Sve novosti

19. 04. 2017

Kia osvojila tri nagrade za dizajn - Optima Sportswagon, Niro i novi Rio

Kia je opet osvajač dizajnerskih priznanja Red Dot i među ovogodišnjom konkurencijom je zabilježila trostruku pobjedu. Optima Sportswagon, hibridni crossover Niro i potpuno novi Rio pobijedili su u svojim kategorijama. Optima Sportswagon za svoj izvanredan dizajn osvojila je najprestižniji naziv ‘najbolji od najboljih’, dok je Niro pohvaljen zbog posvećenosti detaljima.

Optima Sportswagon pobijedila u kategoriji ‘Red Dot: Best of the Best’
Optima Sportswagon uspješno nastavlja uspješnu priču svoje limuzinske sestre, koja je 2016. osvojila priznanje ‘najbolja od najboljih’ – kao i prethodna generacija 2011. godine

Kia od 2009. osvojila već 18 Red Dot nagrada
Kia je inače od 2009., kada je najstariji korejski proizvođač automobila osvojio svoju prvu nagradu (model Soul), osvojila već 18 Red Dot nagrada. Pritom je potrebno spomenuti da je Kia ove godine već dobila tri iF nagrade za dizajn.

“Dizajn tri nagrađena modela je rezultat vrlo bliske suradnje naših dizajnerskih centara u Koreji, Njemačkoj i Sjedinjenim Američkim državama. Naš globalni dizajnerski tim može biti ponosan na trostruku pobjedu, koja naglašava Kijin vrhunski dizajn, koji su jednoglasno prepoznali stručnjaci ”, o novom dostignuću Kije govori Peter Schreyer, predsjednik i šef dizajna u Kia Motors korporaciji i dodaje: “Činjenica da smo s Optimom već treći put osvojili nagradu Red Dot: najbolji od najboljih, dokaz je neprestanog fantastičnog rada pri dostizanju najviših dizajnerskih standarda.”

Optima Sportswagon, Kijin prvi karavan u D klasi, koji je isključivo namijenjen Europi, nudi atraktivan izgled i unutrašnjost visoke kvalitete, a pored toga dodaje praktičnost i privlačnost karavana.

Potpuno novi Rio osjetno se razlikuje od prethodnika i kupcima nudi odvažan, novi dizajn i modernu, ali vrlo funkcionalnu kabinu, koja se ponosi najsuvremenijim tehnologijama s područja infotainmenta i sigurnosti. Duži poklopac motora i uspravniji C stupić daju vozilu agresivniji izgled, a prema vozaču armaturna ploča usmjerena prema vozaču nudi inovativan i ergonomičan dizajn.

Kia Niro spaja praktične prednosti i privlačan izgled kompaktnog crossovera s elegantnim stilom zbog kojeg odskače iz mase konzervativnijih hibridnih modela, čime pruža jedinstven izgled ovog prvog hibridnog crossovera na svijetu.

Nagrade Red Dot Awards: prijavljenih više od 5.500 proizvoda iz 54 zemlje
Natjecanje, koje se još od 1955. godine provodi pod okriljem dizajnerskog centra Sjeverni Ren-Vestfalija, slovi kao jedno od najprestižnijih na svijetu na području dizajna. Žiri čini 39 nezavisnih stručnjaka među kojima su nezavisni dizajneri, profesori dizajna i novinari.

Nagrade Red Dot dijele se u tri kategorije (dizajn proizvoda, komunikacijski dizajn i konceptni dizajn), i ocjenjuju ih na osnovu kriterija kao što su inovacije, formalna kvaliteta, funkcionalnost i ekološka primjerenost. Za priznanja za 2017. godinu natjecale su se tvrtke iz 54 zemlje, koje su prijavile više od 5.500 proizvoda.

Svečano predstavljanje red dot nagrada održat će se 3. srpnja 2017. u njemačkom Essenu u kazalištu Aalto, opernoj kući koju je dizajnirao Alvar Aalto.

 

Isprobajte Kiju na test vožnji i uvjerite se u Kia kvalitetu!

Prijavite se na test vožnju

***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka osnovana 1944. godine proizvede više od 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Pri zadovoljstvu kupaca pogotovo odskaču modeli Soul i Sorento, koji su u studiji 2016 JD Power IQS pobijedili u svojim kategorijama, dok je Kia zauzela 1. mjesto od svih automobilskih marki. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

10. 04. 2017

Rast je zabilježen kako na domaćem južnokorejskom tržištu (+21,6 %, 47.621 prodano vozilo) tako i na ostalim tržištima, gdje su prodali 190.601 vozilo i tako zabilježili rast od 4,1%. Kijin najprodavaniji model bio je sportski terenac Sportage, koji je je u ožujku našao 41.781 novog kupca. Model Cerato (na nekim tržištima se prodaje pod imenom Forte ili K3) - Kijin predstavnik u C klasi izvan Europe (na... Više ...

03. 04. 2017

Nova Kijina sportska limuzina Stinger je upravo doživio domaću, azijsku premijeru na salonu automobila u Seulu. Stinger, kojeg su osim u Ženevi u već viđenoj crvenoj boji predstavili i u novoj žarko žutoj boji, izložen je pored koncepta GT iz 2011., koji je bio osnova za konačni izgled prilagođen serijskom vozilu.   Kia u virtualnoj stvarnosti predstavlja... Više ...

24. 03. 2017

Tako je sada sportski terenac Sportage - Kijin najprodavaniji model u Europi (u slovačkoj tvornici u 2016. su ih proizveli više od 217.000 vozila) i u Hrvatskoj (428 vozila u 2016.) - s uštedom od 20.000 kn dostupan već od 188.990 kn (1.7 CRDi Fresh Eco). Bogato opremljen Sportage s navedenom opremom Fresh Eco nudi 1.7 CRDi dizelski motor, navigacijski sustav, parking kameru i senzore,... Više ...

10. 03. 2017

Kia je na automobilskom salonu u Ženevi predstavila 4 nova modela. Europsku premijeru doživjeli su Kia Stinger, sportska limuzina i novi gradski mališan Kia Picanto. Od plug-in hibrida tu su hibridni crossover Niro i Optimu Sportswagon. Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “Raznolikost naših novih modela, koje predstavljamo u Ženevi, naglašava... Više ...