Sve novosti

16. 09. 2014

-    U sjedištu Kije u Frankfurtu predstavljena je prva europska stanicu za brzo punjenje snage 100 kW DC
-    Kia će proširiti svoju postojeću mrežu stanica za punjenje
-    Kia Soul EV na jesen kreće u prodaju u 16 europskih zemalja
-    Jedino električno vozilo sa 7-godišnjim jamstvom

      U sjedištu Kia Motors Europe u Frankfurtu nedavno su postavljene dvije inovativne punionice za brzo punjenje električnih vozila. Brze punionice namijenjene električnom Soulu EV, koji uskoro dolazi u Europu, dokaz su Kijinih ambicija da bude predvodnik u području naprednih pogonskih tehnologija.
    
    Prilikom predstavljanja novih tehnologija namijenjenih Europskom tržištu Michael Cole, izvršni direktor Kijine europske podružnice, istaknuo je: “To su prve brze punionice u regiji koje nude tolike kapacitete, a strankama Soula EV će biti od velike pomoći. Kia vidi baterije za električna vozila kao ključno rješenje mobilnosti u budućnosti i nastavit će razvijati i ulagati u ovu tehnologiju.”
    
    Nove punionice snage 100 kW DC električnog Soula EV napune od sasvim prazne baterije do 80% napunjenosti baterije za samo 25 minuta. Punionice su razvijene i proizvedene u korejskoj tvrtki Signet Systems Inc, koja se od 1998. bavi naprednim električnim uređajima.
    
    Kia Motors Europe će raširiti svoju mrežu punionica
    Otvaranjem punionica snage 100 kW DC u svojoj europskoj centrali Kia namjerava raširiti svoju mrežu na čak 233 mjesta za brzo punjenje u svim mjestima u kojima se bude prodavao električni Soul i u sjedištima europskih distributera. Nove lokacije će se pridružiti postojećoj mreži 140 mjesta za punjenje, što znači da će Kia kupcima nuditi ukupno 373 stanice za punjenje. To je Kijin plan širenja mreže diljem svijeta s obzirom na to da će se Soul EV prodavati globalno.
    
    Soul EV je Kijino prvo električno vozilo koje će se prodavati diljem svijeta (Kia Ray EV se prodaje samo u Južnoj Koreji) i predstavlja novu generaciju Kijinih električnih vozila. Kia Soul EV će od listopada biti u prodaji u samo 16 europskih zemalja, a kao i sve ostale Kije, može se pohvaliti revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom (do 150.000 km/ prve 3 godine neograničena kilometraža) i jedino je električno vozilo s tako dugim tvorničkim jamstvom.
    
    Soul EV koji se, između ostalog, može pohvaliti i najvećom energetskom gustoćom baterije u svojoj klasi (200 Wh/kg). Pokreće ga električni motor snage 81 KW s najvećim okretnim momentom 285 Nm i 27 KW litij-ionska polimerska baterija smještena ispod kabine. Novi model, koji od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 12 sekundi i dostiže najveću brzinu od 145 km/h, omogućava maksimalni domet 212 km.
    
    

***
Kia Motors Corporation jedna je najuspješnijih globalnih automobilskih korporacija s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka osnovana 1944. godine, godišnje proizvede više od 2,5 milijuna vozila koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 172 države. Korporacija širom svijeta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov je adut europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkom gradu Žilina i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je i službeni automobilski partner Svjetskog nogometnog prvenstva i glavni sponzor teniskog Grand Slama Australian Open. Slogan kompanije „The Power to Surprise“ predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

03. 09. 2014

Kia je pokazala prve fotografije novog Kia Sorenta. Radi se o 3. generaciji ovog popularnog sportskog terenca i predstavlja novi izgled, koji se može pohvaliti drskijim stilom i modernijim detaljima. Novi Sorento, koji je u odnosu na prethodnika duži, niži i širi te ima duži međuosovinski razmak, svoju budućnost će pored uspješne povijesti gradit na premium izgledu i... Više ...

24. 07. 2014

Kia Motors je, prvenstveno zahvaljujući vrhunskom dizajnu, u zadnjih nekoliko godina stekla veliki ugled. Nedavno joj je Udruga industrijskih dizajnera SAD-a (IDSA) dodijelila dvije prestižne dizajnerske nagrade. Kia je u kategoriji prijevoza osvojila međunarodnu nagradu za dizajnersku izvrsnost (IDEA) za konceptno vozilo GT4 Stinger (srebrno priznanje) i Soula (brončano priznanje). Kia je inače već 2012.... Više ...

07. 07. 2014

Peter Schreyer, predsjednik i voditelj dizajna u Kia Motors Corporation i Hyundai Motor Group, dobio je prestižnu nagradu za životno djelo na području dizajna, koju dodjeljuje EyesOn Design. Radi se o organizatoru jednog od najprestižnijih automobilskih događaja u SAD-u, na kojem se svake godine okupi krema automobilske dizajnerske industrije, kolekcionara i šire... Više ...

01. 07. 2014

Najnovije istraživanje svjetski poznate kompanije J.D. Power o početnoj kvaliteti (J.D. Power 2014 Initial Quality Study) je Kijine modele Sportage i Cadenza u SAD postavila na vrh svoje klase (manji sportski terenci odn. velike limuzine). Osim toga Kia se popela za 4 mjesta u odnosu na prošlogodišnje rezultate IQS rangiranja i sada je na 6. mjestu u SAD-u od sva 32 automobilska brenda. Novi Sportage se... Više ...