Sve novosti

20. 01. 2015

-    Kijina europska tvornica u Slovačkoj s rekordnim povećanjem proizvodnje za 3%

-    Prošle godine u Žilini proizvedeno više od 323.000 vozila i 493.000 motora

Kia Motors Slovakia je u 2014. godini oboril svoj europski proizvodni rekord jer je proizvela više od 323.000 vozila (3% više nego u 2013.). Osim toga u ovoj slovačkoj tvornici u Žilini proizveli su i 493.000 motora, što također predstavlja novo rekordno dostignuće.

 

»Najčešći posjetitelj proizvodne trake« bio je sportski terenac Sportage, čija proizvodnja je predstavljala čak 55 posto ukupne proizvodnje u ovo tvornici. Model cee’d (hatchback, kupe i karavan) predstavljao je 36 posto, a manji monovolumen Venga preostalih 9 posto.

 

Najveće tržište za žilinsku tvornicu i dalje ostaje Rusija (18%), a slijede Velika Britanija (13%), Njemačka (9%), Italija (6%) i Španjolska (6%).

 

Skoro pola od ukupno 493.000 proizvedenih motora u 2014. otišlo je sestrinskom Hyundaiju, koji ima tvornicu u Češkoj. Najtraženiji je bio 1,6-litarski benzinski motor (22% od svih proizvedenih motora), a i inače su benzinski motori bili malo popularniji od dizelskih.

 

“Veoma sam ponosan na izvanredne proizvodne rezultate. Istovremeno možemo potvrditi da smo vodeća tvornica u cijeloj grupaciji Hyundai Motor Group. Iskreno se želim zahvaliti baš svim zaposlenim za njihov rad i veliki entuzijazam. Vjerujem da ćemo ove godine, zahvaljujući novim modelima, koje ćemo predstaviti strankama, ponovo iskoristiti sve naše proizvodne kapacitete,“ rekao je povodom ovog uspjeha Eek-Hee Lee, predsjednik i direktor Kia Motors Slovakia.

 

***

    Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka  osnovana 1944. godine proizvede više od 2,7 miliona vozila godišnje koje putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 170 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih Kia vozila odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnologijom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

12. 01. 2015

Kia Motors nedavno je dobila prestižne nagrade GOOD DESIGN za svoja tri najnovija modela – luksuznu limuzinu Kia K900 (na nekim tržišta se zove ‘K9’ ili ‘Quoris’, ne prodaje se u Europi), električni crossover Soul EV te koncept GT4 Stinger, i to u kategoriji ‘prijevoz’.   Žiri GOOD DESIGN, koji čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna,... Više ...

15. 12. 2014

Novi Sorento, koji je premijerno predstavljen u listopadu na salonu automobila u Parizu, zadnji je Kijin model koji je dobio ugledni međunarodni certifikat za svoj utjecaj na okolinu tijekom svog čitavog životnog ciklusa. TÜV Nord, vodeća nezavisna organizacija za tehničku inspekciju, je novom Sorentu podijelila certifikat za ispunjavanje standarda ISO 14040 za životni ciklus proizvoda (LCA - Life Cycle... Više ...

09. 12. 2014

Novi Kia Sorento nedavno je osvojio maksimalnih 5 zvjezdica za sigurnost na Euro NCAP crash testovima. Zahvaljujući čvršćoj karoseriji i širokom izboru pasivne i aktivne sigurnosne opreme Kijin novi veliki sportski terenac iskazao se maksimalnom ocjenom na sva četiri područja testiranja (90% svih mogućih bodova za zaštitu odraslih putnika, 83% za zaštitu djece,... Više ...

20. 11. 2014

Kia i vodstvo sjevoernoameričke košarkaške lige NBA potpisali su višegodišnji ugovor o marketinškom partnerstvu koji predstavlja nastavak uspješne suradnje započete još 2008. godine. Pored dosadašnje uloge „službenog automobilskog partnera“, Kia je nakon nedavnog predstavljanja luksuzne limuzine K900 s pogonom na zadnje kotače, ujedno postala i... Više ...