Sve novosti

11. 10. 2016

Vrijednost robne marke Kia porasla za 12% na 6,3 milijarde dolara

Na najnovijoj rang-listi Interbrandovih 100 najvećih globalnih brendova (100 ‘Best Global Brands’) vrijednost brenda Kia Motors u posljednjih godinu dana povećala se za 12%. Kia je u izvještaju za 2016. napredovala za 5 mjesta i sada je na 69. mjestu najvrijednijih brendova na svijetu. Vrijednost korejskog giganta se sa 5,7 milijardi dolara u 2015. povećala na 6,3 milijarde u 2016. To predstavlja sedam puta veću (603%) vrijednost u odnosu na 2006., kada se Kia odlučila za strategiju rasta, koja se temelji na dizajnu.

“Usprkos ekonomskoj nesigurnosti i stagnaciji tržišta automobila širom svijeta rast vrijednosti brenda Kia jasan je odraz njenih napora pri održavanju neprekidnog rasta moći našeg brenda. Ovaj rezultat motivira nas da nastavimo s našom misijom da postanemo najtraženiji automobilski brend u očima kupaca,” rekao je Charles Suh, viši potpredsjednik korporativnog marketinškog odjela u Kia Motors.

Mike Rocha, globalni direktor Interbrandovog vrijednovanja brendova, rekao je: “Impresivan rast brenda Kia u zadnjih nekoliko godina možemo razumijeti kao direktan rezultat sve veće privrženosti kupaca privlačnom dizajnu i prednostima Kijine palete modela i globalnim aktivnostima Kije pri razvoju imidža brenda. Pogotovo u Europi Kijina moć temelji se na ponudi sportskih terenaca i komunikaciji pozitivnih iskustva kupaca.”


Brojne nagrade za Kiju u zadnjoj godini
Ovaj osjetan, ali održivi rast je rezultat Kijinih napora za jačanje brenda i stvaranje veće  emocionalne povezanosti kupaca s Kijom i njenim vozilima. Kijina globalna kampanja - A Different Beat – je od 2012. omogućavala brendu da naglasi živahnost, pouzdanost i prepoznatljivu narav njenih vozila.

Kijin najveći uspjeh u zadnjih 12 mjeseci prvo mjesto u američkom istraživanju J.D. Power IQS za 2016. o početnoj kvaliteti. Radi se o najvišem plasmanu od svih brendova, a prvi put u 27 godina ovog istraživanja dogodilo se da u ocjenjivanju kvalitete novih vozila na vrhu završio neluksuzni automobilski brend. Kijin uspon prema vrhu leži u performansama kompaktnog sportskog terenca Sportaga i urbanog crossovera Soula. Kia se u još jednom istraživanju, koje u SAD-u provodi J.D. Power plasirala na 3. mjesto od svih neluksuznih brendova u zadovoljstvu s performansama, djelovanju i izgledu novih automobila (APEAL).

Kijina zbirka nagrada za dizajn dopunjena je u 2016. godini, kada su novi modeli Sportage i Optima osvojili utjecajna dizajnerska priznanja ‘red dot’ i ‘iF’. I drugi novi modeli (npr. hibridni crossover Niro i luksuzna limuzina Cadenza), kao i nove tehnologije ojačali su imidž brenda. Na sajmu suvremene elektronike CES 2016 Kia je predstavila svoju viziju autonomne vožnje i najavila svoj novi podbrend DRiVE WISE, koji utjelovljuje Kijinu filozofiju ostvarivanja pametnih sigurnih vozila s naprednim sustavima asistencije (ADAS).

Širenje palete modela s oznakom GT, koja nudi snažne turbo motore, sportski ovjes i sportski dizajn, samo je još povećala privlačnost i dinamičnost brenda Kia.

Sa sponzorstvima bliže mladima
Pored toga Kia se odlučila za brojna prestižna sportska sponzorstva kao što su fudbalske federacije FIFA i UEFA, košarkaška liga NBA, asocijacija profesionalnih igračica golfa LPGA i teniski grand slam Australian Open, koji nesumnjivo doprinose približavanju brenda mlađim kupcima širom svijeta.

Više o vrjednovanju Interbrand Best Global Brands
Interbrandov izvještaj o 100 najvrijednijih globalnih brendova, već 17. po redu, na različite načine vrijednuje brendove – od ispunjavanja očekivanja kupaca do veće ekonomske vrijednosti. Interbrandova metodologija je bila prva metoda vrijednovanja brendova s certifikatom ISO. Plasman se temelji na kombinaciji atributa, koji doprinose kumulativnoj vrijednosti brenda: financijski rezultati proizvoda i usluga brendova, uloga koju igra brend pri utjecaju na izbor kupaca i snaga brenda pri postizanju premium cijene ili u omogućavanju prihoda brenda.

 

***
Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 3 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih evropskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Pri zadovoljstvu kupaca pogotovo odskaču modeli Soul i Sorento, koji su u studiji 2016 JD Power IQS pobijedili u svojim kategorijama, dok je Kia zauzela 1. mjesto od svih brendova. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim garancijom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

04. 10. 2016

 Kia je već 15 godina zaredom sponzor regionalne košarkaške lige ABA (Adriatic Basketball League).   Liga koja je stvorila mnogo NBA igrača Liga, koja je od prve sezone 2001/2002 dva puta mijenjala ime (Goodyear, NLB), ali uvijek održavala i ime Jadranska liga, već od samog početka spada među najbolje košarkaške lige u Europi. Zato i ne čudi da Kia kao... Više ...

26. 09. 2016

Proizvođač automobila Kia u Europi i dalje ne posustaje – u prodaji vozila bilježi rekordnih osam mjeseci, čime i dalje pretječe europsko tržište automobila koje se oporavlja nakon financijske krize. 15 posto bolje nego lani Po podacima europskog udruženja proizvođača automobila ACEA je Kia do kraja kolovoza povećala prodaju za 15 posto, što znači 292.938 prvi put... Više ...

22. 09. 2016

Znanstveni piknik je društveno koristan projekt, a Kia je uvijek podržavala događaje ovakve prirode. Cilj piknika je promovirati znanost i umjetnost na opušten i zanimljiv način, što se vidi već iz samog imena.   Kia je uvijek otvorena na suradnje koje su u duhu obrazovanja i sporta, stoga smo ustupili organizatorima vozila na korištenje s kojima će zasigurno biti više... Više ...

21. 09. 2016

Novi Kia Rio će svjetsku premijeru doživjeti 29. rujna na salonu automobila u Parizu. Rio je globalno najprodavaniji model najstarijeg korejskog proizvođača automobila i s više od 473.000 prodatih primjeraka u 2015. godini predstavljao je 16 % Kijine ukupne godišnje prodaje. Novi Rio, Kijin predstavnik u B razredu, kupcima će nuditi potpun paket – atraktivan izgled, izvanrednu... Više ...