Sve novosti

11. 01. 2016

-    Ovih dana počinje Australian Open, prvi ovogodišnji grand slam
-    Kia Motors sponzor je turnira još od 2002. godine

Brend, koji je dio središnjeg terena još od 2002. godine
Kia je od 2002. godine partner otvorenog teniskog prvenstva Australije (Australian Open), čime se sve više etablira kao brend s dokazanom vrhunskom kvalitetom koju biraju pobjednici te je jedan od vodećih proizvođača automobila na svijetu.
Korporacija Kia Motors, koja je i ove je godine glavni sponzor turnira Australian Open, s nestrpljenjem iščekuje svoju ključnu ulogu u podršci sportašima i promociji tenisa širom svijeta, sa svojim brojnim aktivnostima na i izvan terena.

 

Turnir prepun superlativa
Otvoreno tenisko prvenstvo Australije vrhunski je sportski događaj o kojem se govori isključivo u superlativima – jedan je od četiri najvažnija teniska turnira (grand slam), prvi je u kalendarskoj godini i uvijek označava početak vrhunske teniske sezone. Također, sa svojom čuvenom Rod Laver arenom, prvi je teniski turnir koji ima pokriveni teren, na čemu mu zbog velikih vrućina ili povremenih pljuskova veoma zahvaljuju i igrači i gledatelji. Australian Open drugi je najposjećeniji teniski turnir na svijetu (veću posjećenost od njega ima jedino US Open). Prošlogodišnji pobjednici muškog i ženskog turnira su Amerikanka Serena Williams i Srbin Novak Đoković, koji su za osvajanje turnira dobili po 2.195.000 EURA.
Prošlogodišnji prvaci dugogodišnje su legende turnira. Popularni Nole je u »modernom dobu turnira«, koje traje od 1968. kada je turnir postao međunarodan, osvojio čak 5 titula, dok je Serena lider ženskog turnira s čak 6 titula što ih čini igračima s najviše osvojenih turnira.

Kia Motors odgovorna je za pružanje vrhunskih usluga prijevoza od prvog dana sponzorstva Australian Opena. Svake godine tijekom trajanja turnira organizatorima je na raspolaganju više od 100 Kia vozila, koja omogućuju siguran i udoban prijevoz. I to ne samo najvećih imena svjetskog tenisa, nego i uglednih gostiju, službenih osoba i predstavnika medija.
Kia svoje mjesto ima i u Melbourne Parku, koji je od 1988. samo središte događaja. Na najpopularnijim točkama Melbournea izlažu se najnoviji Kia modeli, čime se publici iz čitavog svijeta predstavljaju najnovija tehnološka dostignuća i vrhunski dizajn Kijinih uspješnica.

Osim brojnih zabavnih i interaktivnih igara, koje Kia organizira za ljubitelje tenisa u Melbourne Parku, svakako se treba spomenuti i dugogodišnja nagradna igra Kia Lucky Drive to Australia. U ovoj nagradnoj igri, koja je u studenom i prosincu organizirana u odabranim zemljama (među njima je bila i Hrvatska) teniski fanovi borili su se za zaista veliku glavnu nagradu – nezaboravno iskustvo koje uključuje put u Australiju za dvije osobe na polufinalne mečeva Australian Open turnira.

 

Kia X-Car
Kako bi Kia dodatno začinila već nadasve zanimljivo događanje u Melbourne Parku, izložit će i Kia X-Car. Kia X-Car model je kojeg su Kijini dizajneri preradili za film X-Men, na osnovi postojećeg Sorento modela. U suradnji s 20th Century FOX Kia je, ne samo preoblikovala ovo vozilo, već je i za potrebe promocije angažirala svog sportskog ambasadora Rafaela Nadala, glumce iz filma X-Men i novog Sorenta. Video Kia X-Car možete pogledati na Youtubeu i drugim internetskim kanalima.

 

U centru vrhunskog sporta
Suradnja između Kije i Australian Opena, započeta je ugovorom 2002. godine te je njeno trajanje dogovoreno sve do 2018. godine. Kia, koja se sve više afirmira kao pravi izbor za ljude sportskog životnog stila, sponzor je i brojnih drugih vrhunskih sportskih događaja za mlade u srcu, kao što su Kia World Extreme Games i američka košarkaška liga NBA (kod nas je Kia sponzor Jadranske/ ABA lige). Sponzor je i već spomenute teniske legende Rafaela Nadala, u kojem je Kia prepoznala veliki potencijal još dok je bio običan dječak s Majorke perspektivne sportske budućnosti.

Ipak, posebno mjesto među Kijinim sportskim sponzorstvima svakako zauzima nogomet. Kia je sponzor svjetske nogometne federacije FIFA (ugovor potpisan do svjetskog prvenstva u Katru 2022.) te europskog nogometnog udruženja UEFA. Vrhunac europskog nogometa u 2016. godini nesumnjivo će biti u lipnju i srpnju, kada će se održavati Europsko prvenstvo u Francuskoj, čiji će bitan dio biti i Kia.

 

***
Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Pri zadovoljstvu kupaca pogotovo odskaču modeli Soul i Sorento, koji su u studiji 2015 JD Power IQS pobijedili u svojim kategorijama, dok je Kia zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova i ukupno drugo (iza Porschea). Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

 

06. 01. 2016

Kia je za čak tri svoja najnovija modela – veliki SUV Sorento, limuzinu Optima i koncept Trail’ster (nastao na osnovi modela Soul) – osvojila prestižne nagrade GOOD DESIGN 2015 u kategoriji prijevoznih sredstava. To je druga godina za redom da je Kia dobila priznanja GOOD DESIGN za tri svoja modela. Prošle godine bili su nagrađeni luksuzna limuzina Kia K900 (na nekim tržištima se pojavljuje pod imenom ‘Quoris’), električni Soul EV i koncept GT4... Više ...

18. 12. 2015

Kia Motors popela se na najviše mjesto u Auto Bildovom izvještaju o kvaliteti za 2015. godinu (izdanje 50/ 2015), koji je ocjenjivao zadovoljstvo kupaca, pouzdanost i dugogodišnju kvalitetu 20 vodećih automobilskih brendova na njemačkom tržištu. Kia, s ukupnom ocjenom 2,14, dijeli prvo mjesto s Mazdom (na ljestvici od 1 do 5 najmanja je ocjena (1) najbolja).   Auto Bildov godišnji izvještaj,... Više ...

09. 12. 2015

Novi Kia Optima i Sportage osvojili su po 5 zvjezdica u području sigurnosti u simulacijama sudara koje su nedavno provodili u Euro NCAP-u, nezavisnom europskom automobilističkom udruženju. I Optima i Sportage postigli su odlične rezultate, kako u području zaštite odraslih putnika (89%, odnosno 90% svih mogućih bodova) tako i u području zaštite djece (86% i 83%). Optima je bila posebno pohvaljena zbog... Više ...

13. 10. 2015

Kia Motors je na najnovijoj Interbrandovoj ljestvici svih svjetskih brendova zauzela 74. mjesto, a njena vrijednost ocijenjena je na 5,66 milijardi američkih dolara.   Vrijednost ovog korejskog giganta u odnosu na prošlu godinu povećala se za 5%, što je odličan rezultat pogotovo ako se zna da je njena vrijednost prije deset godina bila ocijenjena na samo 700 milijuna, a prije pet godina na... Više ...