Sve novosti

13. 05. 2015

•    Rafael Nadal i Kia Motors produžili su uspješnu suradnju do 2020. godine
•    Nadal će se nastaviti pojavljivati u Kijinim globalnim reklamnim kampanjama

Iz Kije javljaju kako su svoju uspješnu suradnju sa superzvijezdom tenisa, Rafaelom Nadalom produžili i na narednih pet godina.

Popularni Rafa, nekadašnji br.1 svjetskog tenisa, osvajač čak četrnaest Grand Slam turnira i jedan od najpopularnijih sportaša svijeta, Kijin je globalni ambasador još od 2006. godine.

28-godišnji Španjolac tako će i dalje širom svijeta promovirati Kijine automobile kao moderna, vrlo kvalitetna vozila s mladolikim izgledom i dinamičnim vrijednostima. Rafa će se pojavljati u Kijim globalnim kampanjama i na glavnim automobilskim salonima.

 

O svojoj suradnji s Kijom Rafael Nadal je rekao: Kia Motors je u zadnjim godinama postala vrhunski automobilski brend i primijetio sam brojne promjene i poboljšanja. U zadnjih 9 godina bilo je zabavno surađivati s njima i drago mi je da nastavljamo naše partnerstvo, jedva čekam vidjeti šta nam donosi budućnost.

Nadal je svjetsku tenisku javnost šokirao 2001. godine kada je doživio profesionalni debi kao 15-godišnjak. Do svog dvadesetog rođendana osvojio je deset ATP titula i zabilježio više od 720 pobjeda, što u dosadašnjoj eri otvorenih prvenstava nije pošlo za rukom nikom drugom. Njegov zadnji Grand Slam turnir bio je Roland Garros 2014. koji ga je svrstao na drugo mjesto u povijesti osvajača Grand Slam titula u muškoj kategoriji.

Kia s Nadalom surađuje od 2004. godine kada su Kijini marketinški stručnjaci u golobradom mladiću prepoznali vrhunski potencijal i odabrali ga za zaštitno lice kampanje koja je u početku bila namjenjena samo španjolskom tržištu.

 

***
Kia Motors Corporation jedna je od najuspješnijih globalnih automobilskih kompanija s naglašenim smislom za kvalitetne automobile mladolikog izgleda. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 3 milijuna vozila godišnje koja se putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaju u 170 država. Korporacija širom svijeta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov najjači adut je europski način rada automobila. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih Kia vozila odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Kvalitetu njegovog rada potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito europsku orijentiranost Kia dokazuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora koji Kiju postavljaju na sam tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i glavni sponzor teniskog Grand Slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama nadilaze očekivanja kupaca, a revolucionarno 7-godišnje jamstvo predstavlja najbolji izbor za Vaš novac.

 

20. 04. 2015

Iz Kia Motors Europe javljaju da su nedavno proizveli dvomilijunto vozilo u Europi, počevši od 2006. godine, kada su sagradili tvornicu u Europi.   Kijina slovačka tvornica, njihova jedina europska te istovremeno jedna od najmodernijih tvornica na svijetu, ima čak 56-postotni udio u Kijinoj europski prodaji. U ovoj tvornici proizvode sve tri varijante vozila iz porodice cee’d... Više ...

26. 03. 2015

Od 2010. godine, kada su je premijerno predstavili na salonu u New Yorku, Optima je postala jedan od glavnih “krivaca” za rast korejskog brenda te je postala njihov najprodavaniji model u SAD u zadnje tri godine.   Pet godina kasnije Kia se vraća na “mjesto zločina” i u New Yorku će 1. travnja premijerno pokazati potpuno novu atraktivnu... Više ...

11. 03. 2015

Kia Motors i dalje osvaja nagrade za izvanredan dizajn. Ovaj put je Sorento, Kijin najpoznatiji model, po prvi put osvojio prestižnu nagradu ‘iF Design Award’. Žiri globalno priznate nagrade je u kategoriji »proizvod« odlikovao 3. generaciju Sorenta koji ovih dana stiže u Europu. Pored ocjenjivanja dizajna žiri je uzeo u obzir i ostale kriterije: konačna obrada, stupanj... Više ...

27. 02. 2015

Kia Motors će 3. ožujka na salonu u Ženevi predstaviti sportsku liniju Kia cee’d ‘GT Line’. Pored vidljivih dorada cee’d GT Line dobiva i Kijin novi 1,0-litarski T-GDI (turbo benzinski s direktnim ubrizgavanjem) motor i novi 7-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom.   Po izgledu GT, po svestranosti dobro poznati cee’d Novi GT Line... Više ...