poboljšana Venga, koju isključivo za Europu proizvode u Kijinoj tvornici u Slovačkoj, na europske ceste stići će početkom iduće godine.

Kia će u Parizu europskoj javnosti pokazati i novi inovativni blagi hibridni pogon koji su za potrebe svojih budućih modela razvili u svom europskom R&D centru u blizini Frankfurta. Konceptno vozilo Kia Optima T-Hybrid (turbo hibrid) je ujedno svjetska premijera Kijinog novog blagog hibridnog pogona.

Koncept T-Hybrid pokreće postojeći 1,7-litreni CRDi turbodizelski motor iz Optime, kojem pomaže mali električni motor sa 48-voltnom olovno-karbonskom baterijom. Novi pogon konceptnoj Optimi T-Hybrid omogućava vožnju isključivo na struju pri malim brzinama, a zahvaljujući regenerativnom kočenju baterija se kod svakog kočenja puni.

Kijini inženjeri su se kod ovog novog hibrida odlučili za olovno-karbonsku bateriju jer za razliku od litij-ionskih baterija nije potrebno njeno aktivno hlađenje i jednostavnija je za daljnju razgradnju na kraju svog životnog ciklusa.

Za okoliš prihvatljiviji start-stop sustav može se pohvaliti novim starterom s remenom koji je zamijenio uobičajeni alternator, što omogućava ponovno paljenje motora gotovo nečujno i bez vibracija. Zahvaljujući usavršenom pogonu inženjeri su u Optimu ugradili manju bateriju i starter motora što je značajno poboljšalo raspodjelu težine i upravljivost vozila.

Također je omogućena ugradnja inovativnog električnog super punjača za CRDi motor, koji je dodatak uobičajenom turbo punjaču, a što pomaže kod povećanja okretnog momenta i odaziva motora kod nižih okretaja.

Novi pogon T-Hybrid će Kijinim strankama pružati bolje performanse i manju potrošnju goriva, a to je istovremeno i jamstvo da će Kijini modeli opremljeni ovom novom tehnologijom i dalje ostati pristupačni cijenom.

Pošto je salonski koncept još uvijek u fazi razvoja za sada nema podataka o potrošnji goriva ili tehničkim mogućnostima pogona. Kijini inženjeri žele postići osjetno smanjenje emisija CO2 te povećanje snage od 15 do 20 posto za sve varijante s ovim novim pogonom. Postojeća Optima sa 1,7-litarskim dizelskim motorom snage 136 KS ima emisije CO2 128 g/km (sa ISG start-stop sustavom i ručnim mjenjačem).

Za sada nema nikakvih informacija o serijskoj proizvodnji modela Kia Optima T-Hybrid ili o njegovoj upotrebi u Kijinim novim modelima.

 

***
Kia Motors Corporation jedna je najuspješnijih globalnih automobilskih korporacija s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka osnovana 1944. godine, godišnje proizvede više od 2,5 milijuna vozila koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 172 države. Korporacija širom svijeta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov je adut europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkom gradu Žilina i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je i službeni automobilski partner Svjetskog nogometnog prvenstva i glavni sponzor teniskog Grand Slama Australian Open. Slogan kompanije „The Power to Surprise“ predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

16. 09. 2014

      U sjedištu Kia Motors Europe u Frankfurtu nedavno su postavljene dvije inovativne punionice za brzo punjenje električnih vozila. Brze punionice namijenjene električnom Soulu EV, koji uskoro dolazi u Europu, dokaz su Kijinih ambicija da bude predvodnik u području naprednih pogonskih tehnologija.          Prilikom predstavljanja novih... Više ...

03. 09. 2014

Kia je pokazala prve fotografije novog Kia Sorenta. Radi se o 3. generaciji ovog popularnog sportskog terenca i predstavlja novi izgled, koji se može pohvaliti drskijim stilom i modernijim detaljima. Novi Sorento, koji je u odnosu na prethodnika duži, niži i širi te ima duži međuosovinski razmak, svoju budućnost će pored uspješne povijesti gradit na premium izgledu i... Više ...

24. 07. 2014

Kia Motors je, prvenstveno zahvaljujući vrhunskom dizajnu, u zadnjih nekoliko godina stekla veliki ugled. Nedavno joj je Udruga industrijskih dizajnera SAD-a (IDSA) dodijelila dvije prestižne dizajnerske nagrade. Kia je u kategoriji prijevoza osvojila međunarodnu nagradu za dizajnersku izvrsnost (IDEA) za konceptno vozilo GT4 Stinger (srebrno priznanje) i Soula (brončano priznanje). Kia je inače već 2012.... Više ...

07. 07. 2014

Peter Schreyer, predsjednik i voditelj dizajna u Kia Motors Corporation i Hyundai Motor Group, dobio je prestižnu nagradu za životno djelo na području dizajna, koju dodjeljuje EyesOn Design. Radi se o organizatoru jednog od najprestižnijih automobilskih događaja u SAD-u, na kojem se svake godine okupi krema automobilske dizajnerske industrije, kolekcionara i šire... Više ...